Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – ΠΑΟ 68-65 (vid)

Ολυμπιακός – ΠΑΟ 68-65 (vid)

spanoulis osfp pao

spanoulis-osfp-pao

Καθάρισεο Σπανούλης!
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό (68-65) για την τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα τερματίζοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Για να τα καταφέρει όμως χρειάστηκε το… χέρι δύο παικτών. Του Σλούκα (αρχικά) και του Σπανούλη (στο φινάλε), οι οποίοι “πλήγωσαν” το “τριφύλλι” από την περιφέρεια με τα διαδοχικά τρίποντα που πέτυχαν.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν άλλωστε αυτός που “έγραψε” το τελικό σκορ με 0.8” να απομένουν για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, αφού η τελευταία επίθεση που επιχείρησε ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ποτέ κάποιον “πράσινο” αποδέκτη.

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι “ερυθρόλευκοι” θα συναντήσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι “πράσινοι” τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Η νευρικότητα χαρακτήρισε το παιχνίδι των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά του αγώνα αφού τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ένα από αυτά ήταν τα δύο γρήγορα -και χαζά- φάουλ του Ντάνστον, τα οποία όμως δεν στοίχισαν στον Ολυμπιακό.

Κι αυτό γιατί οι “ερυθρόλευκοι” είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα στο πρώτο πεντάλεπτο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν αέρα εφτά πόντων (10-3). Προβάδισμα το οποίο όμως έχασαν εν ριπή οφθαλμού αφού ήταν χαρακτηριστική η αδυναμία τους να “διαβάσουν” την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στην αντίπερα όχθη, όσο περνούσε η ώρα, το “τριφύλλι” ξεθάρευε. Κάπως έτσι “έτρεξε” σερί 10-0 παίρνοντας κεφάλι στο σκορ (10-13 στο 8ο λεπτό) ως αποτέλεσμα του κακού αμυντικού τρανζίσιον των Πειραιωτών.

Κι αν τα πράγματα έδειχναν να φτιάχνουν για τους γηπεδούχους προς το τέλος του α’ δεκαλέπτου, το τρίποντο του Ούκιτς και η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη στη β’ περίοδο έφεραν τον Παναθηναϊκό για τα καλά σε ρόλο οδηγού.

Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη κατάφερε να “βραχυκυκλώσει” την επίθεση του Ολυμπιακού, αποσυντόνισε πλήρως τον Σπανούλη αποκόβοντάς τον από το παιχνίδι των γηπεδούχων και μαζί με τους συνεχόμενους πόντους που πήρε από τον Μαυροκεφαλίδη, βρέθηκε στο +10 (19-29 στο 15′).

Η απουσία του Ντάνστον λόγω των φάουλ και η αστοχία από την περιφέρεια αποτελούσαν δύο άλυτα προβλήματα για τους “ερυθρολεύκους”, τα οποία δεν λύθηκαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους που βρήκε τον Παναθηναϊκό να παραμένει σε απόσταση ασφαλείας (29-37).

Κι αν κανείς περίμενε το ξεκίνημα του γ’ δεκαλέπτου να αποτελέσει το έναυσμα της αντεπίθεσης για τους Πειραιώτες, κάτι τέτοιο δεν συνέβη αφού παρέμειναν πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά (29-41) έχοντας μάλιστα ακόμα πιο έντονο επιθετικό πρόβλημα αφιού έμειναν χωρίς σκορ για περίπου πέντε λεπτά.

Δύο φάσεις (μία σε κάθε καλάθι) όμως ήταν αρκετές για να έρθουν τα  πάνω κάτω. Οι Διαμαντίδης και Μπατίστ έχασαν εξ επαφής ένα εύκολο καλάθι (στην ίδια φάση) και αμέσως μετά ο Μάντζαρης ευστόχησε σε τρίποντο στον αιφνιδιασμό δίνοντας στο ΣΕΦ τη σπίθα που έλειπε.

Αυτό ήταν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέκτησε τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, πέτυχε συνεχόμενα τρίποντα, έφθειρε τους “πράσινους”  κρατώντας τους παράλληλα χωρίς για περίπου τέσσερα λεπτά και κάπως έτσι επέστρεψε στα ηνία της αναμέτρησης (45-42) για πρώτη φορά μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ακόμα και τότε όμως, οι “ερυθρόλευκοι” φάνηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν το μομέντουμ δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει. Το “τριφύλλι” πέτυχε δύο συνεχόμενα καλάθια σε διάστημα ολίγων δευτερολέπτων και μαζί με τους πέντε πόντους που πήρε από τους ΚάριΓκιστ στο ξεκίνημα του δ’ δεκαλέπτου “έτρεξε” σερί 10-0 αποκτώντας εκ νέου αέρα έξι πόντων (48-54 στο 32′).

Η ψυχολογία και το μομέντουμ βρίσκονταν με το μέρος του “τριφυλλιού”, αλλά ο Σλούκας ήταν εκεί για να κρατήσει τους Πειραιώτες σε επαφή με το σκορ. Σκοράροντας αποκλειστικά (!) με τρίποντα (63-63 στο 39′).

Κι όταν το παιχνίδι κρίθηκε στις τελευταίες κατοχές, ο Σπανούλης ήταν αυτός που πήρε τη μπάλα στα χέρια του. Μόνο που σε αντίθεση με τα προηγούμενα τριάντα εννιά λεπτά την έστειλε στο πλεκτό.

Αρχικά με λέι απ για να δώσει προβάδισμα δύο πόντων στον Ολυμπιακό (65-63) και εν συνεχεία με ένα εντυπωσιακό τρίποντο από τα εφταμιση μέτρα για να γράψει το τελικό σκορ (68-65) μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών από τους φίλους των “ερυθρολεύκων” που σήκωσαν το ΣΕΦ στο πόδι.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (1), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης 11 (2 τρίπ., 9 ριμπ., 5 ασ.),  Λοτζέσκι 7 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5 (1), Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17 (7/7 δίπ.), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…