Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ένατη η Παίδων

Ένατη η Παίδων

manouselis paidon14

manouselis-paidon14

Στην ένατη θέση κατέληξε η Εθνική ομάδα των Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας, δείχνοντας πως αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να είχε πετύχει κάτι παραπάνω. Η ομάδα του Μάνου Μανουσέλη κέρδισε τη Λιθουανία με 77-68 στον τελευταίο της αγώνα στη διοργάνωση, καταλαμβάνοντας την καλύτερη δυνατή θέση που μπορούσε, μετά τον αποκλεισμό της από τη β’ φάση της διοργάνωσης.

Η “γαλανόλευκη” ευτύχισε να δει τον Μιχάλη Λούντζη να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση με το εθνόσημο, τον Βασίλη Χρηστίδη να παραμένει πολύτιμος και τον Διονύση Τάταρη να είναι ουσιαστικός στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καλύτερο σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου, κι αν δεν παρουσιαζόταν τόσο άστοχη από την περιφέρεια (21.7%) θα μπορούσε να είχε επικρατήσει πολύ πιο άνετα.

Όπως και να έχει πάντως, το πρόσημο που πήρε η Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό της Λετονίας είναι σίγουρα θετικό καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μάνος Μανουσέλης και οι παίκτες του αναγκάστηκαν να ξεπεράσουν πολλά εσωτερικά προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία της διοργάνωσης, με τους συνεχόμενους τραυματισμούς που έπληξαν την προσπάθειά τους.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 28-34, 47-50, 68-77.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Πρανεβίτσιους): Ζουκάουσκας Λ. 2, Ζουκάουσκας Μ. 8 (2), Στανκεβίτσιους 2, Βερμπίνσκις 9 (2), Κουλμπόκα 21 (3), Κούπσας 12, Καραρίνας, Μπλαζάουσκας 2, Γκαντιλιάουσκας 12, Ταπαράουσκας.
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Λούντζης 13 (6 ριμπ., 9 ασ.), Μωραϊτης 10, Γοργόνης, Σκούφης 11 (1), Κούτρας, Χατζηκυριακίδης 10 (2), Χρηστίδης 12, Παπαδάκης 5, Τάρλας 6 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Τάταρης 10 (6 ριμπ.), Κουρέπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

Τους πιθανούς αντίπαλους στους Ολυμπιακούς αγώνες έμαθε η Εθνική. Μετά την κλήρωση που πρα…