Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μιλάνο – Ολυμπιακός 74-83

Μιλάνο – Ολυμπιακός 74-83

dunston olympiakos milano

dunston-olympiakos-milano

Εκδίκηση και τώρα Φενέρμπαχτσε…
Πραγματοποιώντας ακόμα μια πειστική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πέρασε από το Μιλάνο, επικρατώντας της Αρμάνι με 83-74 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έλεγξε πλήρως το παιχνίδι, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε δίχως άγχος στη νίκη, η οποία τον διατηρεί στην κορυφή του έκτου ομίλου. Παράλληλα, πήρε εκδίκηση για την περσινή συντριβή, στερώντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα πρόκρισης στους Ιταλούς.

Στα ευχάριστα και η επιστροφή στη δράση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έδειξε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του. Σειρά τώρα παίρνει η Φενέρμπαχτσε, την οποία υποδέχεται την άλλη εβδομάδα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, ο οποίος με νίκη θα βρεθεί αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Με τον Ντάνστον να πραγματοποιεί εμφάνιση ανάλογη με τις περσινές, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, επιβάλοντας πλήρως τον ρυθμό του. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και ολοκληρώνοντας υποδειγματικά τις φάσεις στην επίθεση, οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν νωρίς με διψήφια διαφορά (15-4 στο 5′). Η Αρμάνι Μιλάνο προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ντάνστον δεν την άφηνε, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει μπροστά τον Ολυμπιακό με 22-12.

Η είσοδος του Τσερέλα και του Ράνγκλαντ άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Ιταλοί άρχισαν να παίζουν μία πιο επιθετική άμυνα και με σερί 6-0 μείσαν σε 22-18 στο 12′. Με καλάθι του Τσερέλα, μάλιστα, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στον πόντο 26-25 στο 15′.

Κάπου εκεί, όμως, ανέλαβε δράση ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είτε σκόραρε είτε μοίραζε ασίστ πάρε-βάλε στον Χάντερ. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και πάλι στο παρκέ στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου και έκλεισε το ημίχρονο, όντας μπροστά στο σκορ με 42-32.

Στην επανάληψη η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει στο παιχνίδι. Φόρτωσε γρήγορα τον Ολυμπιακό με πέντε φάουλ και με τον Τζεντίλε οδηγό στην επίθεση, μείωσε στους 3 (45-42 στο 24′). Ο Ιταλός φόργουορντ προκαλούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού με τις διεισδύσεις του, ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πότε με τον Πρίντεζη και πότε με τον Σπανούλη έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι και δεν επέτρεπε στους Ιταλούς να πλησιάσουν περισσότερο.

Ο Παπαπέτρου με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους 9 (57-48 στο 27′), ωστόσο οι γηπεδούχοι, με σερί 6-0, πλησίασαν και πάλι σε απόσταστη τριπόντου (57-54). Όπως και τις προηγούμενες φόρες, όμως, ο Ολυμπιακός όταν ένιωσε να απειλείται, ανέβασε στροφές και με ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους 10 (66-56).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός διατηρούσε με σχετική άνεση τη διαφορά στους 10 πόντους, δίχως να αισθάνεται ιδιαίτερη πίεση από τους Ιταλούς (75-65 στο 35′). Με όπλο την άμυνα του, βραχυκύκλωσε για ακόμα μία φορά την επίθεση της Αρμάνι Μιλάνο και έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 32-42, 56-66, 74-83.
ΑΡΜΑΝΙ (Μπάνκι): Ράνγκλαντ 9 (1), Μπρουκς 17 (1), Τζεντίλε 24, Τσερέλα 4, Μέλι, Κλέιζα 5 (1), Έλεγκαρ, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμουελς 4, Μος 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 14, Ντάνστον 12, Σπανούλης 14 (3 τριπ., 8 ασ.), Παπαπέτρου 3 (1), Σλούκας 6, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 6 (2), Λαφαγιέτ, Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…