Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Πώς το λένε οι προπονητές;

Πώς το λένε οι προπονητές;

katsikaris senegal pagkosmio

katsikaris-senegal-pagkosmio

nikolaouAυτονόητο είναι ότι η Εθνική μας ήταν απόψε διπρόσωπη… Εμείς αυθαίρετα κρατάμε, ωστόσο, το πρώτο ημίχρονο, ακυρώνουμε το δεύτερο και συμπερασματικά καταλήγουμε ότι απόψε το χαρήκαμε.

Και μπορεί ο συνάδελφος του ΑΝΤ1 με το σκορ περίπου στους 30 πόντους διαφορά να θέλησε να φανεί γενναιόδωρος στους Σενεγαλέζους λέγοντας απλά “νομίζω ότι το ματς έχει κριθεί”, αλλά και οι Σενεγαλέζοι αντελήφθησαν ότι είχαν χάσει από τα αποδυτήρια. Κι αυτό που μάλλον “νόμιζαν” πριν από το ματς είναι ότι «μπορούσαν να φανούν ανταγωνιστικοί» απέναντι στην ελληνική ομάδα.

Η “επίσημη αγαπημένη” δεν είχε απέναντί της κάποιο μεγαθήριο. Έδειξε όμως εξαιρετική προσαρμογή στην άμυνα κατά το πρώτο μέρος. Παρουσίασε δηλαδή τα ευχάριστα συμπτώματα των τελευταίων φιλικών αγώνων. Παράλληλα, απέδωσε και εξαιρετικά στην επίθεση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Κι αν οι πρεμιέρες (και του Μουντομπάσκετ) κρύβουν παγίδες, λοιπόν, το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη δεν είχε διάθεση να επιβεβαιώσει τον κανόνα. Δημιούργησε προσδοκίες η εικόνα της Εθνικής και ας μην ψέξουν κάποιοι να μας πουν ότι βιαζόμαστε. Τόσες προσδοκίες, που πραγματικά λαχταράμε την αυριανή ημέρα και τον αγώνα με τις Φιλιππίνες. Και ζηλεύουμε, που έχουμε καιρό να παρακολουθήσουμε διά ζώσης ένα τουρνουά στο οποίο συμμετέχει η Εθνική εξαιτίας συγκυριών, που δεν είναι το ζητούμενο να αναλύσουμε τώρα.

Μας άρεσε ο Καϊμακόγλου. Λογικό. Κι ας χρειάστηκε να παίξει μακριά από το καλάθι. Απέδειξε ότι έχει επιθετικό ταλέντο, κι όχι μόνο φυσικά προσόντα, που του δημιουργεί η φτιαξιά του κορμιού του. Για τον πρώην γείτονά μας, τον “Σεπολιώτη” Αντεντοκούνμπο, τι να γράψει κανείς; Και αδαείς βλέπουν ότι πρόκειται για αθλητή, που θα αφήσει εποχή εντός και εκτός Εθνικής ομάδας.

Η Εθνική ομάδα δείχνει “ομάδα προπονητή”. Γνωστή η θέση μας για την φιλοσοφία του Κατσικάρη, ανεξάρτητα από την θέση που θα καταλάβει τελικά η Εθνική στην διοργάνωση. Και ναι, δεν μας τρόμαξε το προς στιγμήν μπλακ άουτ στην άμυνα ζώνης.

Δεν έχουμε ακόμα συνολική εικόνα για τις ομάδες. Θα είναι βιαστικό να κάνουμε πρόωρα κάποια  εκτίμηση ως προς την θέση. Θαρρούμε, ωστόσο, ότι θα έχουμε χαρές μ’ αυτή την Εθνική. Πόσες χαρές δεν ξέρουμε ακόμα… Προς το παρόν πάμε, πώς το λένε οι προπονητές; “Στεπ μπάι στεπ” (step by step). Σκαλί-σκαλί. Βήμα-βήμα… Έτσι πρέπει!

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…