Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πρόεδρε, το χαρήκαμε…

Πρόεδρε, το χαρήκαμε…

vasilakopoulos4

vasilakopoulos4

Τί μάθαμε; Ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αλλάζει το μπάσκετ. Κι αυτό γιατί ηγείται της Επιτροπής Καταστατικού της FIBA! Καλό ακούγεται, ειδικά όταν γράφεται με πανομοιότυπα ρεπορτάζ απ’ όλους τους… πρόθυμουςαθώους και απλοϊκά σκεφτόμενους) “συναδέλφους“. Κι αν δεν έχουμε δημοσιογραφική πολυγένεση, αν ταυτόχρονα δεν σκέφτηκαν όλοι το ίδιο πράγμα, τότε έχουμε ένα (ακόμα ένα) “non paper“, ήτοι μια ανεπίσημη ενημέρωση από επίσημα χείλη.

Μπράβο στον πρόεδρο της ΕΟΚ για τη “θεσάρα” που κατέλαβε. Φαντάζομαι πως όλοι συμφωνούμε ότι για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, για να αλλάξει το μπάσκετ (που λέει και το “ρεπορτάζ“) χρειάζονται οι καλύτεροι κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανήκει στην ελίτ. Και στους καλύτερους δεν μπορούσαν παρά να μετέχουν μέλη από τις Παρθένες Νήσους, τη Δημοκρατία της Γουινέας, το Νεπάλ, τη Μαδαγασκάρη, τη Συνεργατική Δημοκρατία της Γουιάνας, την Ελβετία.

Όχι πείτε μου ότι δεν ξέρετε 3-4 πρωτοκλασάτους παίκτες από τη Συνεργατική Δημοκρατία της Γουιάνας, ή τον Ομοσπονδιακό Προπονητή από τη Γουινέα, η οποία πολλές φορές αναφέρεται με το όνομα Γουινέα – Κόνακρι, για να ξεχωρίζει από τη γειτονική της Γουινέα – Μπισσάου, η οποία έχει πρωτεύουσα την Μπισσάου (άσχετο, αλλά να μην ξέρουμε ποιοι θα αλλάξουν το μπάσκετ;).

Βεβαίως είναι και ο Ισπανός José Luis Saez Regalado, ένας ακόμα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ένας Άγγλος, ένας Ελβετός κι ένας Νεοζηλανδός. Όλες οι μπασκετομάνες χώρες έδωσαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους, για να αλλάξουν το μπάσκετ, πάντα υπό την καθοδήγηση του Έλληνα προέδρου. Γιατί αν δεν μπορεί να το κάνει ο Μαϊμούνα Μπαχ Ντιαλλό, ποιος μπορεί να το κάνει;

Επειδή ένα ψέμα που γράφεται πολλές φορές (ή μια φορά, αλλά από πολλούς) μοιάζει με αλήθεια, ΝΑΙ ο πρόεδρος της ΕΟΚ τοποθετήθηκε πρόεδρος σε μια επιτροπή, η οποία δεν διαδραματίζει τον παραμικρό ρόλο στις εξελίξεις. Άλλωστε, ακόμα και οι πλέον αδαείς γνωρίζουν (άσχετο αν γράφουν όσα τους υπαγορεύει το “non paper“) ότι το Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA (Central Board), στο οποίο μετέχουν 26 μέλη από τις σημαντικότερες μπασκετικές χώρες του πλανήτη (Αργεντινή, USA, Τουρκία, Κίνα, Καναδά, Ισπανία, Π. Ρίκο, Αυστραλία, Γαλλία, Σερβία, Ρωσία, κτλ.) είναι αυτό που δίνει το πρόσταγμα.

Για να μην χαλάσουμε το (στημένο) πανηγύρι τους, θα γράψουμε το εξής: Αν χαίρεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που πριν λίγα χρόνια διεκδικούσε την προεδρία της παγκόσμιας FIBA, με την προεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής, χαιρόμαστε κι εμείς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…