Κεντρική Ασίστ Shadow Ο Πηλοΐδης στην… ΑΚΜΗ του μπάσκετ

Ο Πηλοΐδης στην… ΑΚΜΗ του μπάσκετ

piloidis akmi1

piloidis-akmi1

Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο διεθνής διαιτητής Τάσος Πηλoΐδης, ο οποίος ανέλυσε σε σπουδαστές της αθλητικής δημοσιογραφίας και της προπονητικής τους κανονισμούς του αθλήματος, αλλά και γενικότερα μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του γύρω από τη διαιτησία.

Στα πρώτα του λόγια τόνισε πως “για να γίνεις διαιτητής πρέπει να έχεις γερό στομάχι” και στη συνέχεια σειρά πήραν τα… μαθήματα περί των κανονισμών του αθλήματος και της προετοιμασίας ενός διαιτητή για έναν αγώνα.

Ο κ. Πηλοΐδης ρωτήθηκε για πολλά, για διευκρινίσεις που αφορούν στους κανονισμούς, ακόμη και για μεμονωμένες φάσεις αγώνων. Με την εμπειρία της συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα, έλυσε μα σειρά από ζητήματα, όπως για παράδειγμα το αν υπάρχει (δεν υπάρχει) πλεονέκτημα στο μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πηλοΐδης τόνισε πως σίγουρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί, αλλά ο ίδιος σέβεται (και) το πνεύμα του αθλήματος, το οποίο ενίοτε δεν συνάδει με το γράμμα του… νόμου.

piloidis-akmi2

Ακόμα μίλησε για τα πρώτα του διαιτητικά βήματα, τις δυσκολίες του επαγγέλματος (λόγω της πίεσης που ασκείται), αλλά και για περιστατικά που του έχουν συμβεί στην καριέρα του.

Μετά και την τελευταία του απάντηση κι αφού οι όποιες απορίες (ήταν δυνατόν να απαντηθούν) είχαν λυθεί, ο κ. Πηλοΐδης εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα των σπουδαστών και παρέμεινε στην αίθουσα για να φωτογραφηθεί με τον καθένα ξεχωριστά, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σεμινάρια που έχουν γίνει φέτος στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

* Το κείμενο έγραψε ο σπουδαστής Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Αλέξανδρος Κούκος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…