Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Νεπτούνας – ΟΣΦΠ 81-85 (vid)

Νεπτούνας – ΟΣΦΠ 81-85 (vid)

spanoulis1

spanoulis

Όρθιος με Σπανούλη!…
Σε One Man Show μετέτρεψε το πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Λιθουανία ο Βασίλης Σπανούλης, με τον αρχηγό των “ερυθρολεύκων” να κάνει… όργια στην επικράτηση της ομάδας του επί της Νεπτούνας με 81-85.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε με τον τρόπο αυτό το 3×3 στην Ευρωλίγκα, ωστόσο, ο Μίλαν Τόμιτς είδε αρκετά στοιχεία άξια προβληματισμού, καθώς οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν ακόμα μια μέτρια εμφάνιση, με πολλά κενά διαστήματα.

Με 34 πόντους, έξι τρίποντα και 7 ασίστ τελείωσε στο ματς ο Σπανούλης αποτελώντας το “A” και το “Ω” του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση κόντρα στη Νεπτούνας.

Ελάχιστη η συνεισφορά των ψηλών για ακόμα ένα βράδυ, με τον Ντάνστον να είναι αυτός που βοήθησε περισσότερο, ενώ χαμόγελα σκόρπισε ακόμα μια καλή εμφάνιση του Αγραβάνη.

Με τον νεαρό φόργουορντ στην πεντάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Νεπτούνας και ο αυτός σημείωσε γρήγορα και το πρώτο του καλάθι. Ωστόσο, η αρχική εικόνα των “ερυθρολεύκων” τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα ήταν προβληματική.

Η Νεπτούνας έκανε “πάρτι” στο πικ-εν-ρολ, διαβάζοντας τις αλλαγές στα σκριν και χτύπησε κοντά στο καλάθι. Στην αντίπερα όχθη, Σπανούλης και Χάντερ ήταν αρνητικοί στην επίθεση και ο Λοτζέσκι ήταν αυτός που κρατούσε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ με δύο τρίποντα (12-9).

Η εικόνα της αναμέτρησης προβλημάτισε τον Τόμιτς που κάλεσε τάιμ άουτ και με την επιστροφή του, ο Ολυμπιακός άλλαξε ταχύτητα. Με τρίποντο του Λαφαγέτ και καλάθι του Σπανούλη έτρεξε σερί 5-0 και προσπέρασε με 14-12, ενώ με δύο τρίποντα του αρχηγού τους, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν και στο +5 (15-20) στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός πήρε… μπρος και με ακόμα ένα τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Πέτγουεϊ, και δύο εξαιρετικές συνεργασίες του Σλούκα με Ντάνστον και Πέτγουεϊ, έφτασε  στο +10 (17-27). Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ορεξάτος και με τρίποντο απάντησε στους τέσσερις πόντους του Σακούρ, όμως, η Νεπτούνας με συνεχόμενες βολές μείωσε στους 5 (26-31).

Αγραβάνης και Λοτζέσκι έστειλαν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (26-36), οι γηπεδούχοι μείωσαν ξανά και ο Σπανούλης με ντράιβ διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου  στο 30-38.

Με έλλειψη συγκέντρωσης επέστρεψε στο παρκέ ο Ολυμπιακός και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Νεπτούνας. Αφού ευστόχησε στο πρώτο της τρίποντο, σημείωσε ακόμα δύο καλάθια στον αιφνιδιασμό και με σερί 7-0, χάρη σε πέντε πόντους του Γκαίλιους, μείωσε στον πόντο (37-38). Το τάιμ άουτ του Τόμιτς έπιασε τόπο και με 5 πόντους του Ντάνστον και τρίποντο του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε εκ νέου με 39-46.

Η αντίδραση, όμως, ήταν σπασμωδική και το πλήρωσε η ομάδα του Πειραιά! Η Νεπτούνας έτρεξε σερί 8-0 με πέντε πόντους του Γκαίλιους, που προκάλεσε πολλούς μπελάδες στον Ολυμπιακό, και προσπέρασε στο σκορ (47-46). Με τρομερό τρίποντο του Σλούκα στη λήξη της επίθεσης, η ομάδα του Τόμιτς έφτασε στο +4 (51-55), ωστόσο, σε 20’’… πρόλαβε να δεχτεί σερί 4-0 και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε στην απόλυτη ισοπαλία.

Ο Σπανούλης έβαλε τον Ολυμπιακο μπροστά, ωστόσο, η Νεπτούνας με έξι συνεχόμενους και αναπάντητους πόντους του Μαζέικα, αντέδρασε και ξέφυγε με +4 (61-57). Όσες φορές κι αν προσπάθησε να μειώσει ο Ολυμπιακός, η Νεπτούνας κατάφερνε να διατηρεί την μικρή υπέρ της διαφορά και με βολές του Μπουτκεβίτσιους έφτασε στο +5 (70-65) 3’’45’’ πριν τη λήξη.

Ο Λοτζέσκι αρχικά μείωσε και ο τρομερός Σπανούλης με τρίποντο ισοφάρισε για τον Ολυμπιακός (72-72), μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά σε θρίλερ. Ο αρχηγός των Πειραιωτών με βολές διαμόρφωσε το 76-74, ενώ η Νεπτούνας ισοφάρισε στα 18’’, έπειτα από αμυντική αδράνεια του Ολυμπιακού. Η τελευταία επίθεση ήταν ανοργάνωτη, όμως, και κατέληξε με τρίποντο του Ντάνστον (!), που αστόχησε και το ματς πήγε στην παράταση.

Ο Σπανούλης ξεκίνησε “καυτός” με τρίποντο και με ακόμα ένα δύσκολο σουτ του αρχηγού του,  ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 5-2 ξέφυγε με 78-81. Η αστοχία των “ερυθρολεύκων”δεν τους επέτρεψε να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας και με καλάθι του Σακούρ στον αιφνιδιασμό, η Νεπτούνας μείωσε στον πόντο 51’’ πριν τη λήξη. Ο Πέτγουεϊ συνέχισε να αστοχεί σε τρίποντα, όμως, οι παίκτες του Τόμιτς έβγαλαν μια πολύ σημαντική άμυνα.

Στα 12’’ ο Σπανούλης πήγε στις βολές και με 1/2, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 80-82. Ο Σακούρ επιτέθηκε γρήγορα και κέρδισε το φάουλ. Ο παίκτης της Νεπτούνας μιμήθηκε τον Σπανούλη, έχασε τη δεύτερη και ο Πέτγουεί πήρε το ριμπάουντ και αμέσως το φάουλ. Ο Αμερικανός ήταν ψύχραιμος, ευστόχησε και στις δύο βολές 4’’ πριν το τέλος, ενώ μια βολή του Σλούκα σφράγισε το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 30-38, 55-55, 76-76 (κ.α.), 81-85 (παρ.)
ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (Μακσβίτις): Μαζέικα 11 (1), Γκιρντζιούνας 4, Σίνικα , Ντίμσα 5, Γκαΐλιους 16 (2),  Γκαλντίκας 13 (11 ριμπ.), Σακούρ 13 (6 ριμπ.), Ζαβάτσκας 14 (2), Βασίλιους, Μπουτκεβίτσιους 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 9 (1/8 τριπ.), Χάντερ, Ντάνστον 10, Σπανούλης 34 (6 τριπ., 7 ασίστ, 5 ριμπ.), Σλούκας 13 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 10 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …