Κεντρική NBA Αιώνιο σύμβολο των Χοκς (pics)
NBA

Αιώνιο σύμβολο των Χοκς (pics)

wilkins statue1

wilkins-statue1

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς φόρεσε τη φανέλα των Χοκς επί 12 συναπτά έτη (1982-94) μεγαλουργώντας και αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα στην ιστορία του οργανισμού ως ο κορυφαίος σκόρερ του με 23.292 πόντους.

Σήμερα, ο “Human Highlight Film” συνεχίζει να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα από τη θέση του αντιπροέδρου και η Ατλάντα αποφάσισε να του αποδώσει έναν ύψιστο φόρο τιμής. Οι Χοκς έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του, έξω από το γήπεδο τους για να τον ανάγουν σε αιώνιο σύμβολο της ιστορίας τους. Το ομοίωμα του έχει ύψος 4 μέτρα, ζυγίζει 840 κιλά και θα κοσμεί για πάντα τον περιβάλλοντα χώρο της “Φίλιπς Αρίνα“.

ATLANTA, GA - MARCH 05:  The Atlanta Hawks honor NBA Legend Dominique Wilkins as they unveil a statue in his name at Philips Arena on March 5, 2015 in Atlanta, Georgia.  NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

“Δεν υπάρχει κάποιος που να αγαπά περισσότερο αυτή την ομάδα από εμένα. Ζω και αναπνέω για τους Χοκς. Ακόμα και όταν έπαιζα για άλλες ομάδες ένιωθα παράξενα γιατί παράλληλα ήμουν οπαδός των Χοκς” δήλωσε αρχικά και συνέχισε “Πλέον έχουμε ιστορία. Μπορεί να μην έχουμε κερδίσει πρωταθλήματα αλλά αποτελούμε σταθερή δύναμη στο ΝΒΑ παίζοντας καλό μπάσκετ” για να καταλήξει: “Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα άγαλμα για να θεωρείται κάποιος αθλητικά “αθάνατος“.

wilkins-statue2

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μεγάλοι θρύλοι του παρελθόντος όπως ο Τζούλιους Έρβινγκ, Καρλ Μαλόουν, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Κλάιντ Ντρέξλερ και ο αδερφός του, παλαίμαχος του ΝΒΑ επίσης, Τζέραλντ.

Ο “Human Highlight Film” αγωνίστηκε σε 1.074 παιχνίδια στο “μαγικό κόσμο” μετρώντας μέσο όρο 24.8 πόντους, 6.7 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…