Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Αργεντινή – Φιλιππίνες 85-81

Αργεντινή – Φιλιππίνες 85-81

prigioni philippines pagkosmio

prigioni-philippines-pagkosmio

Δεν την πάτησε
Αν και έπαιξε με τη φωτιά, η Αργεντινή δεν κάηκε! Η ομάδα του Χούλιο Λάμας έκανε το καθήκον της απέναντι στις Φιλιππίνες (85-81) και επιστρέφοντας στον δρόμο διατήρησε τις ελπίδες της για κατάληψη της πρώτης θέσης στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η “αλμπισελέστε” τα… χρειάστηκε -κυρίως ελέω των δεκατριών (!) τριπόντων που πέτυχαν οι αντίπαλοί της- αλλά στο τέλος είχε την τύχη με το μέρος της, πέτυχε τις βολές που κέρδισε (δια χειρός Αντρές Νοτσιόνι) και χάρη σε ένα λάθος του Τζέισον Ουίλιαμ λίγο πριν το τέλος, πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης.

Από το πρώτο μέχρι το τεσσαρακοστό λεπτό, το παιχνίδι ήταν απολαυστικό. Για τους ουδέτερους φιλάθλους. Από τη μία οι Φιλιππίνες που είχαν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο και να πετύχουν τη νίκη που τόσο ψάχνουν από την αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από την άλλη η Αργεντινή που προσπαθούσε να βάλει φρένο στον ρυθμό.

Ό,τι κι αν έκανε όμως η ομάδα του Χούλιο Λάμας δεν μπορούσε παρά να… παρακολουθεί τις Φιλιππίνες να κάνουν πάρτι στο παρκέ. Τουλάχιστον για τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της αναμέτρησης, αφού στο τέλος του πρώτου μέρους η Αργεντινή “έδειξε τα δόντια” της, σκόραρε κατά ριπάς και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό προβάδισμα.

Τα διαρκή σκαπανεβάσματα στην απόδοση των δύο ομάδων ήταν αυτά που χαρακτήρισαν το παιχνίδι στην επανάληψη. Εκεί όπου η Αργεντινή προσπαθούσε (με ανορθόδοξο τρόπο κάποιες φορές) να επιβληθεί, την ώρα που οι Φιλιππίνες συνέχιζαν στο ίδιο τροπάριο. Δηλαδή στα πολλά τρίποντα.

Μία συνταγή που όμως… τους βγήκε. Κυρίως επειδή ο Τζιμ Άλαπαγκ βάλθηκε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι με τα συνεχόμενα τρίποντα που πέτυχε. Όταν όμως το παιχνίδι ζόρισε, οι ζόρικοι έκαναν ένα βήμα μπροστά.

Κι όπου “ζόρικοι”, βάλτε τα ονόματα των Αντρές Νοτσιόνι και Λουίς Σκόλα που “καθάρισαν τη μπουγάδα” δίνοντας στην “αλμπισελέστε” τη νίκη και μαζί τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 43-38, 71-61, 85-81.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λάμας): Σκόλα 19 (1), Μάτα 17 (5), Καμπάτσο 9 (1), Πριχιόνι 8 (2), Λαπροβιτόλα 10 (2), Γκουτιέρεζ 3 (1), Χέρμαν 10 (2), Νοτσιόνι 9 (1).
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ (Ρέγιες): Άλαπαγκ 15 (5), Τενόριο 3, Τσαν, Ουίλιαμ 11 (3), Ντε Οκάμπο 18 (4), Νόργουντ 6, Μπλατς 14 (15 ριμπ.), Φαγιάρντο 6, Ντάλισταν 6 (1), Αγκιλάρ 2, Πίνγκρις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…