Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Μαθαίνω δίπλα στον Διαμαντίδη”

“Μαθαίνω δίπλα στον Διαμαντίδη”

Charalampopoulos4

Charalampopoulos4

Ο πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, αναφέρθηκε -σε συνέντευξή του στο Sport24 Radio 103.3- στην πορεία της Εθνικής Εφήβων έως την κορυφή της διοργάνωσης. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Γιώργο Παπαγιάννη, Νίκο Δίπλαρο, Αντώνη Κόνιαρη, Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιάννη Αντετοκούνμπο. Επισήμανε, δε, πως βελτιώνεται δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη κι εύχεται, στο μέλλον, να κατακτήσει την Ευρωλίγκα με το “τριφύλλι”.

Για το ματς απέναντι στην Τουρκία: “Ήμασταν και οι δύο ομάδες πολύ διαβασμένες. Οι Τούρκοι ήταν πολύ εύστοχοι, έβαλαν μεγάλα σουτ και πέρασαν μπροστά στο σκορ. Εμείς, αντίθετα, ήμασταν άστοχοι και δεν είχαμε ψυχολογία. Όταν ήμασταν στο -14 δεν μπορώ να πω ότι ήμουν αισιόδοξος επειδή δεν παίζαμε καλό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε όμως δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, βάλαμε σημαντικά σουτ και γυρίσαμε το παιχνίδι. Στο ημίχρονο ο κόουτς μάς ηρέμησε. Μας είπε να το χαρούμε, ότι είναι ένας τελικός στη χώρα μας και ίσως να μην έχουμε πάλι τέτοια ευκαιρία και να παίξουμε σκληρά στην άμυνα για να βρούμε ρυθμό στην επίθεση, όπως κι έγινε. Το σημαντικότερο, όμως, είναι από αυτή την ομάδα να βγουν παίκτες που θα μπορέσουν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και να ενισχύσουν την Εθνική Ανδρών”.

Για τις βολές που εκτέλεσε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και ήταν εύστοχες: “Σκέφτηκα ότι εάν τις έχανα εκείνη τη στιγμή ίσως να μην είχαμε πάλι την ευκαιρία να κατακτήσουμε ένα χρυσό μετάλλιο. Προσπάθησα να αποβάλω το άγχος και να είμαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος. Όλα είναι στο μυαλό. Εάν σκέφτεσαι ότι είναι σαν προπόνηση στις βολές η πίεση δεν είναι τόσο μεγάλη”.

Για τη δυσκολία να παίζεις σε πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα: “Είναι πολύ δύσκολο να δίνεις έξι τελικούς σε οκτώ ημέρες. Υπάρχει μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση. Είναι πολύ δύσκολο από παιχνίδι σε παιχνίδι να βρεις τις διαφορές μεταξύ των ομάδων. Χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Είναι δύσκολο. Υπάρχουν στιγμές που θες να βγεις έστω για πέντε δευτερόλεπτα. Είναι δύσκολο να παίζεις σαράντα λεπτά στην ίδια ταχύτητα, με την ίδια δύναμη”.

Για το παιδάκι με το οποίο πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση του τροπαίου: “Θέλαμε να του δώσουμε χαρά. Έχει κινητικά προβλήματα. Ερχόταν από μακριά για να μας δει σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύαμε ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε”.

Για την κριτική: “Εμένα δεν με άγγιξαν αυτά. Δεν ασχολήθηκα. Κάποια παιδιά, όμως, ενοχλήθηκαν. Υπήρξαν σχόλια για κάποια παιδιά που δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Πεισμώσαμε, όμως, και φθάσαμε εκεί που φθάσαμε. Το πήραμε πιο εγωιστικά. Θέλαμε να αποδείξουμε κάτι παραπάνω”.

Για το μέλλον: “Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που με έχει στηρίξει. Το ΝΒΑ δεν είναι κάτι που σκέφτομαι άμεσα. Είναι δύσκολο, όμως είναι στα όνειρά μου”.

Για το πώς φαντάζεται τον εαυτό του έπειτα από δέκα χρόνια: “Θέλω να είμαι στον Παναθηναϊκό με σημαντικό ρόλο, ώστε να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα που με έχει στηρίξει”.

Για το ότι έπαιξε ως “τεσσάρι”: “Έπαιξα στο “4” επειδή δεν είχαμε άλλο κορμί για αυτή τη θέση. Εγώ θα παίξω στο “3”. Θα δυναμώσω τα πόδια μου. Έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι αυτή η θέση μου ταιριάζει καλύτερα αγωνιστικά. Θέλω να δημιουργώ φάσεις για τους συμπαίκτες μου. Θέλω να παίρνω εγώ τις αποφάσεις”.

