Κεντρική NBA “Βασιλικά” ρεκόρ (vid)
NBA

“Βασιλικά” ρεκόρ (vid)

lebron james1

lebron james

Τα πράγματα που έκανε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ενάντια στους Χοκς για το Game 3 των τελικών της Ανατολής, είναι απερίγραπτα. Ο “βασιλιάς” έκανε το πιο εφιαλτικό ξεκίνημα στην καριέρα του με 0/9 σουτ στην πρώτη περίοδο αλλά ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 37 πόντους, 18 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ, έπαιξε καθοριστικές άμυνες και αποτέλεσε τον βασικό λόγο που οι Καβαλίερς βρίσκονται πλέον μια νίκη μακριά από την πρόκριση τους σε Τελικούς μετά το 2007, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την πέμπτη συνεχόμενη παρουσία τους Τζέιμς σε αυτούς.

Τα ρεκόρ που κατέρριψε και έθεσε ο “βασιλιάς” χθες προκαλούν ίλιγγο. Αρχικά, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των πλέι οφ με αυτά τα στατιστικά. Κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει να τελειώσει ματς σε postseason με τέτοια συγκομιδή σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Οι μόνοι που είχαν καταφέρει κάτι ανάλογο και δη τουλάχιστον 35 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ ήταν οι Τσαρλς Μπάρκλεϊ (1993) και Τζέιμς Ουόρθι (1988).

james-millsap

Αυτό ήταν το έκτο παιχνίδι στην καριέρα του ΛεΜπρόν στην postseason που είχε τουλάχιστον 30 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ και είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω από τον Όσκαρ Ρόμπερτσον που το είχε καταφέρει 8 φορές ενώ ακολουθούν οι Μπάρκλεϊ και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με 2 έκαστος. Και τα επιτεύγματα δεν σταματούν εδώ.

Ήταν το 12ο triple-double για τον Τζέιμς στα πλέι οφ και “σκαρφάλωσε” στη δεύτερη θέση όλων των εποχών αφήνοντας πίσω του τον Τζέισον Κιντ (11) αλλά απέχοντας έτη φωτός από τον κορυφαίο στην ιστορία, Μάτζικ Τζόνσον των 30 triple-double! Παράλληλα, ήταν το 75ο παιχνίδι που σημείωσε τουλάχιστον 30 πόντους και ανέβηκε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Τζέρι Ουέστ (74) και ισοφαρίζοντας τον Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ ενώ οι δύο κορυφαίοι είναι οι Κόμπι Μπράιαντ (88) και Μάικλ Τζόρνταν (109).

Τέλος, ο ΛεΜπρόν αποτελεί πλέον τον έκτο κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στην postseason με 4.782 πόντους αφήνοντας πίσω του τον Καρλ Μαλόουν των 4.761 πόντων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…