Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Θρύλος ο Γιασικεβίτσιους!

Θρύλος ο Γιασικεβίτσιους!

jasikevicius coach zalgiris

jasikevicius-coach-zalgiris

Τον Σαρούνα Γιασικεβίτσιους θα τιμήσει η Ευρωλίγκα!
Συγκεκριμένα, ο Λιθουανός σούπερ σταρ θα μπει στο πάνθεον των Θρύλων της Ευρωλίγκα το βράδυ της Πέμπτης (12/02), όχι μόνο λόγω του γεγονότος ότι έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο τέσσερις φορές με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός), αλλά για όλη τη μεγαλειώδη του πορεία.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα έχει 226 συμμετοχές και 2343 πόντους σε 12 αγωνιστικές σεζόν. Ακόμα, έχει επιτύχει 315 τρίποντα, ενώ έχει μοιράσει 755 ασίστ.

Για τον αγαπημένο “Σάρας” όλων των φιλάθλων μίλησαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ευρωλίγκα, όπως ο Πίνι Γκέρσον, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Νίκολα Βούισιτς, αλλά και ο δικός μας Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο προπονητής του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πίνι Γκέρσον, τόνισε: “Είναι τρελός, αλλά σπουδαίος. Ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών. Έχω συνεργαστεί με πολλούς πλεϊμέικερ σε διαφορετικές ομάδες και εποχές. Πάντα τους… έψαχνα στην κρίσιμη φάση. Ο Σάρας έπαιρνε από μόνος του τη μπάλα για να κερδίσει το παιχνίδι. Ήταν ένας “killer”. Στις περισσότερες κατοχές, όταν η μπάλα ήταν στα χέρια του, δεν ήξερα τι θα έκανε. Πιστεύω πως ούτε αυτός γνώριζε. Ήμουν όμως σίγουρος πως κάτι καλό θα γίνει. Τον αγαπώ. Χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω;”

Ο Νίκολα Βούισιτς (συμπαίκτης του στη Μακάμπι) υπογράμμισε ότι ήταν προπονητής μέσα στο γήπεδο, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι πάντα έβρισκε τον τρόπο για να κερδίσει.

“Νόμιζα ότι θα παίζει για πάντα. Ήταν η “κόλλα” μεταξύ μας. Ήταν ο προπονητής μέσα στο παρκέ. Είναι νικητής. Πάντα βρίσκει τον τρόπο για να κερδίσει. Ήταν πάντοτε έτοιμος. Πριν τα παιχνίδια μας μίλαγε για τις λεπτομέρειες και το που πρέπει να βρισκόμαστε στο παρκέ. Μας έλεγε “να είστε εκεί που πρέπει και η μπάλα θα έρθει σ εσάς”. Ο Σάρας ήταν συμπαίκτης, συγκάτοικος και πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου είναι συνυφασμένο με αυτόν. Αισθάνομαι ευλογημένος που έπαιξα στο πλευρό του”, ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Νίκολα Βούισιτς.

Την πρώτη του Ευρωλίγκα όμως ο μεγάλος Λιθουανός αστέρας την κατέκτησε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα το 2003. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αναπολεί εκείνες τις ημέρες και δηλώνει: “Ήταν ένα εντυπωσιακός παίκτης, με σπουδαίο χαρακτήρα. Έμαθα πολλά από αυτόν. Ζήσαμε μια ιστορική χρονιά μαζί το 2003, όταν κατακτήσαμε όλα τα τρόπαια που διεκδικήσαμε. Και φυσικά την πρώτη Euroleague στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης γιατί ήξερε πως να διαχειριστεί την κάθε κατάσταση. Ήταν πραγματικός νικητής και σκόραρε όποτε ήθελε, πέραν των όσων άλλων έκανε στο παρκέ. Εκτός παρκέ, περνάγαμε πολλή ώρα μαζί. Είναι ένα σπουδαίο άτομο”.

Τελευταία κατάκτηση δεν ήταν άλλη από αυτήν με τον Παναθηναϊκό το 2009. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον Γιασικεβίτσιους, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να δηλώνει: “Ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια και μας βοήθησε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών. Ήταν τιμή μου να παίξω μαζί του”.

Τέλος, ο προπονητής του στους “πράσινους”, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κατέθεσε τις δικές του σκέψεις για τον τέσσερις φορές Πρωταθλητή Ευρώπης, λέγοντας ότι: “Είναι πανέξυπνος. Ξέρει ότι δεν είναι σημαντικό αν ξεκινάς σε ένα παιχνίδι, αλλά το αν βρίσκεσαι στο παρκέ στις κρίσιμες στιγμές. Ο Σάρας ήταν στο γήπεδο πάντα στις κρίσιμες φάσεις και βοηθούσε την ομάδα. Χρειαζόταν να του πεις κάτι μόνο μια φορά. Το καταλάβαινε αμέσως. Ήταν ο προπονητής εντός παρκέ. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από τον Σάρας. Έχουμε εξαιρετική σχέση και ήταν πραγματικά χαρά μου που τον κοούτσαρα”.

Δείτε το βίντεο…:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…