Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο ΗΠΑ – Λιθουανία 96-68

ΗΠΑ – Λιθουανία 96-68

usa lithuania pagkosmio

usa-lithuania-pagkosmio

Στον τελικό με περίπατο“!
Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι ΗΠΑ συνέτριψαν τη Λιθουανία με 96-68 στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και προκρίθηκαν στον τελικό της προσεχούς Κυριακής (14/9) όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Σερβία – Γαλλία.

Οι Αμερικανοί μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε “περίπατο”, αφού πρώτα “πάτησαν γκάζι” στο τρίτο δεκάλεπτο, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 33-14, προηγήθηκαν με 76-49 και ουσιαστικά “καθάρισαν” με συνοπτικές διαδικασίες. Από την άλλη η “Λιέτουβα” ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν άντεξαν όταν η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι ανέβασε… στροφές.

Στο ξεκίνημα, οι Λιθουανοί προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλά τους αντιπάλους τους και να μην τους επιτρέψουν να ξεφύγουν στο σκορ. Και εν μέρει το κατάφεραν. Το πρώτο πεντάλεπτο ανήκε στο συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας που πήρε… κεφάλι με 13-10.

Ωστόσο στη συνέχεια οι Αμερικανοί έπαιξαν πιο επιθετικά στην άμυνα και με επιμέρους σκορ 11-3 ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με το υπέρ τους 21-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κρατούσαν σταθερά την πρωτοπορία δίχως να χρειαστεί να φορτσάρουν ιδιαίτερα. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 43-35.

Στην επανάληψη, έγινε ό,τι ακριβώς συνέβη και στο ματς με τη Σλοβενία. Ήμασταν δηλαδή στο ίδιο έργο θεατές. Οι Αμερικανοί ήταν καταιγιστικοί, ο Τζέιμς Χάρντεν έδωσε τη δική του “παράσταση” (πέτυχε 16 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο ενώ ήταν στο… μηδέν στο πρώτο μέρος), η διαφορά αυξανόταν συνεχώς και οι Λιθουανοί απλά δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ με 18 πόντους, ο Τζέιμς Χάρντεν με 16 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον με 16 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές που είχαν σημαντική “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (50 έναντι 38). Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τη “Λιέτουβα” που σούταρε με ποσοστό 11% (2/18) στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 43-35, 76-49, 96-68.
ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Κάρι 13 (3), Τόμπσον 16 (2), Ρόουζ 4, Φαρίντ 9 (6 ριμπ.), Γκέι 3 (7 ριμπ.), Ντερόζαν, Ίρβινγκ 18 (2), Πλάμλι 2, Κάζινς 7 (6 ριμπ.), Χάρντεν 16 (2), Ντέιβις 8 (6 ριμπ.), Ντράμοντ.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Πότσιους 10 (1), Γιουσκεβίτσιους 12, Κουζμίνσκας 15 (9 ριμπ.), Ν. Λαβρίνοβιτς 9 (1), Ματσιούλις 2, Σεϊμπούτις 3, Γιασάιτις, Μοτιεγιούνας 2, Κ. Λαβρίνοβιτς, Γιανκούνας, Βαλαντσιούνας 15 (7 ριμπ.), Βασιλιάουσκας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…