Κεντρική Ασίστ Basketbase Παλαιοκομματισμός τέλος

Παλαιοκομματισμός τέλος

samaras venizelos

samaras-venizelos-anasximatismos

petridis-giorgosΠολιτικοί συντάκτες δεν είμαστε, όμως είμαστε ενεργοί και πολιτικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Η στατιστική έχει θέση σε όλους τους τομείς της ζωής και η πολιτική δεν αποτελεί εξαίρεση. Η χθεσινή βραδιά που ζήσαμε είναι ιστορική, όπως και αν προσεγγιστεί το πολιτικό αποτέλεσμα. Αυτό για το οποίο, όμως, μπορούμε πια να μιλάμε με απόλυτη σιγουριά, είναι ότι “πέθανε” οριστικά κάθε τι σχετικό με τον -πάλε ποτέ- δικομματισμό, κάθε τι σχετικό με τον λεγόμενο παλαιοκομματισμό που έφερε τη χώρα στον γκρεμό.

Η εκ νέου πτώση της Νέας Δημοκρατίας και η καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά οδηγούν αναπόφευκτα σε αυτό το συμπέρασμα, που μπορεί να δείχνει δευτερεύον μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μπροστά στις ριζικές και θετικές -ελπίζουμε όλοι, προφανώς- αλλαγές που έρχονται, αλλά αποτελεί κι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον της χώρας.

Έστω και καθυστερημένα οι Έλληνες καταδίκασαν τις πολιτικές που τους οδήγησαν στην ουσιαστική χρεωκοπία. Η καταγραφή των ποσοστών των δύο πάλε ποτέ παραδοσιακών και ισχυρών δυνάμεων της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, μεμονωμένα αλλά και αθροιστικά, καθώς και η σταδιακή πτώση τους σε βάθος 20ετίας – 25ετίας, το αποδεικνύει.

 plaisio97

* Το 1989 υπήρξαν επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές τον Νοέμβριο, αφού τον Ιούνιο δεν προέκυψε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το ίδιο έγινε και το 2012, με τις εκλογές του Μαΐου και αυτές του Ιουνίου. Τα ποσοστά που εμφανίζονται στον πίνακα είναι εκείνα των επαναληπτικών εκλογών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…