Γιορτάζουμε

olympiakos barcelona

olympiakos-barcelona

kogasΕίναι αυτές οι στιγμές που μας κάνουν να λατρεύουμε το μπάσκετ. Είναι αυτές οι στιγμές που νιώθουμε ευλογημένοι για την επαγγελματική μας επιλογή. Κι είναι αυτές οι στιγμές που θα ζήσουμε (εμείς έχουμε προνοήσει και κλείσαμε νωρίς εισιτήρια) στο φάιναλ φορ.

Όπως το 2007 (για να μην πάω πιο πίσω) στο ΟΑΚΑ, το 2009 στο Βερολίνο, το 2010 στο Παρίσι, το 2011 στη Βαρκελώνη, το 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Κι ας μην πήγα το 2013 στο Λονδίνο

Ο Ολυμπιακός είναι εκεί. Το ελληνικό μπάσκετ είναι εκεί. Στην κορυφή, ΞΑΝΑ με Έλληνα προπονητή στον πάγκο. Κι αυτό έγινε από το χέρι του ανθρώπου που έχει γεννηθεί για να… γράφει ιστορία. Το έκανε με το “πεταχτάρι” στην Πόλη, το έκανε και χθες, αυτή τη φορά με τρίποντο – μαχαιριά. Κι ας είχε χάσει τα πέντε προηγούμενα που επιχείρησε.

Ο Ολυμπιακός πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα κι ας έπαιζε με μειονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει αγαπημένη του συνήθεια τη συμμετοχή σε φάιναλ φορ. Κι η Μαδρίτη θα αποκτήσει ερυθρόλευκο χρώμα, θα γεμίσει με Έλληνες που μπορούν ακόμα να νιώθουν περηφάνια για το άθλημα, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ, που προσφέρει τέτοιες συγκινήσεις.

Όταν πήγαινα στο γήπεδο ένιωθα την κούραση να με κυριεύει. Κάθε μέρα, από την αρχή της εβδομάδας, τέσσερις και πέντε ώρες στο γήπεδο, με την πίεση της δουλειάς (δεν είμαστε δα και στην πρώτη νιότη), κάποια στιγμή νιώθεις τις δυνάμεις να σε εγκαταλείπουν. Πέντε ώρες μετά νιώθω ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ, που είμαι κομμάτι (στην τελευταία ρόδα της άμαξας) αυτής της κοσμογονίας.

Μακάρι να ήταν κι ο Παναθηναϊκός, γιατί έτσι θα είχαμε σίγουρα μια ομάδα στον τελικό, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ καμία ομάδα. Κι ας είναι η ΤΣΣΚΑ το φαβορί. Και; Κι η Μπαρτσελόνα ήταν, αλλά θα το δει από την τηλεόραση.

Ο Ολυμπιακός πάει στη Μαδρίτη. Από το χέρι του Γιώργου Πρίντεζη, που τη μέρα της γιορτής του κέρασε όλους τους φίλους του και τους συμπαίκτες του τη μεγαλύτερη χαρά. Μέχρι την επόμενη…

Υ.Γ.: Η εικόνα του Βασίλη Σπανούλη να τρέχει στην εξέδρα, αδιαφορώντας για χιλιάδες φιλάθλους που τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν, για να αρπάξει στα χέρια τον γιο του, είναι ό,τι ομορφότερο. Ο αθλητισμός είναι το ομορφότερο από τα περιττά πράγματα στη ζωή μας. Κι είναι αλήθεια πως την ομορφαίνει απίστευτα.

Υ.Γ.1: Το eBasket.gr θα είναι στη Μαδρίτη. Όχι στο τσάρτερ, με τριπλή αποστολή, με χρήματα που πληρώνουμε από την τσέπη μας. Έτσι νιώθουμε πως κάνουμε το… χρέος μας απέναντί σας.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…