Τάσο, άργησες

delibaltadakis tasos

delibaltadakis-tasos

kogasΗ επιβεβαίωση όσων γράφουμε δεν είναι αυτοσκοπός. Αλίμονο, αν έστω ένας από εμάς είχε γνώση της πραγματικής αλήθειας. Θα ήταν αξεπέραστη η προσφορά του στο σύνολο, ως εκ τούτου το κείμενο που ακολουθεί δεν έχει σκοπό το… αυτοχειροκρότημα, δεν είναι η επέκταση της φράσης “τα λέγαμε εμείς”. Στόχος μου είναι μέσα από μια διαδικασία συνολικά δυσάρεστη κι ένα αρνητικό γεγονός, να βγει κάτι θετικό, να μάθουμε…

Όταν “έκαιγε” η… πατάτα (γιατί περί πατάτας επρόκειτο), όταν οι μεν ξιφουλκούσαν με τους δε για το αν φταίει ο Νίκος Δίπλαρος που έδειξε ασέβεια προς την τεράστια ΑΕΚ, ή αν η ΚΑΕ ακολουθεί τυφλά τους… τυφλωμένους από φανατισμό χούλιγκανς, εμείς αναζητήσαμε τον πραγματικό αίτιο της υπόθεσης.

Στα μάτια μας ήταν ο ατζέντης του, Τάσος Δελημπαλταδάκης. Καταθέσαμε, λοιπόν, στις 10/08 (με τίτλο “Φταίει ο μάνατζερ“) την άποψή μας. Πριν ακόμα… σκρολάρετε για να φτάσετε στο τέλος εκείνου του κειμένου, ο γνωστός εκπρόσωπος παικτών μας… δικαίωσε. Στον τοίχο του ανάρτησε φωτογραφία του Νίκου Αργυρόπουλου, γράφοντας στο στάτους “ο μοναδικός νοήμων Πατρινός“. Το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Αν το γνώριζε από καιρό, αναρωτιέμαι γιατί τον άφησε να πάει μόνος του στη συνέντευξη. Αν όχι, μάλλον δεν γνώριζε καλά τον πελάτη του. Και στις δύο περιπτώσεις η ευθύνη δική του. Δεν έγραψα τίποτα, για να μην κατηγορηθώ για εμπάθεια.

Λίγες ημέρες μετά ο Νίκος Δίπλαρος απολογήθηκε στην ΚΑΕ, χωρίς την παρουσία του μάνατζέρ του. Τάσος το μικρό του όνομα, αρχίζει από “Τ“, όπως ο Τηλέμαχος. Απομακρύνθηκε από τη μάχη (έτσι κι αλλιώς ήταν χαμένη), αποστασιοποιήθηκε (δις) από τον πελάτη του.

Δεύτερη επαλήθευση όσων γράψαμε. Γιατί άραγε αξίζει αυτός ο εκπρόσωπος (και κάθε τέτοιος ατζέντης) το 10% του μισθού του (κάθε) Δίπλαρου;

Χθες, άμα τη ανακοίνωση της οριστικής αποπομπής του από την ΑΕΚ, ήρθε η δήλωση του “μικρού“. Προσεγμένη μέχρι το κόμμα. Κάθε λέξη είχε τη σημασία της, ήταν ένα… πλήκτρο (άσπρο ή μαύρο) που παρήγαγε ήχο, για να βγει μια μελωδία, η οποία πρόδηλα κρύβει άξιο μουσικό, με εμπειρία και πολλές πρόβες.

Πρόδηλο είναι πως ένα 18χρονο παιδί, που λίγες ημέρες πριν είχε άτσαλα χειριστεί τον λόγο, με αποτέλεσμα να πετάξει στα σκουπίδια μια ευκαιρία ζωής, δεν μπορεί να ωρίμασε σε λίγες ημέρες και να γράφει ως… λόγιος. Η δήλωση, μπορεί να απηχεί 100% τις σκέψεις και τα συναισθήματα του νεαρού, όμως είναι γραμμένη από… έμπειρο χέρι.

Αν μπορούσε κανείς (ουτοπική σκέψη) να γυρίσει τον χρόνο πίσω, αν η σφαίρα μπορούσε να επιστρέψει στη θαλάμη, αν αυτή η (συν)εργασία είχε γίνει πριν, αν η συνέντευξη ήταν υπό την καθοδήγηση των ανθρώπων που έπρεπε να βρίσκονται στο πλευρό του Δίπλαρου κι όχι τώρα, που έχουν μετατραπεί σε “ομάδα αντιμετώπισης κρίσης“, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Δεν γνωρίζω -και δεν έχει την παραμικρή σημασία- αν ο Τάσος Δελημπαλταδάκης παραμένει ατζέντης του νεαρού κι αν υπό την καθοδήγησή του γράφτηκε η “ειλικρινής συγγνώμη“. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, με τη χθεσινή τοποθέτηση Δίπλαρου, φαίνεται πόσο λάθος τον διαχειρίστηκε αρχικά ο εκπρόσωπός του. Γιατί, αν τον είχε φροντίσει -ως όφειλε, βάσει των χρημάτων που βγάζει (ή θα έβγαζε) από αυτόν- θα ήταν όλος ο κόσμος δίπλα του (όπως συνέβη όλη την ημέρα στα social media) και δεν θα τον έβριζαν οι μισοί (όπως είχε γίνει όταν έκανε την πρώτη δήλωση).

Αντί επιλόγου: Ο Νίκος Δίπλαρος ΔΕΝ θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Δεν ξέρω (το εύχομαι) αν θα βρει ομάδα αντίστοιχου (ή μεγαλύτερου) διαμετρήματος. Αν όχι, η καριέρα του θα πάει ένα βήμα πίσω. Αντίθετα, ο Τάσος Δελημπαλταδάκηςβάζει” στην “Ένωση” τον νεαρό Τσαλμπούρη. Ο παίκτης έχασε. Ο μάνατζερ δεν χάνει ποτέ

Υ.Γ.: Αναρωτιέμαι πώς γίνεται οι ίδιοι (κατά δήλωσή τους) “δημοσιογράφοι” να αποθεώνουν τον Δίπλαρο κι όταν έκανε την άστοχη δήλωση και τώρα που ζήτησε συγγνώμη; Αν την πρώτη φορά είχαν δίκιο, προς τί η ανάγκη να ζητήσει… αντρίκια συγγνώμη ο νεαρός; Η μεταμέλεια προϋποθέτει λάθος, παλικάρια.

Αν έστω ένας από εσάς ενδιαφέρεται (κατ’ ελάχιστο) για την πορεία αυτού του νεαρού και οποιουδήποτε άλλου, ας σταματήσει να του χαϊδεύει τα αυτιά, να παίζει μπιλιάρδο στην πλάτη του, να αποθεώνει για να αποθεωθεί είτε στο στάτους, είτε στο κείμενό του.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…