Κεντρική Basket League Άρης “Παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων”

“Παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων”

priftis filiko aris

priftis-filiko-aris

Ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΚΑΟΔ στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Basket League. Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε ότι ο ΚΑΟΔ είναι μία αθλητική ομάδα και αναμένεται να γίνει ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, ενώ υπογράμμισε ότι κλειδί του αγώνα θα αποτελέσουν τα αμυντικά ριμπάουντ και το τρανζίσιον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:
Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: “Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που εκκρεμεί βαθμολογικά η τύχη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ”.

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: “Στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα και θα πρέπει να είμαστε συνεπείς είναι το αμυντικό τρανζίσιον και το αμυντικό ριμπάουντ, δύο κομμάτια στα οποία ο αντίπαλος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος”.

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: “Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση με μία οργανωμένη ομάδα, με αγωνιστικό προσανατολισμό που ταυτόχρονα είναι πολύ αθλητική. Θα είναι παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων”.

Σχετικά με το πού θα στηριχθεί ο Άρης: “Θα πρέπει να πιάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού. Όλα ξεκινούν από την άμυνα”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Τόρεϊ Τόμας:
Για τη σημασία του αγώνα για τον Άρη: “Είναι πολύ σημαντικό ματς για μας. Υπάρχει εκκρεμότητα για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στόχος μας είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούμε. Ειδικά οι εκτός έδρας νίκες είναι πολύ σημαντικές”.

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: “Πιστεύω ότι πρέπει να περιορίσουμε τα επιθετικά ριμπάουντ του ΚΑΟΔ. ΝΑ μην τους δώσουμε ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις”.

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: “Ο ΚΑΟΔ είναι πολύ καλή ομάδα, γεμάτη σε κάθε θέση. Έχουν αρκετούς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν και από την πλευρά μας χρειάζεται προσοχή για 40 λεπτά”.

Για το πού θα στηριχθεί ο Άρης: “Πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και μέσα α’ αυτήν να έχουμε σωστές επιθετικές επιλογές, σύμφωνα με τις οδηγίες του κόουτς. Πρώτος στόχος μας είναι να περιορίσουμε τον αντίπαλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…