Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Βελτιώνεται διαρκώς

Βελτιώνεται διαρκώς

antetokounmpo dunk turkey

antetokounmpo-dunk-turkey

Με όπλο την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία και την επιθετικότητα που έβγαλε στο παιχνίδι της, η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ -παρουσία περίπου εφτά χιλιάδων φιλάθλων- της Τουρκίας με 70-56 στο μοναδικό εν Ελλάδι φιλικό της, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είχε από νωρίς το πάνω χέρι και παίζοντας καλό μπάσκετ κατά διαστήματα δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των Τούρκων, που φάνηκαν άδειοι από ενέργεια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Τρεις παίκτες (Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Γιώργος Πρίντεζης) σημείωσαν από 12 πόντους για την “επίσημη αγαπημένη”, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να κρατά εκτός δωδεκάδας για απόψε τον Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Η πιεστική τους άμυνα δεν επέτρεπε άλλωστε στους Τούρκους να δουν με ευκολία το καλάθι. Γι αυτό άλλωστε η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα από το 9ο κιόλας λεπτό (21-11) μετά από καλάθι του -εξαιρετικού στο πρώτο μέρος- Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Στην πορεία, η Τουρκία αντέδρασε, μείωσε σχετικά γρήγορα τη διαφορά (24-21 στο 12ο λεπτό), αλλά μέχρις εκεί. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό.

Αντίθετα, η “γαλανόλευκη” πάτησε εκ νέου το γκάζι και με μεθοδικότητα μεγάλωσε την υπέρ της διαφορά, η οποία έφτασε στο +8 (41-33) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Σαν οι δύο ομάδες να έριξαν τον διακόπτη. Ειδικά η Τουρκία έμοιαζε ώρες ώρες να παίζει σε slow motion, αφού οι παίκτες της δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κατσικάρης δεν σταμάτησε να ανακατεύει την τράπουλα, να δοκιμάζει διάφορα σχήματα και να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του.

Το τελικό +14 (70-56) ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο της εικόνας του αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την Ελλάδα να χαροποιεί τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και την Τουρκία να πηγαίνει σχεδόν… εξαντλημένη προς τα αποδυτήρια.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 5 (1), Καλάθης 12 (2), Γλυνιαδάκης 1, Παπανικολάου 4, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2, Βουγιούκας 9, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 5 (1), Αντετοκούνμπο 12.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Γκιουλέρ 6, Πρέλντζιτς, Τουντσερί 5 (6 ασ.), Σαβάς 10, Γκονλούμ 7, Αρσλάν 9 (3), Ασίκ 7, Ακιόλ 3 (1), Αλντεμίρ, Οσμάν 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…