Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Κανένας πόλεμος”

“Κανένας πόλεμος”

bertomeu

bertomeu

Ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής και μίλησε για όλα τα “καυτά” θέματα, που απασχολούν τους τελευταίους μήνες το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ξεκαθάρισε, δε, πως δεν βρίσκεται σε “πόλεμο” με τη FIBA, ενώ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στο ενδεχόμενο η χώρα μας να αποκτήσει και τρίτο εκπρόσωπο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

“Είναι πάντοτε ευχάριστο να βρίσκομαι στην Ελλάδα και στην Αθήνα. Είναι μία μπασκετική χώρα. Ευχαριστώ θερμά τους Ντάνιελ (σ.σ.: Χάκετ) και Μαρκίζ (σ.σ.: Χέινς), οι οποίοι βρίσκονται εδώ μαζί μας. Είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς. Μία ημέρα που θα ευχαριστήσουμε τον Εθνικό χορηγό, τη sportingbet, η οποία θα συνεισφέρει σε μία ιστορική προσπάθεια.

Είναι σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε την καμπάνια κατά της βίας κι η συνεργασία με τη sportingbet είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε -για πρώτη φορά- τη συνεργασία με την IMG Media. Θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις στη συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή παρουσιάζουμε τη συνεργασία με τη sportingbet για τα επόμενα τέσσερα χρόνια”.

heynes-bertomeu

Για το Γιούροκαπ: “Είναι φυσικό να εστιάζουμε στην Ευρωλίγκα, αλλά κι οι δύο διοργανώσεις θα είναι στην περίμετρο που παρουσιάσαμε. Έχουμε ήδη ομάδες για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και συζητάμε με τις χώρες για τις υπόλοιπες θέσεις. Υπάρχουν κι ομάδες, που ζητούν τη συμμετοχή τους στο Γιούροκαπ. Η μοναδική διαφορά είναι πως οι προημιτελικοί κι οι ημιτελικοί θα είναι στις τρεις νίκες, όπως κι ο τελικός. Τα έσοδα θα έρχονται από την αγορά και θα μπορούμε να καλύπτουμε τα έξοδα των ομάδων”.

Για το αν μπορεί η Ελλάδα να έχει τρίτη ομάδα στην Ευρωλίγκα: “Η κατάσταση αυτή υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια. Η ελληνική λίγκα δεν είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως στο παρελθόν. Επομένως, ο μοναδικός τρόπος για κάποια άλλη ελληνική ομάδα να αγωνισθεί στην Ευρωλίγκα είναι μέσω του Γιούροκαπ. Ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να παίρνει ρίσκα κι οι δικές μας διοργανώσεις έχουν σταθερότητα. Υπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου και στο Γιούροκαπ. Αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να παίξει σε άλλο επίπεδο, είναι σεβαστό, ωστόσο, η προοπτική υπάρχει αλλού”.

Για το αν υπάρχει “πόλεμος” με τη FIBA: “Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Υπάρχουν πολλές φήμες κι ακούγονται πολλά. Εμείς δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε το προϊόν μας. Η FIBA θέλει να είναι πιο δραστήρια στις διοργανώσεις των ομάδων. Είναι καλό. Όποιος δουλεύει για το μπάσκετ είναι καλό. Θέλουμε να συνεργαστούμε και να τους βοηθήσουμε”.

stauropoulos-bertomeu

Για το ότι η Ευρωλίγκα θα έχει λιγότερες ομάδες από τη νέα σεζόν: “Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη σημαίνει επέκταση. Μόλις μία χώρα είναι πιθανό να χάσουμε, παρά το γεγονός ότι θα είναι λιγότερες ομάδες. Μόνο την Πολωνία. Εμείς θέλουμε επέκταση στο κοινό. Να προσελκύσουμε περισσότερους φιλάθλους στο μπάσκετ κι αυτό θα γίνει αν βελτιώσουμε το προϊόν μας.

Αν κάθε εβδομάδα παίζουν οι κορυφαίες ομάδες μεταξύ τους, θα είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που παρουσιάζουμε μέχρι τώρα! Από το Λονδίνο θα έχουμε συνεργάτες, τους οποίους δεν είχαμε μέχρι τώρα. Η οπτική μας είναι διαφορετική”.

Για το φορτωμένο πρόγραμμα αγώνων και τους αγώνες των Εθνικών Ομάδων: “Πιστεύω θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τη FIBA και θα το συζητήσουμε αυτό, όπως κι άλλα θέματα. Θα βρούμε λύση. Οι Εθνικές Ομάδες είναι σημαντικό κομμάτι. Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο. Δεν μπορούμε, όμως, να απογοητεύσουμε τους φιλάθλους. Υποστηρίζουμε τις Εθνικές, αλλά πολλοί καλοί παίκτες δεν θα είναι εκεί. Πρέπει να τα συζητήσουμε και να κρατήσουμε κοινές θέσεις για το καλύτερο. Σε αυτό το πρόγραμμα που έχουμε, είναι δεδομένο πως θα συμβαδίζει με τις Εθνικές”.

haynes-hackett

Ο Ντάνιελ Χάκετ, από την πλευρά του, τόνισε: “Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει χτίσει η Ευρωλίγκα. Εμείς, ως παίκτες, πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι “καθαρό” και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας βλέπουν και μπορούμε να είμαστε παράδειγμα”.

Ο Μαρκίζ Χέινς, τέλος, υπογράμμισε: “Βλέπεις παντού το πάθος. Σε κάθε ματς. Αυτή είναι η λέξη-κλειδί. Είναι υπέροχο να παίρνουμε μέρος στην καμπάνια κατά της βίας. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι κάτι που όλοι πρέπει να έχουν και ξεκινάει από εμάς. Πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι “καθαρό” και να είναι διασκεδαστικό. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που μας κρατάει όλους ενωμένους. Όλη η καμπάνια είναι υπέροχη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…