Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Με σημαία του ΣΥΡΙΖΑ

Με σημαία του ΣΥΡΙΖΑ

vasilakopoulos new

vasilakopoulos-new

nikolaou

Με τις “Προεδρικές” εκλογές ασχολούμαστε ελάχιστα. Έχουν ψευτίσει προ πολλού άλλωστε. Επιπλέον, θεωρούμε χαμηλού βεληνεκούς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ένα μέλος του οποίου ψήφισε είπε “παρών” σήμερα για να ψηφίσει “ναι” στην επόμενη ψηφοφορία, ήτοι ψήφο με δόσεις. Αυτό δεν το είχαμε “ματαειδεί”.

Επίσης, δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία των δικαιολογημένα αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι προτίθενται να “μαυρίσουν” τα Κόμματα της συγκυβέρνησης, επειδή θεωρούν ότι θα τους σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει το “Ποτάμι“, ότι θα πλακώσει στο ξύλο τους δοσίλογους η “Χρυσαυγή“, ότι θα σηκώσουμε μπαϊράκι ως χώρα την επομένη των εκλογών χωρίς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά μη βάζετε στοίχημα για το δεύτερο.

Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη εις θάνατον, αν δεν μονιάσει και δεν πάνε όλοι μαζί, πολιτικοί και πολίτες, και αρκούνται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, που δεν “ιδρώνουν” την Ευρώπη. Αυτά με τη δική μας άποψη.

Άλλο είναι το θέμα. Με τις πολιτικές εξελίξεις, πάγωσε και η ιστορία με το νομοσχέδιο του Γιάννη Ανδριανού. Έτσι νομίζουμε τουλάχιστον. Αν δεν κάνουμε λάθος η προσφυγή σε εθνικές εκλογές “κλείνει” τη Βουλή, επομένως μπαίνει στο συρτάρι ό,τι πιο ελπιδοφόρο μας προέκυψε τα τελευταία χρόνια. Η γενναία (προς διαβούλευση) πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας; ‘Ή, θα συμβεί αυτό, που από νωρίς έγραψε ο έγκριτος Γιώργος Κογκαλίδης; Οι κυβερνώντες φρόντισαν και πέρασαν το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, που σημαίνει δεν μπαίνει στο συρτάρι…

Σε κάθε περίπτωση, εμπιστοσύνη στους θεσμούς εμείς πάψαμε να έχουμε. Θα περιμένουμε… Κατά τα λοιπά, δεν θα εκπλαγούμε, αν δούμε και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (και) με σημαία του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Ιούλιος Συναδινός, αν είναι ακόμα Τομεάρχης Αθλητισμού του Αλέξη Τσίπρα, κι αν τελικώς “παγώσει” προσωρινά το νομοσχέδιο, θα ακολουθήσει το παράδειγμα της απερχόμενης συγκυβέρνησης; Θα προωθήσει το νόμο, με τον οποίο ξέρουμε ότι συμφωνούσε ως Κόμμα, αλλά πήγαινε σε όλα κόντρα για να προκαλέσει εκλογές;

Ή, θα ακολουθήσει την πεπατημένη τωνισοβίων” διοικήσεων στις Ομοσπονδίες και στη Διαιτησία; Θα τιμωρήσει τους “επίορκους” παράγοντες, ομάδες, αθλητές που αρνούνται την Εθνική, ή οι “συνιστώσες” δεν ασχολούνται με εθνικιστικά “κατάλοιπα“; Θα ξεκαρφώσει τα “δελτία ερασιτεχνών” από τον τοίχο, ή θα τα καρφώσει παραμέσα κατά τα σοβιετικά πρότυπα;

Με τα παραπάνω ερωτήματα απλώς θέλουμε να υπενθυμίσουμε προς όλους, ότι αν έχουμε να θυμόμαστε κάτι από την τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση ήταν οι ενδεχόμενες ουσιαστικές αλλαγές στον αθλητικό νόμο. Ο Ανδριανός και οι συνεργάτες του “τα άκουσαν” από το κατεστημένο και τιμωρούνται (βλέπε Χρυσόστομος Σχινάς) για τις τομές που πρότειναν και το σπάσιμο αυγών, που προκάλεσαν. Όπερ σημαίνει κάτι σπουδαίο “συνέλαβαν” και βάλθηκαν να το φέρουν εις πέρας.

Οι πολιτικές εξελίξεις σκόρπισαν χαμόγελα, λοιπόν, κυρίως σε όσους έβλεπαν ότι ξεβολεύονταν. Αν είναι, όμως, οι νέοι κυβερνώντες να κρατήσουν κάτι από εκείνους, που θα αποχωρούν, ας κρατήσουν αυτό το σχέδιο ή προσχέδιο ή όπως λέγεται. Και ας το παραδώσουν σε διαβούλευση. Θα ψηφιστεί πανηγυρικά, αν δεν κάνουν πίσω πάλι για μικροκομματικούς λόγους εκείνοι, που καταρχήν το εμπνεύστηκαν.

Oψόμεθα…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…