Κεντρική Ασίστ Shadow “Άντε ρε τσοπάνη”

“Άντε ρε τσοπάνη”

"Άντε ρε τσοπάνη" - Γιώργος Κογκαλίδης

papadopoulos-lazos-diamantidis

Συμπαίκτης, κολλητός του, για ένα διάστημα εκτελούσε χρέη… οδηγού, συνοδοιπόρος, άνθρωπος που τον ξέρει όσο λίγοι, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μπορεί να παρουσιάσει την άλλη πλευρά (όχι κατ’ ανάγκη σκοτεινή) του Δημήτρη Διαμαντίδη. Και μόνο η παραδοχή “δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου” δείχνει πως ο “3D” μπορεί να… μεγάλωσε, αλλά δεν… ψήλωσε!

“Όταν πρωτοήρθε στον Ηρακλή, σε ηλικία 18 χρονών ήταν… ψαρωμένος. Αν και φαίνονταν σε κάθε κίνησή του πως ήταν φοβισμένος, έδειχνε από την αρχή ότι αμυντικά θα είναι αρκετά καλός. Δεν καταλάβαινες, όμως, από την αρχή το ταλέντο που είχε.

Ο Κώστας Πιλαφίδης επέμενε να έρθει και οι διοικούντες τον Ηρακλή δεν τον καταλάβαιναν. Βλέπετε, δεν ήταν το σκορ το δυνατό σημείο του Δημήτρη, δεν ήταν πολύ δυνατός, δεν ήταν θεαματικός. Ήθελε να ξέρεις πολύ μπάσκετ, για να καταλάβεις τι θα κάνει αυτός ο… πιτσιρικάς. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν αγωνίστηκε στις μικρές Εθνικές ομάδες“.

Αυτή είναι και η μοναδική μπασκετική αναφορά που θα διαβάσετε. Ζητήσαμε από τον “Λάζο” να μας πει όλα εκείνα που δεν ξέρουμε και θέλουμε να μάθουμε για τον άνθρωπο Διαμαντίδη. Από την πρώτη στιγμή που πήγε στον Ηρακλήέδεσαν“, έμειναν και στο ίδιο δωμάτιο, ενώ “μέχρι τα 24 του δεν είχε δίπλωμα. Δεν ήξερε να οδηγεί, γι’ αυτό και για μεγάλο διάστημα τον πήγαινα και τον έφερνα εγώ“…

Πού πήγαιναν; “Θυμάμαι πως κάναμε πολλές εκδρομές. Μονοήμερα ή διήμερα στο Πάπιγκο, στην Καστοριά, στα Γιάννινα. Ο Δημήτρης ανέκαθεν ήταν πολύ ήσυχος. Γενικώς είναι λίγο συντηρητικός (συνεσταλμένος), δεν είναι από αυτούς που θα ζήσουν με ένταση κάθε στιγμή. Κάναμε ό,τι κάνουν νέα παιδιά. Πηγαίναμε για καφέ, για φαγητό, σινεμά”…

Μπήκαμε στον κόπο να μάθουμε πράγματα για τον σούπερ σταρ των γηπέδων.

  • Αγαπημένο φαγητό: “Κοτόπουλο και μακαρόνια. Ακόμα και σε ψαροταβέρνα να πηγαίναμε, κοτόπουλο με μακαρόνια παράγγελνε. Ψάρι δεν έτρωγε, αν δεν το καθάριζε η μάνα του”.
  • Αγαπημένο ποτό: “Καμία σχέση. Μπύρα έπινε (το πιο βαρύ)…”!
  • Τηλεόραση: “Δεν βλέπει πολύ, εκτός από ειδήσεις, ντιμπέιτ και πολιτικές εξελίξεις. Ξέρει τα πάντα από πολιτικά πρόσωπα, τους Υπουργούς, παρακολουθεί χωρίς να εκδηλώνεται”.
  • Σινεμά: “Του αρέσει. Πηγαίναμε κυρίως σε έργα χολιγιουντιανά, δράσης, με ένταση”.
  • Αγαπημένη του έκφραση: “Άντε ρε τσοπάνη”.

Ο Δημήτρης είναι μαζί με τον Αντώνη Φώτση από τους αγαπημένους του “Λάζου“. Οι τρεις εμπλέκονται σε μια… πλάκα, την οποία -ενδεχομένως- σήμερα θα μάθει κι ο Διαμαντίδης. Αφήνουμε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να την εξιστορήσει…

“Όταν ήμασταν στην Ιαπωνία στο Παγκόσμιο, με έστειλε να του πάρω ένα iPod nano. Μόλις είχαν πρωτοεμφανιστεί και θέλαμε να τα πάρουμε από την… πηγή. Εγώ πλακωνόμουν με τον Φώτση, για το ποιος θα πάρει περισσότερα gadget και ξεχάστηκα.

Γυρίζω στο ξενοδοχείο “το πήρες;” με ρωτάει. “Το ξέχασα” του απάντησα κι έγινε έξαλλος. “Μόνο την πάρτη σου κοιτάς” μου είπε και μετά σταμάτησε να μου μιλάει. Ούτε στο φαγητό μιλήσαμε κι όλα αυτά πριν από το ματς με τις ΗΠΑ

Ο Λευτέρης Κακιούσης, βοηθός προπονητή στην Εθνική, το πήρε χαμπάρι. Με φώναξε, με ρώτησε τι τρέχει, του εξήγησα και μου είπε: “Έχω εγώ ένα, παρ’ το και πες του ότι έκανες πλάκα”…

Ανεβαίνω πάνω, του χτυπάω, ανοίγει, με βρίζει και μου λέει “τί θες; δεν σου μιλάω”. “Έλα ρε, πλάκα σου έκανα. Να το IPod” του απάντησα. “Ναι και νομίζεις ότι δεν το κατάλαβα ότι το είχε πάρει” μου απαντά και μετά πιάνει τον Κακιούση. “Κόουτς, ο ψηλός πήγε να μας ξεγελάσει. Και καλά δεν είχε πάρει αυτό που του ζήτησα, αλλά εγώ τον κατάλαβα” του είπε. “Γάτα είσαι…” του απάντησε ο “Λε Κα” κι εκεί τέλειωσε η ιστορία. Ίσως ακόμα να μην ξέρει τη… φάση”

Αφήνουμε τον “Λάζο” να γράψει τον επίλογο. Μια ευχή – προτροπή στον κολλητό του, Δημήτρη Διαμαντίδη: “Να μείνει έτσι όπως είναι“!

* Από το αφιέρωμα της Live Sport για τις 1000 συμμετοχές του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Αταμάν: «Έχουμε μπροστά μας πέντε τελικούς»

Ως τελικούς χαρακτήρισε ο Εργκίν Αταμάν τα ματς που απομένουν στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκ…