Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ – ΟΣΦΠ 82-77 (vid)

Ρεάλ – ΟΣΦΠ 82-77 (vid)

vassilis spanoulis real osfp

vassilis-spanoulis-real-osfp

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε… Τη δεύτερη ήττα του στα πλέι οφ γνώρισε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ με 82-77, καθώς υπέκυψε στην ανωτερότητα της ισπανικής ομάδας και πλέον στενεύουν τα περιθώρια για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Οι “ερυθρόλευκοι” πάλεψαν αρκετά στη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο, δεν ευτύχησαν να έχουν όλα τα ατού του σε καλή μέρα, ώστε να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις τη νίκη. Μεγάλη “ζημιά προκάλεσε” ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ συνεχής πηγή κινδύνων ήταν οι Ρούντι Φερνάντεζ και Σέρχι Ροντρίγκες.

Για τον Ολυμπιακό, ακόμα μια φορά κορυφαίος ήταν ο ηγέτης του, Βασίλης Σπανούλης, με 18 πόντους, ωστόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ευτύχησε να δει τους Σλούκα και Μάντζαρη να προσφέρουν στηρίγματα στην περιφέρεια. Σημαντική βοήθεια στα τελευταία λεπτά πρόσφερε ο Λοτζέσκι, ενώ πολλές μάχες στα δυο καλάθια έδωσαν οι Πέτγουεϊ και Ντάνστον. Πλέον, ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς χρειάζεται τρεις νίκες στα επόμενα τρία ματς για να πάρει την πρόκριση.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε περισσότερο υποψιασμένος μετά την ήττα της Τρίτης. Είχε σαφή στόχευση στην επίθεση, γεγονός που του επέτρεψε να παραμένει κοντά στο σκορ, στα πρώτα 7’, έχοντας εξαιρετικές επιλογές και τρομερά ποσοστά στα δίποντα.

Ωστόσο, λίγο η κακή άμυνα των “ερυθρολεύκων”, λίγο η τρομερή ψυχολογία των παικτών της Ρεάλ που τους επέτρεπε να βλέπουν το καλάθι σαν… βαρέλι, επέτρεψε στη “βασίλισσα” να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τη λήξη του δεκαλέπτου με 30-23, χάρη κυρίως στα πέντε (!) τρίποντα που σημείωσε στο διάστημα αυτό. Και εκεί που η ομάδα του Μπαρτζώκα μπήκε για να ανατρέψει το σκορ, βρήκε μπροστά της ένα απρόσμενο εμπόδιο

Ο Φελίπε Ρέγες ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με δύο τρίποντα και ένα σουτ από τα πέντε μέτρα και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να “τρέξει” επιμέρους σκορ 8-1 και να ξεφύγει με 14 πόντους (38-24).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, ευστοχώντας σε συνεχόμενα τρίποντα, ωστόσο, ο Σέρχι Ροντρίγκες που ανέλαβε το κουμάντο της Ρεάλ έκανε πράγματα και θαύματα-σε δημιουργία και εκτέλεση-επιτρέποντας στη Ρεάλ να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα.

Με το δίδυμο Πέτγουεϊ – Ντάνστον στους ψηλούς να προσφέρει λύσεις σε άμυνα και επίθεση, πάντως, και τον Κόλινς να δίνει προσωρινά λύσεις στο μαρκάρισμα του Ρούντι, ο Ολυμπιακός κατάφερνε να μένει σε επαφή με το σκορ, το οποίο με τη λήξη των πρώτων 20 λεπτών ήταν 53-44.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μια από τις γνωστές του αντεπιθέσεις, μειώνοντας στους τρεις (55-52) με τρίποντο του Σπανούλη, ωστόσο, για ακόμα μια φορά έμεινε ημιτελής ελέω… Ρούντι. Ο Ισπανός άσος σημείωσε πέντε σερί πόντους και σε συνδυασμό με τρεις βολές του Γιουλ, οι Πειραιώτες βρέθηκαν ξανά να κυνηγάνε από το -11.

Xωρίς ψυχολογία μετά το νέο ξέσπασμα της Ρεάλ, ο Ολυμπιακός “κατάφερε” να έχει 1/7 βολές, ο Μπουρούσης σκόραρε κοντά και μακριά από το καλάθι και κάπως έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν τη βελτιωμένη άμυνά τους, καθώς η διαφορά είχε παγιωθεί πάνω από τους 10 πόντους.

Στην τέταρτη περίοδο, η άμυνα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την πτώση του ρυθμού από πλευράς Μαδριλένων, κράτησαν τη Ρεάλ χαμηλά στο σκορ, ωστόσο, η ομάδα του Μπαρτζώκα αδυνατούσε να βρει σκορ στην επίθεση. Με το πέρασμα των πέντε λεπτών, ο Ολυμπιακός σκόραρε μόλις δύο πόντους (από βολές), όντας άστοχος και βραχυκυκλωμένος. Η ομάδα του Πειραιά, όμως, είχε ακόμα μια αντεπίθεση για το φινάλε!

Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 4 (79-75) με έξι συνεχόμενους πόντους του Λοτζέσκι, με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για το φινάλε του αγώνα. Ο Ροντρίγκες ευστόχησε σε μια βολή, ωστόσο, ο Ντάνστον αστόχησε εξ επαφής και κάπου εκεί στέρεψαν οι ελπίδες για τη νίκη και το “break”.

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ρούντι 15 (2), Ρέγες 8 (2), Ντίες, Μίροτιτς 14 (2), Ροντρίγκες 11 (2 τρ, 5 ασίστ, 6 λάθη), Ντάρντεν 2, Γιουλ 11 (2 τρ., 7 ασίστ), Μπουρούσης 19 (1 τρ., 10 ριμπ.), Σλότερ 2, Μεϊρί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (3), Σερμαντίνι, Ντάνστον 12 (9 ριμπ.), Σπανούλης 18 (3), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3 (1), Κόλινς 3 (1), Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…