Κεντρική NBA Είναι ακόμα ζωντανοί (vid)
NBA

Είναι ακόμα ζωντανοί (vid)

antetokounmpo bulls bucks2

antetokounmpo-bulls-bucks

Τρομερή εξέλιξη στις περισσότερες σειρές του πρώτου γύρου, ο οποίος διαφαίνεται πως έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί. Οι Νετς με τον εκπληκτικό Ντερόν Ουίλιαμς να τους οδηγεί ισοφάρισαν τους Χοκς ενώ και οι Μπακς κατατρόπωσαν για δεύτερο σερί παιχνίδι τους Μπουλς και επιστρέφουν στο Μιλγουόκι για να ισοσκελίσουν τους “λογαριασμούς” τους! Τέλος, οι Μπλέιζερς απέτρεψαν τη “σκούπα” δια χειρός Ντάμιαν Λίλαρντ, με τον Νικ Καλάθη, παρ’ όλα αυτά, να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα:
Μπρούκλιν Νετς – Ατλάντα Χοκς 120-115 (104-104 κ.α.)
Σικάγο Μπουλς – Μιλγουόκι Μπακς 88-94
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μέμφις Γκρίζλις 99-92

Ο Ντερόν είναι εδώ!

williams-millsap

Όλη τη σεζόν ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς ήταν ωσεί παρών αλλά εν τέλει, ξύπνησε. Ο Ντερόν Ουίλιαμς (περί ου ο λόγος) έκανε φανταστικό παιχνίδι υποχρεώνοντας τους Χοκς στη δεύτερη ήττα τους (120-115 στην παράταση) στα πλέι οφ, και την ισοφάριση της σειράς η οποία ξαφνικά έγινε θρίλερ!

Ο 31χρονος πόιντ γκαρντ θύμισε τον φοβερό παίκτη που θαυμάσαμε στους Γιούτα Τζαζ διαλύοντας τα αμυντικά πλάνα της Ατλάντα σκοράροντας 35 πόντους και σουτάροντας με απίστευτη συνέπεια (6/14 διπ.-7/11 τρ.-2/2 βολές) ενώ είχε ακόμα 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ηγήθηκε της αντεπίθεσης των Νετς στην τελευταία περίοδο αλλά δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα καθώς αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Μπρουκ Λόπεζ (26π.-10ρ.-4κοψ.) και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (15π.-6ρ.-3ασ.) πάτησαν πόδι και καθάρισαν τη μπουγάδα στην παράταση, με τον Τζο Τζόνσον (17π.-6ρ.-5ασ.) να τους πλαισιώνει.

Από τους Χοκς, που δείχνουν ότι δεν πατούν καλά και δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της κατά τη regular season, ξεχώρισαν οι Τζεφ Τιγκ (20π.-4ρ.-11ασ.) και ΝτεΜάρι Κάρολ (20π.-9ρ.-5ασ.).

Δεν τα παρατάνε οι Μπακς

antetokounmpo-ilyasova-noah

Οι Μπακς θεωρούνταν εύκολη λεία για τους Μπουλς και οι περισσότεροι υποστήριζαν ότι το γεγονός πως προκρίθηκαν στα πλέι οφ είναι αρκετό για μια ομάδα με ταλαντούχο πλην άπειρο ρόστερ αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι. Μπορεί να έχασαν τα πρώτα τρία παιχνίδια της σειράς αλλά έχουν επανέλθει δριμύτεροι και χθες πέτυχαν ένα σπουδαίο διπλό μέσα στο Σικάγο, με 94-88, και επιστρέφουν στο Μιλγουόκι για το Game 6 με σκοπό να φέρουν τη σειρά στα ίσα και να διεκδικήσουν την πρόκριση στο έβδομο ματς στην “πόλη των ανέμων”.

Η εκπληκτική άμυνα, σήμα κατατεθέν, των “ελαφιών” έκανε την εμφάνιση της κρατώντας τους Μπουλς στο 34% εντός παιδιάς (και 18% από το τρίποντο) και έκαναν 10 κλεψίματα όταν την ίδια ώρα οι Μάικλ Κάρτερ – Ουίλιαμς (22π.-8ρ.-9ασ.) και Κρις Μίντλετον (21π.-4ρ.-4κλ.) έκαναν φοβερό ματς και οδηγούσαν τους Μπακς στο θετικό αποτέλεσμα με τους Τζέι Μέιο (10π.-4ασ.) και Γιάννη Αντετοκούνμπο να τους πλαισιώνουν. Ο διεθνής φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους (5/12 διπ.-1/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και αποτέλεσε “κέρβερο” κάτω από τη ρακέτα της ομάδας του μοιράζοντας 4 τάπες με τον Ρόουζ να γίνεται αποδέκτης μιας εξ αυτών!

Από το Σικάγο, ο Πάου Γκασόλ (25π.-10ρ.-4ασ.) έμεινε να παλεύει μόνος του ουσιαστικά, παραδίδοντας μαθήματα στο λόου ποστ, ενώ ο Τζίμι Μπάτλερ (20π.-10ρ.-6ασ.-4κλ.) ήταν ο μόνος (εκ των υπολοίπων) που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 13 πόντους με απογοητευτικά ποσοστά (5/13 διπ.-0/7 τρ.-3/4 βολές) και έκανε τα 6 από τα συνολικά 12 λάθη της ομάδας του!

Ο Λίλαρντ νίκησε τον Καλάθη

lillard-kalathis

Οι Μπλέιζερς βρισκόντουσαν μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού και μάλιστα με “σκούπα” και τότε ήταν που λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης. Με μια εξαιρετική εμφάνιση και τον Ντάμιαν Λίλαρντ να είναι ασταμάτητος, επιβλήθηκαν των Γκρίζλις με 99-92 και επιστρέφουν στο Μέμφις για το Game 5.

Ο Λίλαρντ εξέθεσε οποιονδήποτε αμυντικό έριξε πάνω του ο Ντέιβιντ Γιέργκερ προκειμένου να τον ανακόψει, σημειώνοντας 32 πόντους (11/18 διπ.-1/5 τρ.-7/7 βολές) και παρέα με την τριπλέτα των ΛαΜάρκους Όλντριτζ (18π.-12ρ.), Νικολά Μπατούμ (12π.-13ρ.-4ασ.) και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (18π.-5ρ.) οδήγησαν το Πόρτλαντ στην πρώτη του νίκη στη σειρά (3-1).

Μαρκ Γκασόλ (21π.-7ρ.-6ασ.), Κόρτνι Λι (19π.-2ρ.-2ασ.) και Νικ Καλάθης ήταν οι κορυφαίοι για το Μέμφις. Ο ομογενής γκαρντ ξεκίνησε βασικός εν τη απουσία του Μάικ Κόνλι και ήταν εξαιρετικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους (0/5 διπ.-4/5 τρ.), 3 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και κλεψίματα, σε 24 λεπτά! Ο Κώστας Κουφός έπαιξε μόλις 12 λεπτά και είχε 2 πόντους (1/1 διπ.) και 2 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…