Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ – Ρεάλ 78-76 (vid)

ΟΣΦΠ – Ρεάλ 78-76 (vid)

spanoulis osfp real

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ

Έδειξε χαρακτήρα!
Την πρώτη του νίκη στη σειρά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε ο Ολυμπιακός με 78-76, μειώνοντας σε 2-1 και ανανεώνοντας τις ελπίδες του για πρόκριση στο φαίναλ φορ, με το επόμενο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη.

Το ματς ήταν θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να είναι πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα και να παίρνουν την υπερπολύτιμη νίκη που τους διατηρεί ζωντανούς στην υπεράσπιση του τίτλου τους.

Κορυφαίοι των νικητών οι Ντάνστον και Σπανούλης με 21 (9ρ.-4ασ.) και 17 πόντους (1ρ.-4ασ.), αντίστοιχα, οι οποίοι σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης έδειχναν να κάνουν ό, τι θέλουν την άμυνα της Ρεάλ. Για τους Ισπανούς, το σκορ τράβηξαν οι συνήθεις ύποπτοι, Σέρχι, Ρούντι και Γιουλ με 19, 18 και 16 πόντους, με τον τελευταίο να είναι ο μοιραίος για την ομάδα του Λάσο.

Με μοναδική αλλαγή στην πεντάδα τον Λοτζέσκι αντί του Παπαπέτρου, σε σχέση με τη “συνήθη” στη σειρά με τη Ρεάλ ξεκίνησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είδε τους παίκτες του να κάνουν πράξη στα πρώτα λεπτά όσα ζήτησε πριν την αναμέτρηση σχετικά με το πάθος και τη συνεργασία μεταξύ των παικτών.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εξαιρετική άμυνα, αλλάζοντας την τακτική του στην αντιμετώπιση των πικ εν ρολ της Ρεάλ, καθώς επέλεξε την επιτυχημένη, όπως αποδείχθηκε στη Μαδρίτη, ‘συνταγή’ των αλλαγών στα σκριν. Παράλληλα, έστελνε το “τεσσάρι” για παγίδες στο κέντρο του γηπέδου, με σκοπό να καθυστερεί την επίθεση των Μαδριλένων. Οι επιλογές αυτές έδειξαν να αποσυντονίζουν τη Ρεάλ, η οποία κατάφερνε να παίρνει σκορ από ‘σκοτωμένα’ σουτ των Γιουλ και Ρούντι.

Στην αντίπερα όχθη, το δίδυμο ΣπανούληΝτάνστον έκανε θράυση, με τον πρώτο να μοιράζει και τον δεύτερο να σκοράρει όπως θέλει, φτάνοντας τους 11 (!) πόντους στα πρώτα λεπτά. Κι όταν πήρε μπρος κι ο Πέτγουεϊ, οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν και με επτά πόντους (20-13).

Η αναγκαστική ξεκούραση των βασικών αξόνων του επιθετικού παιχνιδιού του Ολυμπιακού, όχι μόνο δεν αποσυντόνισε την ομάδα, αλλά έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ενέργεια. Το πάθος από την ομάδα του Μπαρτζώκα ξεχείλιζε, κάτι που οδηγούσε σε δυνατές άμυνες, ενώ στην επίθεση συνέχιζε να βρίσκει λύσεις και με τρομερό κάρφωμα του Λοτζέσκι έφτασε στο +13 (32-19).

Η είσοδος του Ρέγες έδωσε πυγμή στη Ρεάλ κάτω από τα δύο καλάθια, με τον Ισπανό να κερδίζει αρκετές μάχες από Πρίντεζη και Πέτγουεϊ. Έτσι, συνέβαλε στη μείωση του σκορ για τη Ρεάλ, σε συνδυασμό με πόντους που προήλθαν δια χειρός Ρούντι και Σέρχι, σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει σωστές επιλογές στην επίθεσή του και η διαφορά έπεσε στους 7 (38-31).

