Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Δείγμα ακαταλληλότητας

Δείγμα ακαταλληλότητας

lianos skasmenos

lianos-skasmenos

Ποιο είναι το αγαπημένο μας μότο; “Το γράψαμε; Ισχύει!…”. Και το χρησιμοποιούμε οσάκις επιβεβαιώνεται μια μεταγραφή, μια είδηση. Αυτή τη φορά δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, μόνο και μόνο επειδή το είπε ο Ηλίας Λιανός, όμως η άποψή μας (στο κείμενο “Ανήκει στην Α1“) ήταν πως ο Πανιώνιος μπορεί με το γράμμα του νόμου να είναι εκπρόθεσμος (να ήταν ο μόνος), αλλά με το πνεύμα του νόμου δεν μπορεί παρά να παίξει στη “μεγάλη” κατηγορία.

Όσοι ακούσατε, ή έστω διαβάσατε μετά, τη συνέντευξη του Ηλία Λιανού, θα διαπιστώσατε πως χρησιμοποίησε την ίδια ορολογία. Άλλωστε, με όποιον νομομαθή καθίσετε να συζητήσετε αυτήν την περίπτωση, θα ακούσετε τα ίδια λόγια. Όχι, ούτε εμείς, θαρρώ ούτε ο “ισχυρός άνδρας” του Πανιωνίου, έχουμε ξοδέψει ώρες στην αίθουσα Σβώλου. Ρεπορτάζ κάνουμε.

Ρεπορτάζ πραγματικό, όχι πυροτεχνήματα του τύπου “έφτασε χαρτί στον ΕΣΑΚΕ”, το οποίο ουδέποτε πήγε (εκτός αν μιλάμε για την υποχρεωτική από την πλευρά της ΕΕΑ ενημέρωση, που γίνεται κάθε φορά, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, κι αφού υπάρχουν θέματα που αφορούν στη λίγκα), ρεπορτάζ που θέλει να φωτίσει τα πραγματικά δεδομένα κι όχι να υπηρετήσει σκοπιμότητες.

Είμαστε φανατικά υπέρ του να παραμείνει ο Πανιώνιος στην Α1, γιατί είναι και νόμιμο, και ηθικό, και δίκαιο, και -κυρίως- βοηθά το ελληνικό μπάσκετ. Γιατί το κορυφαίο πρωτάθλημα θέλει τις κορυφαίες ομάδες, αυτές που έχουν βρεθεί όχι μέσα από διακανονιστικές πράξεις, αλλά μέσα από βαθμολογικές επιτυχίες.

Ένα – ένα, όλα τα σαθρά επιχειρήματα που αβασάνιστα αναπαραγάγουν “συνάδελφοι” πέφτουν. Όπως η μη εμπλοκή της ΕΟΚ (βγάλαμε τα επίσημα έγγραφα, τα είπε και ο κ. Λιανός), όπως η παραβίαση της προθεσμίας (η Επιτροπή είναι έκθετη, όχι για τον Πανιώνιο αλλά για τις 11/14 ομάδες, συμπεριλαμβανομένου Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού). Υπομονή να έχετε…

Αντί επιλόγου: Όταν τα μέλη της ΕΕΑ δεν γνωρίζουν τον Ηλία Λιανό, τον ρωτούν “τί δουλειά κάνετε” και “πού θα βρείτε τα λεφτά”, δεν έχουμε “τυφλή δικαιοσύνη”, αλλά δείγμα ακαταλληλότητας. Κι είναι άλλο “ανεξάρτητη αρχή”, κι άλλο αρχή χωρίς τέλος…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…