Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ήττα από Γαλλία

Ήττα από Γαλλία

zisis france pau

zisis-france-pau

Την πρώτη της ήττα στο τουρνουά του Πο γνώρισε η Εθνική ομάδα από την οικοδέσποινα Γαλλία με 81-73, παρουσιάζοντας κενά διαστήματα στο παιχνίδι της και δίνοντας αρκετή… τροφή για σκέψη και δουλειά στον Φώτη Κατσικάρη ενόψει της συνέχειας της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφερνε να διατηρεί προβάδισμα στο σκορ, φτάνοντας ακόμα και στο +6 (25-19), με τους Μπουρούση και Παπανικολάου να βοηθάνε σημαντικά στο επιθετικό κομμάτι.

Η Γαλλία, όμως, κατάφερε να αντιδράσει και ο Γκομπέρ έκανε μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα, συμβάλλοντας εν πολλοίς στο προσπέρασμα των γηπεδούχων με 31-30. Μπατούμ, Λοβέρν και Ντε Κολό συνέχισαν ό, τι άφησε στη μέση ο συμπαίκτης τους και έστειλαν την ομάδα τους με +5 (40-35) στα αποδυτήρια.

Στην έναρξη της επανάληψης, ο Ζήσης προσπάθησε να δώσει το σύνθημα μιας ελληνικής αντεπίθεσης, μείωσε σε 45-43 με προσωπικούς πόντους, ωστόσο, έμοιαζε μόνος του! Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι, οι οποίοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 14-3 και κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ με 59-46, χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα από Ερτέλ, Ζελαμπάλ και Ντε Κολό.

Οι αμυντικές αδράνειες συνεχίστηκαν, οι Γκομπέρ και Ντε Κολό δέχτηκαν τα… δώρα και εκτόξευσαν το σκορ στο 63-47 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Παρά τη μεγάλη εις βάρος της διαφορά, η Ελλάδα δεν παρέδωσε τα όπλα. Με μπροστάρη τον Παπανικολάου βρήκε τρόπους να “πληγώσει” την γαλλική άμυνα και παρότι είδε τους “τρικολόρ” να ξεφεύγουν με είκοσι πόντους (76-56) στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου, κατάφερε να μειώσει την τελική διαφορά της ήττας της (81-73).

Το μοναδικό θετικό από έναν αγώνα που κατέδειξε κάποιες από τις αδυναμίες της “γαλανόλευκης”. Αν και υπάρχει η δικαιολογία πως απείχαν οι Καλάθης και Πρίντεζης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 40-35, 63-47, 81-73
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Ερτέλ 15, Μπατούμ 5, Λοβέρν 2, Καουντί, Τζάκσον 3, Φουρνιέ 10, Πιετρούς 4, Ντε Κολό 14, Μαϊνμί 2, Ζελαμπάλ 7, Γκομπέρ 13, Τιγί 5.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπόγρης, Μπουρούσης 6, Ζήσης 10, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 18, Σλούκας 9, Καϊμακόγλου 8, Γιάνκοβιτς, Βουγιούκας 4, Μάντζαρης 5, Αθηναίου 2, Αντετοκούνμπο 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…