Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Να παρέμβει ο Σιμιτζόγλου ΤΩΡΑ

Να παρέμβει ο Σιμιτζόγλου ΤΩΡΑ

melis koromilas vasilako simeonidis

melis-koromilas-vasilako-simeonidis-alexandris

Γιώργος ΚογκαλίδηςΟ Νίκος Λάσκαρης έκανε (μετά λόγου γνώσης) πολύ σοβαρές καταγγελίες. Μίλησε για ωμό εκβιασμό, στον οποίο δεν προτίθεται να υποκύψει, είπε ανοιχτά πως του ζήτησαν χρήματα για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από τη διαιτησία. Ενέπλεξε στις καταγγελίες του όλο το μπασκετικό οικοδόμημα. Πολύ καλά έπραξε.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για “παράγκα του μπάσκετ“, ακολουθώντας τις δηλώσεις του κ. Λάσκαρη. Ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν του Ηρακλή, έχοντας περάσει από πολλούς πάγκους, όντας στο παρελθόν παίκτης, γνωρίζει όσο λίγοι τα τεκταινόμενα στον χώρο. Ενέπλεξε στις καταγγελίες του όλο το μπασκετικό οικοδόμημα. Πολύ καλά έπραξε.

Έχουν βάση όσα αμφότεροι κατήγγειλαν; Είναι λόγια του αέρα; Είναι λάσπη στον ανεμιστήρα; Είναι προσπάθεια κάλυψης ενδεχόμενων αποτυχημένων επιλογών, από την πλευρά του κ. Λάσκαρη κι επιχείρηση προσέγγισης του “τίγρη” προς τον “ισχυρό άνδρα” του Άρη; Εμείς δεν θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε φως σε κανένα… τούνελ. Δεν έχουμε τα στοιχεία (αν τα είχαμε θα τα δημοσιεύαμε), όμως έχουμε ξεκάθαρη θέση.

Ο Αθλητικός Εισαγγελέας πρέπει να αναζητήσει αν υπάρχουν ψήγματα αλήθειας στα λόγια των δύο ανδρών. Αν δεν υπάρχουν, να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και να τιμωρηθούν. Αν υπάρχουν, όλοι εκείνοι που με τον έναν ή άλλο τρόπο έχουν δημιουργήσει τοξική ατμόσφαιρα στο μπάσκετ πρέπει να αποβληθούν από τον χώρο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν είναι, όμως, μόνο ζήτημα αυτεπάγγελτης παρέμβασης του κ. Σιμιτζόγλου.

Ο Μιχάλης Μελής είναι (ας του το πει κάποιος, δεν είναι κακό) πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Ο ίδιος, με την απουσία του από τα πράγματα δεν δείχνει να το έχει αντιληφθεί πλήρως, όμως είναι αυτός που ηγείται του πρωταθλήματος, για το οποίο Λάσκαρης και Αλεξανδρής υποστήριξαν ότι ζέχνει. Είναι μέλος του (ο Άρης) αυτό που κάποιοι επιχείρησαν να εκβιάσουν. Άρα, οφείλει αυτός να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι ο “ισχυρός άνδρας” του ελληνικού μπάσκετ, αυτός που τα φερέφωνα έχουν αναδείξει σε… Κιμ (λόγω των υψηλών ποσοστών εκλογής του). Είναι αυτός που βάσει νόμου έχει στα χέρια του τη διαιτησία. Όταν ένας παράγοντας του διαμετρήματος του Νίκου Λάσκαρη λέει “μου ζήτησαν χρήματα για να παίζουν καλά“, οφείλει αφενός να ζητήσει ονόματα και διευθύνσεις, αφετέρου αυτός να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο Στέλιος Συμεωνίδης είναι “ισόβιο” μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Αν κάποιοι ζητάνε χρήματα από τον κ. Λάσκαρη για να σφυρίζουν καλά οι διαιτητές, είναι ή παράγοντες διαιτησίας, ή ενεργοί διαιτητές. Φαντάζομαι δεν μπορεί να το έκανε ο μεταφορέας της πίτσας, που παρήγγειλε ο παράγοντας του Άρη, ένα βράδυ που δεν θέλησε να μαγειρέψει η σύζυγός του και βαρέθηκαν να βγουν από το σπίτι. Άρα, οφείλει αυτός να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο Κώστας Κορομηλάς, πρώην διεθνής διαιτητής κι ιδιαίτερα δραστήριο μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ, έχει την ευθύνη για την εξέλιξη των διαιτητών. Καθηγητής διαιτησίας, λαλίστατος στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, έχει ανάλογη ευθύνη με τον “συμπαίκτη” του (Συμεωνίδη). Αλλά έχει κι έναν λόγο παραπάνω, καθώς είναι νεότερο μέλος και μάλλον δεν θέλει να “χρεωθεί” πιθανές σκιές του παρελθόντος. Άρα, οφείλει αυτός να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα.

Εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος φταίει να πληρώσει και να ξηλωθεί, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Αν υπάρχουν ιχνοστοιχεία αλήθειας στα λεγόμενα του Νίκου Λάσκαρη, αν η τοποθέτηση περί “παράγκας” του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν είναι… λόγια του αέρα, τότε ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου οφείλει να καλέσει ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ τους προαναφερόμενους, να τους ρωτήσει αν έχουν αντιληφθεί πως ο χώρος που -καθένας από το πόστο του- διοικούν, βρίθει καρκινωμάτων.

Δεν ζούμε σε συννεφάκι, αλλά διαφέρουμε από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξει “μηδενική ανοχή“, ώστε να μην γίνουμε όλοι ένα. Στο μπάσκετ δεν χωρούν παράγκες κι εκβιαστές. Δεν χωρούν ούτε λασπολόγοι, ούτε αδιάφοροι. Άρα, εδώ και τώρα να πέσει φως στην υπόθεση, με την παρέμβαση του Αθλητικού Εισαγγελέα.

Υ.Γ.: Περιμέναμε να περάσει μια ολόκληρη μέρα, ευελπιστώντας ότι θα υπήρχε τουλάχιστον μια ανακοίνωση από τους “αρμόδιους“.
Υ.Γ.1: Αύριο θα συνεχίσουμε

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Τενερίφη – Μάλαγα 75-80

Η Μάλαγα κατέκτησε το BCL Η Μάλαγα ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Basketball Champ…