Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Νιώσαμε λίγο παιδιά”

“Νιώσαμε λίγο παιδιά”

Skordas Miledijevic Efivoi

Skordas-Miledijevic-Efivoi

Πολύ λίγες ώρες έχουν περάσει από τότε που η Εθνική Εφήβων αναδείχθηκε “Πρωταθλήτρια Ευρώπης”, κάνοντας όλη την Ελλάδα υπερήφανη. Ο προπονητής που κάθεται στον πάγκο της Εθνικής μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Έρα Σπορ 101,8”, για τον μεγάλο άθλο του αντιπροσωπευτικού μας συνόλου

Αναλυτικά:
Αρχικά, δήλωσε: «Η χαρά είναι πολύ μεγάλη. Δεν μας άφησαν να κοιμηθούμε αλλά μείναμε άυπνοι για καλό λόγο. Κατά την προετοιμασία για τους αγώνες υπήρχε πολύ άγχος και αρκετή πίεση.

Μας βοήθησαν να νιώσουμε και μεις λίγο παιδιά. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι έχουμε πετύχει. Κύλησαν όλα πολύ γρήγορα. Δεν καταλάβαμε πότε φτάσαμε στον τελικό, αν χάναμε ή κερδίζαμε. Το ταξίδι ήταν μεγάλο καθώς η προσπάθεια ξεκίνησε από το Μάιο. Το αποτέλεσμα και το χρυσό μετάλλιο ήταν το κερασάκι στη τούρτα. Ήταν ένας γολγοθάς για όλους. Δώσαμε σε 16 μέρες 12 παιχνίδια και αν προσθέσει κανείς και τις προπονήσεις μπορεί να καταλάβει πόσο επίπονο και δύσκολο ήταν το πρόγραμμα”.

Για τον ημιτελικό και τον τελικό: “Μετά το ματς με τη Γαλλία, πέσαμε σε αντιπάλους που μας είχαν διαβάσει πάρα πολύ καλά. Τόσο ο ημιτελικός, όσο και ο τελικός μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ τακτικά και μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Ωστόσο είμαι χαρούμενος που παρά τη κούραση, τα παιδιά αντέδρασαν σε όλα πάρα πολύ ώριμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρχε και η βαθμολογική πίεση αφού δεν καταφέρναμε να περάσουμε τις νίκες μας στην επόμενη φάση”.

Για τις σχέσεις μέσα στην ομάδα: “Τα παιδιά είχαν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Είχαν κίνητρο το να αποδείξουν ποιοι είναι και αυτό θέλαμε να τους βγάλουμε. Πολλοί μίλησαν υποτιμητικά για εμάς και ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα το αλλάξουμε. Γι΄ αυτό, εκτός από το χρυσό μετάλλιο, το τουρνουά αυτό δε δημιούργησε μόνο νικητές αλλά και χαρακτήρες”.

Για το επεισόδιο με τον Κόνιαρη: “Το επεισόδιο με τον Κόνιαρη ήταν επώδυνο καθώς ακούστηκαν πάρα πολλά σχόλια. Δεν είναι εύκολο να το ξεχάσεις. Τα καλοκαίρια αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο από τη προσωπική μας ζωή. Σέρνουμε τα παιδιά μας όπου πηγαίνουμε”.

Για το ελληνικό μπάσκετ: “Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να εκμεταλλευτεί τα παιδιά του. Χρειάζονται αγωνιστική παρουσία στις ομάδες τους για να καταφέρουν να δώσουν αυτό που μπορούν. Βέβαια υπάρχουν πολλοί παράμετροι, όπως τι εμπιστοσύνη υπάρχει από τον προπονητή και από τη διοίκηση. Πάντα υπάρχει ρίσκο με έναν μικρό παίκτη. Δεν είναι το ίδιο ο Σταμάτης του Πανιωνίου με τον Παπαμακάριο που μπορεί να σου δώσει πολύ εμπειρία. Χρειάζονται στήριγμα τόσο από τον προπονητή όσοα και από τη διοίκηση.

Πρεπει να αντιληφθούν αυτό που πρέπει να κάνουν. Πρέπει να ξεκινήσουν από χαμηλά. Να παίξουν εκεί που τους πιστεύει κάποιος. Δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο. Όλοι πρέπει να βάλουν σαν πρώτο στόχο την προοπτική και όχι τα λεφτά και το όνομα που έχει η ομάδα. Γιατί αν ξεκινήσουν αμέσως από τα ψηλά μπορεί να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν καθόλου”.

  • Efivon

    Στη… βάση τους οι Έφηβοι

    Η Εθνική Εφήβων ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της στην Πορταριά και επέστρεψε σ…
  • KLEISTO GALATSIOU

    Επιστροφή στο Γαλάτσι

    Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γαλατσίου, φαίνεται πως θα στεγάσει τα όνειρα της η ομάδα της …
  • thanasis antetokounmpo

    “Κάθε χρόνο και καλύτερος”

    Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μετά από δυο χρόνια στην αναπτυξιακή Λίγκα, έκανε το όνειρό του π…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…