Για τα όνειρα που έχει με τον Παναθηναϊκό: “Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να πάρουμε μια Ευρωλίγκα και αυτό μπορεί να γίνει αυτό στο μέλλον. Ο Παπαγιάννης και ο Λούντζης έχουν πολύ ταλέντο. Με σκληρή δουλειά οι τρεις μας θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν καλό κορμό”.

Για τα σχόλια που έχει ακούσει για το παιχνίδι του: “Το χειρότερο είναι ότι τα πόδια μου θέλουν βελτίωση και είναι κάτι που το γνωρίζω. Ψάχνω τρόπους για να βελτιώσω τα πόδια του. Φέτος, που δεν θα έχω το σχολείο, πιστεύω ότι θα έχω το χρόνο για να δουλέψω περισσότερο σε αυτό το κομμάτι. Το καλύτερο είναι η σύγκριση με τον Φάνη Χριστοδούλου. Είναι πολύ κολακευτικό, αλλά πιστεύω ότι κάθε παίκτης έχει δικό του στιλ παιχνιδιού και δεν είναι σωστό να κάνουμε συγκρίσεις”.

Για την συνύπαρξή του στον Παναθηναϊκό με τον Δημήτρη Διαμαντίδη κι άλλους μεγάλους παίκτες: “Καθημερινά κερδίζω πολλά από αυτόν, από την προπόνηση, από το πώς παίζει. Έχω μάθει πολλά από τον Διαμαντίδη κι ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω από αυτόν. Στην αρχή ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι είμαι με μεγάλους παίκτες, που μέχρι πρότινος έβλεπα στην τηλεόραση, αλλά με βοήθησαν όλοι οι παίκτες και μπήκα γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Όλοι στον Παναθηναϊκό μου φέρονται άψογα και δεν μου λείπει κάτι”.

Για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς: “Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον κόουτς Τζόρτζεβιτς. Πιστεύω ότι έχω να μάθω πολλά πράγματα από αυτόν και να γίνω καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Ο κόουτς θα κρίνει πώς μπορώ να βοηθήσω. Δεν θα πω εγώ τι πρέπει να γίνει. Είναι καλό να κάνεις υπομονή για να παίξεις μπάσκετ. Εμένα με βοηθάει αυτό. Στο μπάσκετ χρειάζονται υπομονή και επιμονή”.

Για την ασίστ που έδωσε στον Γιώργο Παπαγιάνη στον αγώνα με τη Λιθουανία: “Πήρα την μπάλα στο ποστ κι έκανα δύο ντρίμπλες αριστερά. Ήθελα να βγάλω την μπάλα στη γωνία, αλλά δεν πέρναγε και είδα τον ψηλό. Βγήκε αυθόρμητα και ήταν και θέμα τύχης, επειδή η μπάλα βρήκε σε χέρια”.

Για τον Νίκο Δίπλαρο: “Είναι καταπληκτικό παιδί. Πολύ καλός χαρακτήρας και παίκτης ομάδας. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του, όπως όλοι μας, για να δείξει τι μπορεί να κάνει”.

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη: “Είναι φόβητρο σε άμυνα και επίθεση. Η άμυνά μας βασίζεται σε αυτόν. Ξέρουμε ότι εάν ένας παίκτης μας περάσει ή θα τον κόψει η θα αλλοιώσει την προσπάθειά του”.

Για τον Αντώνη Κόνιαρη, που είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον αστράγαλο και δεν συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18: “Παίζαμε και για αυτόν. Ήταν μεγάλη απώλεια. Θα έδινε λύσεις και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι παίκτης που μπορεί να κλέψει ανά πάσα στιγμή την μπάλα κι έχει πολύ καλό σουτ. Ήταν άτυχος. Τώρα, είναι καλύτερα και σιγά σιγά θα επιστρέψει”.

Για τον Φουρκάν Κορκμάζ: “Είναι καταπληκτικός παίκτης. Ψυχρός. Στο πρώτο ματς τον είχαμε περιορίσει αρκετά και δεν έπαιξε πολύ. Χθες (02/08) ήταν στη μέρα του. Είναι παιδί που μπορεί εύκολα να παίξει στο ΝΒΑ”.

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου: “Είναι πολύ καλό παιδί. Είναι πολύ αθλητικός και το κορμί του είναι έτοιμο για NBA. Έχει το μπάσκετ μέσα του. Είναι ένα από τα καλύτερα “τριάρια”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο: “Πιστεύω ότι θα γράψει ιστορία στο NBA”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…