Ο Ντάνστον, στο σημείο αυτό, ανέλαβε δράση εκ νέου, με πόντους και ριμπάουντ, ωστόσο, ορισμένες αμυντικές ολιγωρίες από την “ερυθρόλευκη” άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα της Μαδρίτης να βρει εύκολα σουτ τα οποία μετέτρεψε σε πόντους και κατάφερε να παραμείνει σε απόσταση επτά πόντων με τη λήξη των πρώτων είκοσι λεπτών της αναμέτρησης.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, η Ρεάλ παρουσιάστηκε αποφασισμένη να ανακάμψει και να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Κάτι που φάνηκε να καταφέρνει, καθώς με γκολ-φάουλ του Γιουλ και τρίποντα από Μίροτις και Ρούντι, που τιμώρησαν την κακή περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού, έκανε επιμέρους σκορ 9-4 και μείωσε σε 49-47.

Η αντίδραση των γηπεδούχων, όμως, ήταν απολύτως ψύχραιμη, καθώς με αρχή την άμυνα κατάφεραν να ξεπεράσουν την αντεπίθεση της Ρεάλ και να ανακτήσουν το χαμένο προβάδισμα των επτά πόντων. Ένας εξαιρετικός Ντάνστον και ο σταθερός Λοτζέσκι ήταν αυτοί που οδηγούσαν εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό στην επίθεση, την ώρα που η Ρεάλ αδυνατούσε να “διαβάσει” σωστά τις αλλαγές στα σκριν, επενδύοντας αποκλειστικά στα μακρινά σουτ και τις ατομικές εμπνεύσεις.

Η είσοδος του Ρέγες ήταν αυτή που “έδεσε” εκ νέου τη Ρεάλ, με τον Ισπανό φόργουρντ να προσφέρει μυαλό στην άμυνα και ορθολογικότητα στην επίθεση και με πέντε δικούς τους συνεχόμενους και αναπάντητους πόντους, η διαφορά μειώθηκε στους τρεις (68-65) 5’33’’ πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να αποσπαστεί εκ νέου, η Ρεάλ απαντούσε, φτάνοντας ακόμα και στον πόντο και τα πάντα προμήνυαν ένα θρίλερ! Και φυσικά δεν μπορούσε να είναι αλλιώς…

Η Ρεάλ με μίνι-σερί 4-0 πέρασε μπροστά με 73-74 και ο Ολυμπιακός είχε 31’’ στη διάθεσή του! Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, αυτή έφτασε στον Πρίντεζη, ο οποίος με τρίποντο έστειλε την ομάδα του στο +2 21’’ πριν τη λήξη.

Η επιλογή του Ολυμπιακού ήταν το φαόυλ, ώστε να αποφύγει το τρίποντο. Ο Ρέγες είχε1/2 και ο Πέτγουεϊ “καθάρισε” το ριμπάουντ και ο Ρούντι έκανε αμέσως φαόυλ. Ο Αμερικανός ήταν άστοχος και στις δύο και ο Σέρχι κέρδισε φάουλ στην επίθεση της Ρεάλ. Ο Ισπανός έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό και αστόχησε στην πρώτη, ευστοχώντας στη δεύτερη, με το θρίλερ καλά να κρατεί…

Επιλογή της Ρεάλ ήταν το φάουλ, με τον Σλούκα να είναι ψύχραιμος, κάνοντας 2/2 και διαμορφώνοντας το 78-76 7’’ πριν το τέλος. Ο Σπανούλης υπέπεσε σε φάουλ (ακούσια), ο Γιουλ πήγε στις βολές, αστόχησε και στις δύο, με το θρίλερ να βάφεται “ερυθρόλευκο”.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-38, 65-58, 78-76
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11 (2), Ντάνστον 21, Σπανούλης 17 (1), Παπαπέτρου 2, Σλούκας 5, Κόλινς 2, Σίμονς4, Πρίντεζης 5 (1), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 11 (1).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Φερνάντες 18 (3),Ρέγες 13, Μίροτιτς  5 (1), Ροντρίγκες 19 (1), Κάρολ, Ντάρντεν 5 (1), Γιουλ 16 (3), Μπουρούσης, Σλότερ, Μεϊρί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…