Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Κι εγώ θύμωσα”

“Κι εγώ θύμωσα”

nontas

nontas

Ήταν ο “μοιραίος” της ΑΕΚ στο ντέρμπι με Ολυμπιακό, ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά (δύσκολο!) το σπορ, αντιλαμβάνονται την προσπάθεια, που κατέβαλε ο Νώντας Παπαντωνίου για να φτάσει η “Βασίλισσα” στη νίκη.

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στο eBasket.gr για την πορεία και τους στόχους της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στις δύο κρίσιμες χαμένες βολές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ περιγράφει τη στιγμή που δέχθηκε το χτύπημα από τον Οθέλο Χάντερ, το οποίο τον έστειλε στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Τέλος αναφέρθηκε στον Γιούρι Ζντοβτς και τη στήριξη του Σλοβένου προπονητή προς το πρόσωπο του, μετά τις χαμένες βολές, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρίσουν τη νίκη στην Ένωση, εφόσον έβρισκαν στόχο.

Αναλυτικά:
Είναι η στιγμή, που χάνεις τις βολές. Ποια είναι τα συναισθήματα σου εκείνη την στιγμή; “Σίγουρα, ήμουν στεναχωρημένος. Δεν χωρά αμφιβολία. Και ξέρετε; Ένιωθα σίγουρος, ότι θα τις βάλω. Ήθελα να τις βάλω για να δώσω τη νίκη στην ΑΕΚ. Αλλά τι να κάνουμε; Προχωράμε… Εδώ έχει χάσει βολές ο Σισκάουσκας στον τελικό της Ευρωλίγκας, τη χρονιά που την κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Φέτος έχουμε χάσει αρκετά ματς από τέτοιες στιγμές».

Τι είναι αυτό που σε οδήγησε να ζητήσεις συγγνώμη; “Δεν ζήτησα συγγνώμη, απλά είπα ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Είμαι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα. Γενικά είμαι συναισθηματικός ως χαρακτήρας. Θεώρησα ότι ήταν αντρίκιο να το κάνω. Διότι καταλαβαίνω και αποδέχομαι την κριτική. Είναι πάντα δεκτή. Στις μεγάλες ομάδες έτσι είναι. Υπάρχει πίεση και πρέπει ν’ αντέξεις σ’ αυτό. Κάποιοι θύμωσαν για τις βολές που έχασα και με το δίκιο τους. Κι εγώ στεναχωρήθηκα και θύμωσα πολύ με τον εαυτό μου! Συμβαίνουν αυτά στο μπάσκετ. Προχωράμε στα επόμενα, πιο δύσκολα ματς των πλέι οφ”.

Πάμε στο θέμα με τον Χάντερ. Που συγκρούστηκες μαζί του πάνω στα σκριν. Τι έγινε εκεί;
“Πιστεύω πως όλη Ελλάδα είδε τι ακριβώς συνέβη. Μάλιστα χαίρομαι, που η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα που κάθε λίγο και λιγάκι θα βγάζει ανακοινώσεις για να έλθει σε αντιπαλότητα με την άλλη ομάδα”.
Ζαλίστηκες εκείνη την ώρα. Αυτό –τουλάχιστον- φάνηκε. “Άρχισα να… χάνομαι. Μαύρισαν για λίγο όλα. Σηκώθηκα. Ήμουν λίγο ζαλισμένος, όταν σηκώθηκα”.

Αργότερα, όταν πήγες στο σπίτι είχες ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Διακομίσθηκες στο νοσοκομείο… Ναι, από το χτύπημα. Κάποια στιγμή δεν αισθάνθηκα καλά και είχα αυτό το λιποθυμικό επεισόδιο, και με πήγαν στο νοσοκομείο. Αλλά πέρασε. Πάει κι αυτό”.

Σχολίασε μου λίγο την εφετινή πορεία της ΑΕΚ. “Πιστεύω, ότι πάμε καλά. Ειδικά, όταν “ανέβηκαν” ξανά αγωνιστικά ο Λουκάς (σ.σ. Μαυροκεφαλίδης) και ο Μαλίκ (σ.σ. Χέρστον). Έχουμε βέβαια πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά επιθετικά. Αμυντικά θεωρώ, ότι έχουμε βρει μια ταυτότητα”.

papantwniouΜέσα στη σεζόν υπήρξαν κάποια ματς τα οποία θεωρητικά ήταν εύκολα, όμως τα κάνατε ντέρμπι, ενώ με τον Ολυμπιακό, ήσασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. “Ναι, ισχύει αυτό! Είναι θέμα κινήτρου. Όταν έχεις απέναντι σου θεωρητικά εύκολες ομάδες τα δίνεις ναι μεν όλα, αλλά δεν έχεις και την πρέπουσα συγκέντρωση. Ενώ στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Άρη, πρέπει να είσαι επί σαράντα λεπτά εκεί».

Εσύ προσωπικά έχεις διαλέξει ποτέ… αγώνες; “Ποτέ… Είναι βέβαια στο χαρακτήρα του καθενός, αλλά πιστεύω πως ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα να χαλαρώνει ανάλογα με το ματς”.

Ο προσωπικός σου στόχος; “Θέλω να είμαι καλά, έτσι ώστε να φτάσω ψηλά και να είμαι αυτό, που θέλει ο προπονητής μου και βεβαίως η ομάδα μου”.

Η γνώμη σου για τον Γιούρι Ζντοβτς; “Από τη στιγμή που έχει παίξει μπάσκετ και καταλαβαίνει το πώς αισθάνεται ο παίκτης μετά από την αστοχία των βολών και ειδικά μετά απ’ αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου, του αξίζει σεβασμός. Για μένα αυτό έχει σημασία. Άλλωστε το να μπουν οι βολές θα ήταν για μένα μια προσωπική νίκη, γιατί ήθελα κι εγώ να συνεισφέρω, με τους πόντους μου, ώστε η ομάδα να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν ήθελα να γίνω ήρωας! Να δώσω τη νίκη στην ομάδα μου ήθελα”.

Από δω και πέρα; “Από δω και πέρα, αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να πάρουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε παρακάτω σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή να περάσουμε στα πλέι οφ Κηφισιά ή ΠΑΟΚ -όποιος τερματίσει πέμπτος τέλος πάντων- και να δούμε με ποιον θα πέσουμε μετά, που λογικά θα είναι ο Ολυμπιακός…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…