Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Αποστολή εξετελέσθη, αλλά…

Αποστολή εξετελέσθη, αλλά…

Αποστολή εξετελέσθη, αλλά…-Γιώργος Κογκαλίδης

kalathis-pao-karsiyaka

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤο καλό νέο είναι πως… το ποτήρι δεν έσπασε. Άρα δεν έγινε ζημιά. Από εκεί και πέρα μπορούμε να το δούμε ή μισογεμάτο, ή μισοάδειο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ξέχειλο, σε καμία περίπτωση δεν είναι η εικόνα που θα θέλαμε να κρατήσουμε.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Καρσίγιακα, εξασφάλισε (ουσιαστικά) την πρόκριση κι ως εκ τούτου αποφεύχθηκε η ζημιά. Από εκεί και πέρα, με την εμφάνιση και τον τρόπο που πέρασε από τη Σμύρνη, δεν μπορεί κανείς να πει ότι… κάηκε το Κορδελιό.

Οι έχοντες την τάση να βλέπουν με θετικό πρίσμα τα πράγματα, θα συμφωνήσουν πως ο Παναθηναϊκός… είναι εκεί, οσάκις το παιχνίδι έχει “πρέπει“. Παίρνει αυτό που θέλει, δείχνει χαρακτήρα και μέταλλο, είναι αξιόπιστος.

Οι έχοντες αρνητική στάση, θα συμφωνήσουν πως η εικόνα της ομάδας απέχει παρασάγγας από αυτό που θα ήθελαν, απέχει από αυτό που βλέποντάς το λες “ετοιμάζω βαλίτσες για Βερολίνο“. Για άλλο ένα ματς έδειξε χτυπητές αδυναμίες κι εντέλει διαπραγματεύτηκε μια νίκη, που έμοιαζε από νωρίς να του έχει προσφερθεί απλόχερα από τους αντιπάλους του.

Όποια ερμηνεία κι αν σας καλύπτει, η ουσία είναι πως οι “πράσινοι” έχουν τον χρόνο να επαναπροσεγγίσουν την ευρωπαϊκή τους ρότα. Στον ορίζοντα δεν φαίνονται αλλαγές, αλλά είναι εν αναμονή προσθήκης (του Νίκου Παππά και στο βάθος του Λευτέρη Μποχωρίδη), έχουν δει ποια πράγματα δεν λειτουργούν κι είναι ζητούμενο αν και πόσο μπορούν να τα βελτιώσουν.

Βέβαιον είναι ότι η χρονιά είναι μεγάλη και η διαδρομή δεν είναι ασφαλής. Ο Τζέιμς Γκιστ είναι ό,τι πιο σίγουρο έχει το “τριφύλλι“, ο Νικ Καλάθης μπορεί να μην είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ, αλλά είναι εξαιρετικός αμυντικός και το λέει η περδικούλα του, ο Τζέιμς Φελντέιν είναι η πιο πετυχημένη (συγκρίνοντας κόστος και απόδοση) μεταγραφή της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν θέματα προς επίλυση, χρειάζονται αναπροσαρμογές σε ρόλους και σκέψεις, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουν διοίκηση και τεχνική ηγεσία τις προτεραιότητές τους. Είναι η διεκδίκηση όλων των τίτλων; Αυτό θα γίνει “πάση θυσία“, ακόμα κι αν η… “πράσινηΙφιγένεια σήμερα ονομάζεται Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ή θα γίνει μέσα από τη συμμετοχή των νεαρών;

Μοιάζει να είναι άκαιρο, όμως την ίδια στιγμή που ο Παπαπέτρου και ο Αγραβάνης πρωταγωνιστούν στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, οι “μικροί” του Παναθηναϊκού παίζουν σε… τελειωμένα ματς. Γιατί, μπορεί να έχω χάσει επεισόδια, αλλά ζητούμενο θα ήταν να νικήσει ο ΠΑΟ την Καρσίγιακα, με ενεργό Χαραλαμπόπουλο. Ή μήπως όχι;

Υ.Γ.: Θεωρώ εξ ορισμού αποτυχημένη την προσπάθεια της ΦΙΜΠΑ για να φτιάξει τη δική της Ευρωλίγκα και μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό να μείνει εντός κι επί τ’ αυτά. Εκτός αν υπάρχει άνθρωπος που ονειρεύεται ευρωπαϊκό τρόπαιο με κύριο αντίπαλο τη Μάλαγα

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…