Βρείτε τα…

baumann bertomeu

baumann-bertomeu

nikolaouΓνωστές οι διαρροές από Ευρωλίγκα ή FIBA. Τα περισσότερα εκ των δημοσιευμάτων ενδεχομένως να έχουν και βάση. Και εμείς, άλλωστε, επιλέγοντας να πιστέψουμε “έστω τα μισά”, θεωρούμε ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται προ μιας νέας ρήξης, που αυτή τη φορά θα είναι καταστροφική. Και εξηγούμαστε:

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ ουδέποτε απέκτησε την αίγλη του ποδοσφαίρου. Η Ευρωλίγκα ουδέποτε έγινε… Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρουμε για τις υπόλοιπες χώρες, αλλά περπατώντας σε σοκάκια ακόμη και του πιο απομακρυσμένου χωριού της Ελλάδας, συναντούμε υπερήλικες, που συζητούν για τον επικείμενο αγώνα της Ρεάλ με την Σάλκε, και ας είχε η Ευρωλίγκα… ντέρμπι Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα!

Επομένως, είναι προφανές, ότι κάτι έχουν κάνει λάθος οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκας, ή της πρώην (υπό κατάρρευση) ULEB. Δικαιολογημένα, ή μη δικαιολογημένα, οι της FIBA, που είχαν χάσει την πρωτοκαθεδρία αναζητούν φόρμουλα για να ικανοποιήσουν τους δυσαρεστημένους και να ξαναγίνουν “προστάτιδα δύναμη”.

Μαθαίνουμε, ότι ο Τζόρντι Μπερτομέου προωθεί μια Κλειστή Λίγκα, αλλά αν είναι έτσι, αγνοεί ότι θα βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τα εθνικά πρωταθλήματα, που ήδη μαραζώνουν. Δεν θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς πώς θα εξελιχθεί ένα Πρωτάθλημα δίχως τον… Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, ή δίχως την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία; Ακόμη κι αν τελικώς αποφασιστεί να αγωνίζονται μόνο στα εθνικά πλέι οφ.

Μαθαίνουμε, ότι ο Πατρίκ Μπάουμαν έχει βρει επενδυτές και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο… Τσάμπιονς Λιγκ, κι αυτό μας αρέσει μεν, αφενός πρέπει να διαπιστωθεί ότι “δεν είναι φούμαρα” όλα όσα ακούγονται κι ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, ψευτοαπειλώντας με αποκλεισμό των εθνικών ομάδων.

Και συμβεί το “παρατράγουδο” του 2000, με τις Ευρωλίγκες, τις Σουπρολίγκες, τους… δύο πρωταθλητές Ευρώπης και όλα αυτά, που πλήγωσαν το άθλημα και το απαξίωσαν στη συνείδηση του φιλάθλου. Που λογικό είναι (και ελέω Στοιχήματος βεβαίως) να ξέρει έστω έναν παίκτη της…. Φούλαμ, ή μιας ομάδας Βήτα Κατηγορίας από τα… Νησιά Φερόες, αλλά “να μη ξέρει Χριστό” από το ρόστερ της (ιστορικής) Μακάμπι.

Συμπέρασμα: Κύριοι Μπάουμαν και Μπερτομέου, βρείτε τα!

Δεν υπάρχει άλλη λύση σ’ ετούτο το χρονικό σημείο. Αυτονόητο είναι ότι ελάχιστα ενδιαφέρει τον υγιή φίλο του μπάσκετ πώς θα βαφτιστεί το νέο ευρωπρωτάθλημα και αν θα είναι χορηγός οι “τουρκικές αερογραμμές“, ή οι αερογραμμές από το… Σουρινάμ.

Το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού είναι το ζητούμενο και κατόπιν οι όποιες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των συλλόγων ή των λιγκών ή των ομοσπονδιών σε Γενεύη και Βαρκελώνη αντίστοιχα.

Υ.Γ. Αυτονόητο είναι, ότι οι ευθύνες (για ό,τι συμβεί στο μέλλον) αγγίζουν και όλους όσοι από την άλφα ή βήτα χώρα προωθούν διχαστικές απόψεις και κατευθύνονται αβασάνιστα προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…