Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Η “σταθερά” της άμυνας

Η “σταθερά” της άμυνας

kalathis floater pagkosmio

kalathis-floater-pagkosmio

Η Ελλάδα επικράτησε του Πουέρτο Ρίκο, έκανε το “τρία στα τρία” στο δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ένας από τους “πυλώνες” της νίκη τους αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις αναφέρθηκε στη “σταθερά” της άμυνας στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης: “Όλα πάνε βάσει προγράμματος. Και σήμερα παίξαμε καλά. Βγήκαμε στο παρκέ δυνατά και με συγκέντρωση και τα καταφέραμε. Γενικά παίζουμε πολύ καλά ως ομάδα. Θα υπάρχουν διαστήματα που δεν θα σκοράρουμε ή θα δυσκολευόμαστε. Είναι λογικό. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι η καλή μας άμυνα δεν σταματά ποτέ”, τόνισε αρχικά ο Καλάθης και συνέχισε:

“Όταν μπλοκάρουμε στην επίθεση, η άμυνα είναι αυτή που ρυθμίζει το πρόβλημα. Θεωρώ ότι προφανώς μπορώ να παίξω και καλύτερα. Πρέπει να βρω καλύτερο ρυθμό. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά μπορώ να παίξω καλύτερα. Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να εστιάσουμε στην ομάδα, που παίζει καλό μπάσκετ. Νιώθω πάντως καλά… Και νιώθω να γίνομαι καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι. Νιώθω υπέροχα να παίζω με αυτά τα παιδιά. Τους αγαπώ και ελπίζω να κάνουμε κάτι ξεχωριστώ”.

Όσον αφορά στη συνέχεια του τουρνουά, ο Νικ Καλάθης επισήμανε: “Όποιος αντίπαλος και αν έρθει στον δρόμο μας θα πρέπει να τον νικήσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα είναι δύσκολο. Το παιχνίδι με την Κροατία θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα με πολύ καλό προπονητή και θα είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι το ρεπό έρχεται την κατάλληλη στιγμή, γιατί όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση”.

“Συνεχίζουμε…”

Από την πλευρά του ο Κώστας Καϊμακόγλου στάθηκε στην αρχική επίτευξη του στόχου της Εθνικής που ήταν η πρόκριση στους “16” και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια: “Πήραμε την πρόκριση, που ήταν και ο αρχικός μας στόχος και συνεχίζουμε… Τώρα έχουμε μια μέρα μπροστά μας για να ξεκουραστούμε, να ηρεμίσουμε και να επιστρέψουμε για δύο ακόμη δυνατά παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…