Κεντρική NBA Ποια θέση ταιριάζει στον Γιάννη;
NBA

Ποια θέση ταιριάζει στον Γιάννη;

giannis antetokounmpo2

giannis antetokounmpo

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί έναν παίκτη-πολυεργαλείο που συνεισφέρει σε όλους τους τομείς και έχει αποδείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Ποια είναι όμως αυτή που του ταιριάζει καλύτερα;

Ο “Greek Freak” έχει καταχωρηθεί στις βάσεις δεδομένων πολλών μεγάλων ιστοσελίδων, όπως για παράδειγμα του ESPN και του BasketballReference, ως σούτινγκ γκαρντ αν και δεν αγωνίζεται σχεδόν ποτέ εκεί. Μέσω ενός ειδικού προγράμματος, του “Naive Bayes Classifier“, ένας χρήστης της ιστοσελίδας reddit.com επιχείρησε να βρει τις θέσεις που πραγματικά ταιριάζουν σε παίκτες του ΝΒΑ.

Χρησιμοποίησε ως δείγματα του πρώτους 125 παίκτες σε λεπτά συμμετοχής και εν συνεχεία καταχώρησε όλα τα στατιστικά τους στοιχεία και το πρόγραμμα κατέληξε σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, η ιδανικότερη θέση για τον Αντετοκούνμπο είναι αυτή του πάουερ φόργουορντ με ποσοστό καταλληλότητας 65% ενώ η δεύτερη καλύτερη είναι του σέντερ με ποσοστό 35%. Όσο για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ; Δεν ταιριάζει καθόλου στον διεθνή φόργουορντ (0%) ενώ αυτή του σμολ φόργουορντ που φαντάζει ως η ιδανικότερη σε πολλούς συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 0.01%!

Κάποιας άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα που ξεχωρίσαμε ήταν αυτό της καταλληλότητας του ΛεΜπρόν Τζέιμς ως πλεϊμέικερ με ποσοστό 99% με ένα 0.8% στην πραγματική του θέση αυτή του “τριαριού“. Ο Κρις Μπος αποτελεί τον μοναδικό ψηλό που έχει έστω και μια απειροελάχιστη πιθανότητα να παίξει ως “άσος” (0.02%) ενώ ο Τζάρετ Τζακ είναι ο μοναδικός περιφερειακός που θα μπορούσε να σταθεί ως σέντερ με ακόμα πιο ισχνό ποσοστό και δη 0.0000002%.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη λίστα των παικτών που επιλέχθηκαν στην έρευνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…