Κεντρική Αρθρογράφοι Ψαράκης “Αγκάθια” και “ρόδα”

“Αγκάθια” και “ρόδα”

obradovic diamantidis new

obradovic-diamantidis-new

psarakisΑγκάθια τον δρόμο του Παναθηναϊκού, βατός ο όμιλος του Ολυμπιακού“. Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε διαβάσει τους παραπάνω τίτλους στις κληρώσεις των ομίλων, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ.

Βλέπετε, τα ονόματα των αντιπάλων, το πόσο κάνουν “κλικ” στους φιλάθλους και στους οπαδούς, η παρουσία ή όχι συμπατριωτών μας παικτών ή προπονητών, είναι τα στοιχεία που κάνουν τη… διαφορά στον χαρακτηρισμό μίας κλήρωσης ως “καλή“, ή ως “κακή“. Και μόνο, όμως, το γεγονός ότι η κλήρωση γίνεται αρχές Ιουλίου και οι δράση ξεκινάει τρεις μήνες μετά αναιρεί κάθε σχολιασμό.

Ναι, λοιπόν, ο όμιλος του Παναθηναϊκού με τις έξι πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών τους (ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης), με την Μπαρτσελόνα του Παπανικολάου, τη Φενέρμπαχτσε του Ζοτς (ο οποίος ξανα-επιστρέφει στις 30 Οκτωβρίου), την ανερχόμενη Μπάγερν και τη Μιλάνο του Αρμάνι δεν δείχνει απλά, αλλά είναι ο πιο δυνατός της πρώτης φάσης. Όσον αφορά στα ονόματα…

Όμως, πώς να καταδικάσει κάποιος τον Παναθηναϊκό, όταν ακόμη δεν είναι γνωστό ούτε το 20% του ρόστερ του για την επόμενη σεζόν, μετά τη φυγή των Λάσμε, Ματσιούλις, Μπράμος, Κάρι και Ούκιτς; Πώς να θεωρήσει πολύ δυνατή τη Μιλάνο, όταν έχασε τον ηγέτη της και πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκα, Κιθ Λάνγκφορντ; Ή στον αντίποδα πώς να ξεγράψει κανείς την πρωτάρα αλλά φιλόδοξη πολωνική Τουρόβ;

Ναι, η Μπαρτσελόνα με τον ΜVP της ισπανικής λίγκας Ντόλμαν και η Φενέρμπαχτσε (έχει ήδη μπει δυναμικά στην αγορά με τους Χίκμαν και Γκούντελοκ) είναι τα φαβορί, ενώ η Μπάγερν (έχει πίσω της τον ποδοσφαιρικό κολοσσό) θα κάνει ξανά ακριβές μεταγραφές, παρότι έχασε τον ηγέτη της Μάλκολμ Ντιλέινι. Όμως, αν δεν διαμορφωθεί το “πράσινορόστερ δεν μπορεί κανείς να κάνει κρίσεις ουσίας.

Για τον Ολυμπιακό τα δεδομένα είναι σαφώς πιο εύκολα. Στα χαρτιά, τουλάχιστον. Κανένας πρωταθλητής στο διάβα του, αλλά τρεις φιναλίστ (Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας και Νεπτούνας), όπως και δύο ισπανικές ομάδες. Οι τελευταίες, εξ ορισμού, δεν μπορεί να είναι… εύκολες.

Η Βαλένθια έχασε τον Ντόλμαν, αλλά διαθέτει καυτή έδρα και δυναμική. Η Λαμποράλ είναι ομάδα με τεράστια παράδοση και ταλαντούχους παίκτες. Η Γαλατασαράι “ακολουθεί” τις Εφές και Φενέρ στην τρέλα των ηχηρών μεταγραφών. Ο Αστέρας, παρότι “αδερφό” με τους “ερυθρόλευκους” σωματείο, αν παίξει στη Μπεογκράτσκα μπροστά σε 15.000 οπαδούς θα είναι σκληρό καρύδι.

Επί της ουσίας, δηλαδή, ο… ερυθρόλευκος όμιλος κρύβει παγίδες, με τον Ολυμπιακό όμως να ξεκινάει με το πλεονέκτημα του ότι κράτησε τον βασικό κορμό παικτών, άρα είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τους αντιπάλους του. Τα υπόλοιπα; Στις αρχές Οκτώβρη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ψαράκης

Δειτε επισης

Οι συμμαχίες της γκαστρωμένης κάλπης

Έληξε η θητεία της διοίκησης της ΕΟΚ υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στις 31 Μαρτίου 2021 και…