Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Tο χαμόγελο του Φώτη

Tο χαμόγελο του Φώτη

katsikaris papanikolaou proetoimasia

katsikaris-papanikolaou-proetoimasia

nikolaouΈβλεπε κανείς στον ΑΝΤ1 τον Φώτη Κατσικάρη να κάνει δηλώσεις και γελούσαν και τα… μουστάκια του! Λογικό. Η Εθνική ομάδα, που δεν δέχθηκε και καμιά ιδιαίτερη πίεση από την κατώτερη των προσδοκιών Τουρκία, ήταν καλή. Δεν ήταν σούπερ, αλλά ήταν καλή.

Ο Κατσικάρης, που υπήρξε συνοφρυωμένος στα πρώτα φιλικά ματς, δείχνει πιο άνετος. Και καλά κάνει. Δεν θα είναι, όμως, πάντα… Τουρκία οι αντίπαλοι. Θα υπάρξουν αντίπαλοι, που θα την πιέσουν. Που θα της μπλοκάρουν τα συστήματα. Που θα χρειαστεί Κατσικάρης (συνεργάτες του) και παίκτες να βρουν λύσεις και να γυρίσουν το ματς. Η Εθνική ομάδα λειτούργησε υποδειγματικά στην άμυνα, αλλά είχε και αυτοματισμούς στην επίθεση.

Η Εθνική ομάδα είχε και έναν… Νικ Καλάθη εξαιρετικό, που δεν είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά δημιούργησε προσδοκίες. Έχουμε δε, την αίσθηση ότι αυτή η βασική αιτία για το χαμόγελο του Νικαιώτη τεχνικού, που όχι άδικα χαρακτήρισε “σημαντικό παίκτη” τον Ελληνοαμερικανό.

Ο Νικαιώτης τεχνικός πολύ θα ήθελε και τον έτερο Ελληνοαμερικανό στην ομάδα, τον Κώστα Κουφό, που κακώς-κάκιστα (και όχι για να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως θέλουμε να πιστεύουμε) έψεξε για την άρνησή του να δώσει το “παρών”. Ο Κουφός δεν θα ήταν το ίδιο σημαντικός ενδεχομένως, όπως ο Νικ, αλλά θα έδινε λύσεις κάτω από τα καλάθια και θα προσέθετε αμερικανική αύρα, κουλτούρα και δύναμη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Το γράφουμε αυτό απόψε, που η Εθνική δεν έδειξε να υστερεί στον τομέα αυτό…

Είναι νωρίς για να γράψει κανείς ότι η Εθνική είναι “άλλη ομάδα” με Καλάθη. Ο Ελληνοαμερικανός έχει δείξει κατά καιρούς, όπου αγωνίστηκε ηγετικά στοιχεία, αλλά δεν υπήρξε ποτέ Διαμαντίδης ή Σπανούλης και δεν θα υπάρξει ποτέ. Ο… Καλάθης είναι ο Καλάθης και ως τέτοιος θα αντιμετωπίζεται. Κρύο αίμα. Οργάνωσε με μαεστρία. Εκτέλεσε όταν έπρεπε. Έχασε μπάλες, αλλά αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό αφού απείχε επί μακρόν.

Θετικός ήταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το ταλέντο αυτού του παιδιού και η προσωπικότητα που διαμορφώνει (εντός και εκτός παρκέ) τον καθιστούν υπολογίσιμο άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα σταρ διαρκείας.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την Εθνική και στη ρεβάνς με την Τουρκία εκτός έδρας. Ελπίζοντας ότι οι Τούρκοι στο “σπίτι” τους θα έχουν την απαιτούμενη ενέργεια, που περιέργως δεν είχαν απόψε στο ΟΑΚΑ.

Η Εθνική ομάδα έχει ακόμα δρόμο ενόψει του Μουντομπάσκετ. Είναι αυτονόητο, ότι διαθέτει γονίδια από το παρελθόν, που καμία κανονικά και κανείς κανονικός προπονητής δεν θα υποτιμήσει, αν την βρει στο διάβα του. Τα φιλικά προετοιμασίας παραμένουν φιλικά, ωστόσο, στις νίκες και στις ήττες.

Ούτε ο ενθουσιασμός, ούτε η απογοήτευση χωράνε σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Αυτονόητο είναι ότι ο Φώτης Κατσικάρης το γνωρίζει…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…