Κεντρική Ασίστ Basketbase Αυτοί που θα μας λείψουν

Αυτοί που θα μας λείψουν

xatzis

petridis-giorgosΠολλά νέα πρόσωπα θα έχει το νέο πρωτάθλημα αλλά σε αυτά θα αρχίσουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας, μόλις αρχίσουν να δίνουν τα διαπιστευτήρια τους στα παρκέ της Α1. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που για τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν θα βρίσκονται στο πρώτο τζάμπολ και θα μας λείψουν, είτε γιατί είναι παίκτες με σημαντική διαδρομή στο ελληνικό πρωτάθλημα, είτε γιατί έκαναν πέρυσι μια πολύ καλή σεζόν και συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους.

Ας αρχίζουμε με αυτούς για τους οποίους έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση ή έστω από το προσκήνιο του μπάσκετ, την μεγάλη δηλαδή κατηγορία. Ο Νίκος Χατζής, ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια (554) και τους περισσότερους πόντους (5.200) στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ (από το 1992) καθώς ακόμη δεύτερος σε συμμετοχές και τρίτος σε πόντους στα χρόνια της Α1 (από το 1986), μετά από 19 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην μεγάλη κατηγορία (έπαιζε σε αυτήν από την σεζόν 1995-96) δεν θα είναι πια στα παρκέ της, να τα “στολίζει””με την προσωπικότητα και την αγωνιστική ποιότητα του. Ο Καλαματιανός που έπαιξε σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ηλυσιακό θα αγωνίζεται στην Α2 με τον Αρκαδικό.

Τέλος σε μια μεγάλη διαδρομή έβαλε και ο Νίκος Παπανικολόπουλος με τον δύσκολο βέβαια τρόπο αφού του το επέβαλλε ο σοβαρός τραυματισμός που είχε στην διάρκεια της σεζόν. Ο παίκτης με τους περισσότερους “σταθμούς” στην Α1 (έπαιξε σε ΑΕΚ, Αρη, Νήαρ Ηστ, Ιωνικό Ν.Φ., Ολυμπιακό, Λάρισα, Κολοσσό, Περιστέρι, Ηρακλή, Ηλυσιακό, Πανελευσινιακό και Ικαρο) αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση όντας στην 20η θέση των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία με 355.

Ξένος μεν αλλά και δικός μας από πολλές απόψεις ο Μάικ Μπατίστ που έφυγε για μία χρονιά (Φενέρμπαχτσε) και επέστρεψε για να αποσυρθεί ως παίκτης του Παναθηναϊκού με τον οποίο κέρδισε τα πάντα. Πέραν των τίτλων όμως που κατέκτησε με τα πράσινα, σημείωσε και ατομικά επιτεύγματα που δύσκολα θα καταρρίψει άλλος ξένος παίκτης με βασικότερο αυτό, των συμμετοχών στο πρωτάθλημα αφού ο “Iron Mike” αποσύρθηκε έχοντας σπάσει το “φράγμα” των 300 (είχε 301) ενώ ο δεύτερος της λίστας είναι ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ με 239.

Θα μας λείψουν και αυτοί που έπαιζαν πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά ξενιτεύτηκαν. Ο Στράτος Περπέρογλου, ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Μανόλης Παπαμακάριος, ο Γιώργος Μπόγρης, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που παραμένουν ελεύθεροι όπως ο Κυρίτσης, ο Μπάρλος και ο Γεωργαλλής.

Στη νέα Α1 δεν θα παίζουν και άλλοι παίκτες με σημαντική καριέρα σε αυτήν όπως ο Βλάντο Πέτροβιτς, ο Γιώργος Αποστολίδης, ο Αντώνης Ασημακόπουλος ενώ αισθητή θα γίνει και η απουσία ξένων παικτών με μικρότερη διαδρομή στα μέρη μας, των οποίων όμως η ποιότητα ανέβαζε και στον σχετικό “δείκτη” του πρωταθλήματος: Λάσμε, Ματσιούλις, Λο, Κούπερ, Μπολντς, Μπράουν, Τζόουνς, Γκάμπριελ και Έβανς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…