Xώρα… τσίρκο

Cirque du Soleil

Cirque du Soleil

Το κλειστό του ΟΑΚΑ… για άλλη μια φορά κλείνει. Βασικά η κεντρική σάλα αποσυναρμολογείται. Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης αναγκάζεται να μετακομίσει στα βοηθητικά. Αναγκάζεται να ξεκουβαλήσει αποσκευές και λάβαρα σε αποθήκες. Για το “Τσίρκο του Ήλιου”. Για το Cirque de Soleil. Για τους διάσημους Καναδούς ακροβάτες και κλόουν, που μας ήλθαν φέτος νωρίτερα στην Αθήνα – λόγω της ματαίωσης των παραστάσεων στο Ισραήλ – και θα μας φύγουν στις 29 Σεπτεμβρίου!

Όπερ σημαίνει ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις επάλξεις τον Οκτώβριο! Και να ήταν μόνο αυτό; Τον Δεκέμβριο το κλειστό δεν θα είναι διαθέσιμο (για άλλη μια φορά) για το μπάσκετ, καθώς είναι προγραμματισμένη άλλου τύπου εκδήλωση.

Αν προσθέσετε δε στην εξίσωση και την “τσιγγάνα” ΑΕΚ, που συζητεί με το ΟΑΚΑ, δίχως να έχει συμφωνήσει, τότε η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Στην Ελλάδα, που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει αμανάτι γήπεδα με τη σέσουλα, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης το έχει συνηθίσει, αλλά δεινοπαθεί. Η δε Πολιτεία, προσκολλημένη σε πρωτόκολλα και νόμους παλαιάς κοπής, που δεν επιτρέπουν παρεμβάσεις (βλέπε στέγαστρο Καλατράβα ή αθλητικό κέντρο Αγίου Κοσμά) δυσκίνητη. Αφήνει γήπεδα να ρημάζουν.

Με ένα ΤΑΙΠΕΔ που και άκρη δεν βγάζει, αλλά και που να βγάλει θα πρέπει να ρωτήσει την… φιλοζωϊκή οργάνωση ή τους τροτσκιστές της εκάστοτε περιοχής για να πουλήσει στον άλφα σύλλογο ή άλφα ιδιώτη ένα οίκημα. Είμαστε εξ εκείνων, που θεωρούμαστε νομοταγείς πολίτες από φιλοσοφία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα χαιρόμασταν πραγματικά αν κάποιος τολμηρός υπουργός ή παράγοντας έβαζε τις όποιες ενστάσεις στο συρτάρι και έκανε κομμάτια τη γραφειοκρατία και τολμούσε να… χαρίσει γήπεδα!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά έχουμε και μια αρρωστημένη διαστροφή να δούμε ποιος θα τολμήσει ν’ αντιδράσει. Ποιοι καθοδηγούμενοι από πολιτικά συμφέροντα θα πουν όχι στον Παναθηναϊκό να πάρει το Γαλάτσι, που με μαθηματική ακρίβεια θα σαπίσει. Ή, να πουν όχι στην ΑΕΚ για παράδειγμα για το (πανέμορφο) Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων, που στη μέση του πουθενά, γίνεται τούβλο-τούβλο βορά προς αγνώστους και Ρομά… Ή, να πουν όχι σε άλλη ομάδα για το Τροκαντερό.

Και για άλλα δεκάδες ολυμπιακά ακίνητα, που έχουν ήδη καταντήσει σκουπιδότοπος και τείνουν να γίνουν ρετάλια. Πού να σκεφτούν οι αφελείς (όπου κι αν ανήκουν ιδεολογικά) ότι αυτά τα γήπεδα ενδέχεται να γίνουν εκπαιδευτήρια χιλιάδων αθλητών;

Αφήστε, που σπεύδουμε να προσχωρήσουμε στην ιδέα που μας “έριξε” φίλος και συνάδελφος τις προάλλες ότι και το ΟΑΚΑ αν πουλιόταν, ή το παραχωρούσαν σε ιδιώτη, θα λειτουργούσε σαφώς καλύτερα και περισσότερο ορθολογιστικά. Έτσι ή αλλιώς, σαν “τέτοιος”  (ιδιώτης) λειτουργεί και το Κράτος, που προτιμά ως “καλός μάνατζερ” παραστάσεις και συναυλίες, που θα του αποφέρουν χιλιάδων ευρώ κέρδη.

Προφανώς περισσότερα απ’ αυτά που προσφέρουν οι δύσμοιροι παράγοντες, εκείνοι που ακόμα βάζουν το χέρι στην τσέπη για καλό των συλλόγων τους αλλά και του μπάσκετ. Που πάντως δεν πουλάει περισσότερο από το (θεαματικό είναι αλήθεια) Τσίρκο του Ήλιου. Χώρα… τσίρκο. Κυβερνώντες. Αντιπολιτευόμενοι. Πολίτες. Ρεμούλα. Υποκρισία. Καληνύχτα σας.

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…