Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ό,τι δεν σε σκοτώνει…

Ό,τι δεν σε σκοτώνει…

Ό,τι δεν σε σκοτώνει…-Γιώργος Κογκαλίδης

Ό,τι δεν σε σκοτώνει…-Γιώργος Κογκαλίδης

giorgos-kogasΠριν από πολλά χρόνια υπήρχε ένα… ανέκδοτο (μάλλον κρύο). Στο πλαίσιο ενός πειράματος επιστήμονας έκοβε ένα – ένα τα πόδια ενός βατράχου και μετά από κάθε… αφαίρεση ζητούσε από τον βάτραχο να πηδήξει. Μέχρι και το τρίτο πόδι ο βάτραχος μπορούσε να πηδήξει, όταν όμως κόπηκε και το τέταρτο, το “ζωντανό” δεν ανταποκρίθηκε κι ο επιστήμονας, που του φώναζε επίμονα να πηδήξει, κατέληξε στο συμπέρασμα πως “αν στον βάτραχο κόψεις τέσσερα πόδια… κουφαίνεται“!

Μετά και το… χθεσινό, ο Ολυμπιακός προσφέρεται για… πειράματα. Όχι (προς Θεού) να κόψουμε πόδια, αλλά μπορεί να γίνεται πριν από κάθε αγώνα (ή ακόμα και κατά τη διάρκειά του) κλήρωση και να βγαίνουν δύο παίκτες. Και τρεις, και τέσσερις. Να διαπιστωθεί μετά από πόσες απουσίες… κουφαίνεται;

Αυτό που συμβαίνει είναι ταυτόχρονα τραγικό, συνάμα εντυπωσιακό. Εκτός μάχης Γιανγκ (τον αναφέρουμε, από τη στιγμή που δεν έχει γεμίσει το κενό του), Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα χτύπησε ο Παπαπέτρου και στα τελευταία έξι καθοριστικά λεπτά, αποχώρησε τραυματίας ο άρτι επανακάμψας Σπανούλης. Απλά, δεν γίνεται

Όλοι αυτοί (πλην Παπαπέτρου) εκτός, με τέσσερα φάουλ Μάντζαρης και Στρόμπερι από το τρίτο δεκάλεπτο, απέναντι η Λαμποράλ Κούτσα (δεν ήταν η… Λιμόζ) κι ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής.

Ο Γιάννης Αθηναίου εξελίσσεται σε ρυθμιστικό παράγοντα (πέτυχε το “νικητήριο” τρίποντο), ο Βαγγέλης Μάντζαρης παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεδιπλώνει το ταλέντο του, ο Οθέλο Χάντερ παίζει για όλους τους ψηλούς μαζί, ο Δημήτρης Αγραβάνης σκάβει μέχρι να βρει πετρέλαιο, ο Ντι Τζέι Στρόμπερι παίζει με ενέργεια για δύο 40λεπτα (χωρίς να είναι καλός στην επίθεση), ο Ντάνιελ Χάκετ βγάζει φοβερή ενέργεια στην άμυνα, βοηθά ποικιλότροπα (όχι πάντα αποτελεσματικά) στην επίθεση, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είναι σκληρός και μαχητικός.

Αυτοί ήταν όλοι κι ο Σπανούλης που όσο έπαιξε, παρότι προέρχονταν από τραυματισμό (κι εκεί γύρισε) ήταν ο ηγέτης. Δεν ήταν σπουδαίος, αλλά ήταν ηγέτης.

Ο Ολυμπιακός έχει αρχές, είναι σκληρός, είναι η ομάδα που σιχαίνεσαι να κερδίσεις. Κι επειδή -δεν είναι τραγούδι αλλά σύνθημα ζωής- “ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό” η παρέα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δυναμώνει απίστευτα, σφυρηλατείται μέσα από αντιξοότητες, που θα έκαναν άλλα κλαμπ να λυγίσουν.

Υ.Γ.: Αντί άλλων, αν είχαμε μια “παρακάμερα” στραμμένη στον κόουτς Σφαιρόπουλο θα βλέπαμε πόσες φορές έτρεξε στη γραμματεία, ζήτησε τάιμ άουτ, όμως με την αμυντική στοχοπροσήλωσή τους οι παίκτες του τον “υποχρέωσαν” να το ακυρώσει.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…