Όχι άλλη πλάκα…

kontonis

kontonis

nikolaouΗ καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, και καλή… δεν ήταν. Η θεομηνία, που έπληξε την Δυτική και Κεντρική Ελλάδα γκρέμισε ένα από τα πιο γνωστά γιοφύρια της χώρας, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Έπληξε κυρίως περιουσίες ανθρώπων.

Όμως, τι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή; Ο χαμός ενός 18χρονου στην Ελευσίνα,  του Αναστασίου, στην διάρκεια αγώνα μπάσκετ, προκάλεσε ανείπωτο πόνο στην οικογένεια και σοκ στο άθλημα. Ήμασταν έτοιμοι να γράψουμε σχόλιο, όταν μάθαμε για την ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Ο νέος υφυπουργός της νέας Κυβέρνησης, που ήλθε με φόρα και με το “αριστερό” άλλοθι για να τα αλλάξει όλα δεν ξέφυγε από τις κλασικές τυπικούρες, που σε ό,τι μας αφορά δεν μας αγγίζουν. Η δική μας παρέμβαση θα είναι πάντα απέναντι στην εξουσία, όπως ήταν ανέκαθεν ανεξάρτητα αν κυβερνούσαν μπλε, πράσινοι, ροζ ή εμπριμέ. Κρατήσαμε από την αποψινή ανακοίνωση Κοντονή το σημείο, που έγραφε: “Η υπόθεση θα διερευνηθεί σε όλες της τις διαστάσεις”.

Από τη νέα διακυβέρνηση περιμένει κανείς, λοιπόν, να ψάξει τους υπεύθυνους και όχι να μείνει σε στείρα συλλυπητήρια και σε ψευτοαπειλές. Από τέτοια χορτάσαμε χρόνια τώρα. Ο φουρκισμένος Άραχθος κατάπιε το ιστορικό γιοφύρι της Πλάκας σήμερα. Θα είναι κρίμα να καταπιούν οι πολιτικοί παράγοντες την αλήθεια και να επαναλάβουν τα θλιβερά καμώματα των προκατόχων τους.

Αν και πιστεύουμε ότι ο Γιάννης Ανδριανός στο μικρό διάστημα, που έμεινε στο υφυπουργείο κάτι έπραξε, ενώ είχε αφήσει το καλό νομοσχέδιο για το τέλος και δεν πρόλαβε. Ο Κοντονής έχει την ευκαιρία με το “καλημέρα” να δείξει ότι κάτι άλλαξε, έστω με αφορμή μια τραγωδία! Πώς είναι δυνατόν πάλι να μην φταίει κανένας; Η Ελευσίνα θρηνεί σήμερα το παλικάρι της. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία, όμως, αν κάποιοι δεν πληρώσουν το τίμημα.

“Άπαντες πάγωσαν στο άκουσμα του θανάτου του 18χρονου αθλητή του Όμιλου Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας Αναστάσιου Νάσση σε αγώνα εφήβων ΟΚ Ελευσίνας -Πήγασος Κορυδαλλού πριν λίγη ώρα στο κλ. Ανδ. Δασκαλάκης της Ελευσίνας . Ο αθλητής κατέρρευσε στην διάρκεια του αγώνα της ΕΣΚΑΝΑ και παρότι υπήρχε και γιατρός αγώνα αλλά και προπονητής του Πήγασου Γιαννικάκης του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες η ανάνηψη ήταν προσωρινή . Το παιδί πήγε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο (με 45λεπτη καθυστέρηση αλλά υπέκυψε και τα δυσάρεστα μαντάτα έφτασαν στην Ελευσίνα αλλά και παντού . Πραγματικά κρίμα θερμά συλλυπητήρια για τους οικείους του αλλά και την αθλητική οικογένεια της Ελευσίνας που πενθεί”, έγραψε σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚΑΝΑ και έδειξε… πρώτη αλλού τις ευθύνες.

Σε όσους είχαν την ευθύνη του ασθενοφόρου, που έφτασε με καθυστέρηση. Ο υφυπουργός με τους συναρμοδίους υπουργούς και υφυπουργούς έχει μια αρχή για το κουβάρι, που οφείλει να ξετυλίξει από αύριο. Ας καλέσει τώρα, χθες… τον κύριο Κουρουμπλή.

΄Ολοι όσοι βρισκόμαστε στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ωστόσο, ότι πολλάκις δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια των αθλητών και λοιπών διαγωνιζομένων. Δεν γράφουμε ότι δεν προβλέφθηκαν στην Ελευσίνα (σ.σ. η ανακοίνωση της ΕΣΚΑΝΑ είναι διάφανη). Γενικότερη είναι η άποψη, που καταθέτουμε. Απλό είναι αυτό, που ζητούμε. Κάνε πράξη την εξαγγελία, κύριε Κοντονή. Και φτάσε στο μαχαίρι στο κόκαλο.

Ευκαιρίας δοθείσης μακριά και πέρα από την Ελευσίνα. Όχι άλλη πλάκα… Υποτίθεται ότι ο παλαιοκομματισμός ξορκίστηκε άπαξ με τη ψήφο της περασμένης Κυριακής…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…