Κάτι μαγικό

printezis barca playoff

printezis-barca-playoff

kogasΑυτός ο Ολυμπιακός είναι ικανός για τα πάντα. Είναι ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Όχι επειδή κέρδισε (για πρώτη φορά στην ιστορία του) στη Βαρκελώνη. Όχι γιατί έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που έσπασε την έδρα του αντιπάλου στα πλέι οφ. Όχι γιατί έδωσε μια εντυπωσιακή παράσταση. Γιατί πάνω και πρώτα απ’ όλα ξεκινά από την άμυνα, γιατί κερδίζει μέσα από το πάθος, γιατί “χτίζει” τη νίκη φάση τη φάση, μπάλα την μπάλα, ριμπάουντ το ριμπάουντ.

Κατακτά το γήπεδο σπιθαμή προς σπιθαμή. Και δεν ξέρω αν πριν φύγει η αποστολή θα περάσει μια βόλτα από το γνωστό (αγαπημένο του Ομπράντοβιτς, μεταξύ άλλων) ρεστοράντ “7 πόρτες” της Βαρκελώνης, σίγουρα όμως οι πόρτες του ΣΕΦ θα γεμίσουν από νωρίς με κόσμο την Τρίτη. Κι είναι αλήθεια πως αυτή η ομάδα το αξίζει όσο λίγες.

Για να μην παρεξηγηθούμε. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Όπως ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Μπαρτσελόνα, έτσι οι “μπλαουγκράνα” μπορούν να κερδίσουν όχι ένα, αλλά και τα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ. Η σειρά έχει δρόμο, είναι -ίσως- η πιο συγκλονιστική, όμως οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν ότι μπορούν να το κάνουν. Και μάλιστα με τον δικό τους τρόπο.

Κατέβασαν την Μπαρτσελόνα στους 63 και πολλοί ήταν, αφού από ένα σημείο και μετά κατέβασαν και ταχύτητα. Έπαιξαν όπως η γάτα με το ποντίκι, έχοντας σημάδια στην επίθεση, αλλά κυρίως φοβερό πάθος στην άμυνα. Και μπορεί ο Γιώργος Πρίντεζης να έκανε το παιχνίδι της ζωής του, όμως αυτό που αξίζει να δείτε είναι το πόσο χαμηλά κράτησε η άμυνα του Ολυμπιακού όλους (πλην Ναβάρο) τους παίκτες του Πασκουάλ.

Φαίνεται πως το βίντεο με τα λάθη από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, έγινε… σύντροφός τους μέχρι να κοιμηθούν. Είδαν όλες τις αδυναμίες και τις μάζεψαν. Ακόμα κι αν παροδικά οι Καταλανοί βρήκαν τρόπους να “χτυπήσουν” όλες τις αλλαγές που έκαναν στην άμυνα και να ψάξουν τα “μις ματς“. Ο Ολυμπιακός έδειξε χθες στόφα μεγάλης ομάδας, μιας ομάδας που αξίζει να είναι στο φάιναλ φορ.

Βεβαίως, στη γλώσσα της αγοράς λένε πως παίρνεις όσα διαπραγματεύεσαι κι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξαναβρεθεί στη Βαρκελώνη, δεν πρέπει να διαπραγματευτεί την έδρα του. Αν κρατήσει το ΣΕΦ, αν το μετατρέψει σε “φρούριο“, τότε θα πάρει αυτό που από την αρχή της χρονιάς έχει δείξει ότι δικαιούται.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα, όμως ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ήθελε. Γυρίζει με… δώρο στις αποσκευές του και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια του.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…