Στο σπίτι μας

ebasket nickan

ebasket-nickan

nikolaouΑν και δεν κρίνουμε αναγκαίο να απολογηθούμε σε κανέναν και για τίποτε, θέλουμε να γράψουμε τα παρακάτω: Βάλαμε… ΕΝΦΙΑ μόνοι μας, αυτοτιμωρηθήκαμε και φύγαμε για 16 ημέρες από το… σπίτι μας! ‘Όπως κάποτε, παίδες όντες, που κάναμε μια σχετική κουτουράδα.

Διότι “σπίτι μας” είναι το eBasket.gr! Αυτό για όσους δεν το αντελήφθησαν στο διάβα της κοινής διαδρομής των 14 μηνών με τον Γιώργο και τον (άγνωστο στο ευρύ κοινό, αλλά σημαντικό για μας) Δημήτρη. Έχουμε βάλει το 1/3 της λογιστικής υπόστασής μας, αλλά έχουμε βάλει και τα… 3/3 της ψυχής μας σ’ αυτήν τη διαδικτυακή προσπάθεια.

Αντιληπτό, ότι δεν γινόταν να το γκρεμίσουμε (το σπίτι) στην πρώτη θεομηνία, που μας βρήκε. Στην πρώτη (πα να πει) παρεξήγηση. Επιστρέψαμε. Και μπορεί το ρεπορτάζ της ΑΕΚ να το εγκαταλείψαμε (προσωρινά), ένεκα συνθηκών, αλλά το ρεπορτάζ -γενικώς- δεν το εγκαταλείψαμε ποτέ. Επιστρέψαμε. Και μαζί μας επιστρέφουν και εναλλακτικά θέματα, που εδώ και χρόνια έχετε αγκαλιάσει ως αναγνώστες, από την εποχή που με τον Γιώργοταξιδεύαμε” με άλλο “καράβι“, σε ίδιες φουρτουνιασμένες θάλασσες.

“Παγκόσμια ημέρα καλοσύνης”, μας είπε μια φίλη ότι είναι σήμερα, αλλά δεν γυρίσαμε πίσω από… καλοσύνη. Στη δουλειά, ενίοτε, είμαστε σκληροί. Και με τους συνεργάτες μας. Και με τους φίλους μας. Έτσι μάθαμε. Έτσι επιβιώσαμε στο αδυσώπητο τοπίο της δημοσιογραφικής ζούγκλας. Έτσι αρέσουμε, ή δεν αρέσουμε.

Είμαστε εδώ. Επαναπροσδιορίσαμε στόχους. Επαναπροσδιορίσαμε κατευθύνσεις.

Για τους κακοπροαίρετους ίσως χαρακτηριστεί κυβίστηση η επιστροφή, το βέβαιο όμως είναι ότι… ζάρια δεν παίζουμε ποτέ και δεν το ‘χουμε με τα τυχερά. Όπου “κύβος” το ζάρι, για όσους αγνοούν την ετυμολογία της λέξης.

Για τους καλοπροαίρετους, όμως, υποσχόμαστε εκπλήξεις. Μία απ’ αυτές έρχεται. Και θα προκαλέσει. Και θα διχάσει. Και θα χαροποιήσει τις θαυμάστριές μας. Και… όχι μόνον!

Καλή μας επάνοδο, λοιπόν

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…