Κεντρική Ασίστ Basketbase Άδειο “Παλέ” = “διπλό”!

Άδειο “Παλέ” = “διπλό”!

adekbogie aris kolosos

ΑΡΗΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ

petridis-giorgosΣύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Μόνο συγκυριακό δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο Κολοσσός έφυγε με τη νίκη από την έδρα του Άρη. τρεις φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κοινός παρονομαστής το γεγονός ότι και τα τρία “διπλά” της ομάδας της Ρόδου. έγιναν σε ένα άδειο “Nick Galis Hall“!

Ήταν 29 Οκτωβρίου 2011 όταν ο Άρης, παίζοντας χωρίς τον κόσμο του, όπως και χθες, έχασε από τον Κολοσσό με 66-75 (Ταπούτος 18, Τζέιμς 13 – Τσάμης 17, Χαρίσης 15) και (αφού μεσολάβησε το 75-52 της σεζόν 2012-’13) στις 11 Ιανουαρίου 2014, ξανά σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, ο Κολοσσόςάλωσε” την έδρα του Άρη, επικρατώντας με 68-57 (Πελεκάνος 15, Αθηναίου 12- Παπαντωνίου 14, Σμιθ 13).

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε δύσκολη τη ζωή των περιφερειακών του “Αυτοκράτορα“, σημειώνοντας 28 πόντους και ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή του, καθώς τόσους είχε στην 3η αγωνιστική στο ΣΕΦ (Ολυμπιακός – Κολοσσός 93-65).

Σε ομαδικό επίπεδο ο Κολοσσός ισοφάρισε την χειρότερη επίδοση κλεψιμάτων στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας μόνο δύο, όσα είχε το Ρέθυμνο στην πρεμιέρα, ο ΠΑΟΚ στην 4η αγωνιστική με τον Κόροιβο και χθες ο Πανελευσινιακός κόντρα στο Ρέθυμνο.

Όσο για τον Άρη, αποδείχτηκε πως ένας Βεζένκοφ δεν φέρνει πάντα την άνοιξη. Ο 19χρονος φόργουορντ είχε σε όλα τα ως τώρα παιχνίδια του Άρη τον καλύτερο βαθμό ranking (είτε μόνος του, είτε σε ισοβαθμία με κάποιον συμπαίκτη του), αλλά παρότι έκανε τις δύο καλύτερες εμφανίσεις του -βάσει αριθμών- τόσο με τον Κόροιβο (έχοντας 31 βαθμούς στο ranking), όσο και με τον Κολοσσό (είχε 33 βαθμούς), ο Άρης υποχρεώθηκε σε ήττα.

Ο ΛαΜάρκους Ριντ, ήταν από τους λίγους παίκτες του Άρη που “επέπλευσαν” από το χθεσινόναυάγιο“, με τους 14 πόντους, που είναι η καλύτερη επίδοσή του με τη φανέλα των “κίτρινων” (είχε από εννιά στα ματς με Πανελευσινιακό και ΚΑΟΔ).

Σε ομαδικό επίπεδο, η κακή μέρα από το “πρωί” φάνηκε για τον Άρη, ο οποίος σημείωσε μόλις εννιά πόντους στην πρώτη περίοδο, που είναι και η χειρότερη φετινή επίδοσή του, καθώς η προηγούμενη ήταν οι 11 της τέταρτης περιόδου με τον Κόροιβο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…