Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πολλαπλά κέρδη

Πολλαπλά κέρδη

katsikaris kalathis filiko

katsikaris-kalathis-filiko

Όσο περνούν οι μέρες, η Εθνική ομάδα βελτιώνεται. Αισθητά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε απόψε την Τουρκία (70-56), αν και αυτό μικρή σημασία έχει. Υπάρχουν άλλοι λόγοι, πιο σημαντικοί, που κάνουν τον Φώτη Κατσικάρη να χαμογελά. Όπως η καλή άμυνα και η παρουσία του Νικ Καλάθη.

“Ίσως να ήταν το καλύτερο φιλικό, όπως έχει εξελιχθεί ο προγραμματισμός. Παίξαμε με μια ομάδα που έπαιζε ζώνη πολύ ψηλά και μας καθυστερούσε την επίθεση, κάτι που ήταν μια καλή δοκιμασία για μας. Τις τελευταίες πέντε μέρες θα βάλουμε και κάποια άλλα στοιχεία για να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα.

Η ομάδα αντέδρασε σωστά, δεν έχασε την ψυχραιμία της και έπαιξε καλή άμυνα. Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια, αλλά ίσως είναι θέμα δυνάμεων γιατί είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία της ομάδας”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Φώτη Κατσικάρη σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, για να συνεχίσει σχολιάζοντας την επάνοδο του Νικ Καλάθη: “Και ο Νικ χρειάζεται την προσαρμογή του. Αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, αλλά είναι πανέξυπνος παίκτης και θα προσαρμοστεί σε αυτό που ζητάμε”.

Σχετικά με την αγωνιστική άνοδο του Ίαν Βουγιούκα σχολίασε: “Ο Ίαν είχε έναν δύσκολο τραυματισμό και χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, γιατί είναι βαρύ κορμί. Τον πιστέψαμε γιατί ξέρουμε ότι έχει ταλέντο. Αν νιώσει καλά το σώμα του και έχει καλά πατήματα μπορεί να μας βοηθήσει. Παιχνίδι με παιχνίδι είναι καλύτερος, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Είναι πολύ θετικό γιατί θα τον χρειαστούμε”.

Μιλώντας για μεταχείριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο δήλωσε: “Είναι πρωτόγνωρο για μας να εμφανιστεί ένα παιδί και τόσο σύντομα να παίξει στο ΝΒΑ και την Ανδρών. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη μεταχείριση και στο παρκέ και στις προπονήσεις… παντού. Χρειάζεται προσοχή. Είναι ένα παιδί που δίνει τόσο μεγάλη ενέργεια στην ομάδα όταν είναι στο γήπεδο κι όταν ανοίγει τα χέρια του. Βοηθά πολύ στην άμυνα, στο ανοιχτό γήπεδο και έχει πολλά συν. Το θετικό είναι πως δεν πρέπει να σκοράρει, αλλά γνωρίζει πως η ομάδα χρειάζεται την ενέργειά του και οτιδήποτε παραπάνω θα είναι θετικό”.

Σχετικά με την ανακοίνωση της τελικής δωδεκάδας είπε: “Η δωδεκάδα θα βγει μετά και το φιλικό της Τουρκίας, όταν επιστρέψουμε“.

Τέλος, για το αν οι πολλές αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα θα συνεχιστούν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε: “Σίγουρα το σημερινό φιλικό προσφερόταν για συχνές αλλαγές για να κρατήσουμε την ομάδα φρέσκια. Θα υπάρχει ένας κορμός και αν επιτρέπουν οι συνθήκες ενός αγώνα θα κάνουμε μεγαλύτερο rotation. Αυτό εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Το θετικό είναι πως έχουμε μια ομάδα που δείχνει παντός καιρού, δηλαδή μπορεί να πάει και σε ψηλό και σε χαμηλό σκορ, γιατί θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με διαφορετικό στυλ και πρέπει να έχουμε απαντήσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…