Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο πορθητής του ΟΑΚΑ

Ο πορθητής του ΟΑΚΑ

doelman pao barca

doelman-pao-barca

Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια τη Μπαρτσελόνα για 40 λεπτά, προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να πάρει τη νίκη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ωστόσο η μεγάλη κλάση ορισμένων παικτών των Καταλανών και τα λάθη στο τέλος των “πρασίνων” δεν επέτρεψαν στο “τριφύλλι” να βγει νικητής (77-81) από τη σκληρή μάχη.

Το eBasket βρέθηκε στα αποδυτήρια των “μπλαουγκράνα” μετά το τέλος του αγώνα και συνάντησε το μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Τζάστιν Ντόλμαν, ο οποίος με 21 πόντους “σκότωσε” τους “πράσινους”, ειδικότερα στο τέλος, όταν η μπάλα ζύγιζε… τόνους. Ο Αμερικανός φόργουορντ φρόντισε να παγώσει ουκ ολίγες φορές το ΟΑΚΑ, χάρη στο δολοφονικό σουτ που διαθέτει τόσο από μακρινή όσο και από μέση απόσταση, αποτελώντας τεράστιο πρόβλημα τόσο για τον Τζέιμς Γκιστ όσο και για τον Αντώνη Φώτση, οι οποίοι είχαν επωμιστεί το μαρκάρισμα του.

“Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς απέναντι σε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Βρεθήκαμε σε καλή μέρα επιθετικά, πετύχαμε αρκετά μακρινά σουτ και φτάσαμε έτσι στην τελική επικράτηση. Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκης μας απέναντι τους και θεωρώ πως ήταν και η πιο δύσκολη, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί αρκετά ενώ και το κίνητρο του αγώνα ήταν μεγάλο, καθώς κρινόταν σε μεγάλο βαθμό η δεύτερη θέση του ομίλου”, ανέφερε αρχικά ο Ντόλμαν.

Όσο για τους στόχους της Μπαρτσελόνα, ανέφερε: “Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Στόχος μας δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Το έργο μας είναι σίγουρα δύσκολο, καθώς ακόμα δεν έχουμε εξασφαλίσει ούτε την πρόκριση μας στα πλέι οφ. Θέλουμε πολύ το πλεονέκτημα έδρας και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις να το πάρουμε. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να τα κερδίσουμε, ξεκινώντας από δύσκολο και κομβικό παιχνίδι με τη Μακάμπι την άλλη εβδομάδα στη έδρα μας”.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στη χθεσινή αναμέτρηση, αντιμετωπίζοντας παίκτες, όπως ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος είναι από τους καλύτερους αμυντικούς της διοργάνωσης. Δεν έδειξε, ωστόσο να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, τονίζοντας: “Σίγουρα ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω τους παίκτες του Παναθηναϊκού καθώς έπαιζαν σκληρή άμυνα. Εμείς, όμως, παίξαμε πολύ καλά στην επίθεση, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σωστά, βγήκα πολλές φορές αμαρκάριστος και βρήκα, ευτυχώς για την ομάδα μου, το στόχο. Είμαι χαρούμενος για την προσωπική μου εμφάνιση, αλλά αυτό που κράταμε, φυσικά είναι η νίκη.

Τέλος ο Τζάστιν Ντόλμαν δεν παρέλειψε να σχολιάσει την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 18.000 φίλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. “Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις εδώ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι τρομερός, καθώς δεν σταματάει να ουρλιάζει καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για κανένα παίκτη δεν είναι εύκολο να παίζει στο ΟΑΚΑ, ωστόσο είμαστε επαγγελματίες και κάναμε τη δουλειά μας σωστά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…