Κεντρική NBA “Έτοιμοι για την πρόκληση”
NBA

“Έτοιμοι για την πρόκληση”

riley lebron

riley-lebron

Η επιστροφή του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ, άλλαξε άρδην τα σχέδια των Χιτ οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν και τον Κρις Μπος καθώς ο παίκτης φαινόταν να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους Ρόκετς.

Ο Πατ Ράιλι δεν πρόκειται να άφηνε την ομάδα να αποσυντεθεί μέσα σε ένα καλοκαίρι. Με αστραπιαίες κινήσεις έχρισε τον Μπος νέο ηγέτη, προσφέροντας του πενταετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές ύψους 118 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο υπέγραψε σήμερακαι διατήρησε, όπως αναμενόταν, τον φυσικό αρχηγό της ομάδας, Ντουέιν Ουέιντ. Οι Χιτ αυτή την στιγμή έχουν ένα ρόστερ αποτελούμενο από 12 αθλητές και λογικά θα κινηθούν για περισσότερους προκειμένου να ενισχύσουν τον πάγκο τους και να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στον Έρικ Σπόελστρα. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι ΜακΡόμπερτς και Γκρέιντζερ ενώ αποκτήθηκε μέσω ανταλλαγής στο Ντραφτ και ο Σαμπάζ Νέιπιερ.

Ο Ράιλι, μιλώντας στο yahoo sports, εξέφρασε τη λογική των κινήσεων που έγιναν τονίζοντας πως το μεγαλύτερο κίνητρο για να υπογράψουν οι παίκτες ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και πλέον μετά τη φυγή του,  τα πράγματα ενδέχεται αν γίνουν πιο δύσκολα στις διαπραγματεύσεις:

“Ξεκίνησα να αναζητώ παίκτες έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι (ο ΛεΜπρόν) θα επιστρέψει και αυτό ήταν που “πουλούσα” στους παίκτες. Το πίστευα ακράδαντα γι’ αυτό και το πλάσαρα στους επίδοξους μεταγραφικούς στόχους. Και μάλιστα τον ενημέρωσα πως με αυτό το δέλεαρ ξεκινούσα τις διαπραγματεύσεις. Δεν μου είπε ποτέ “μη το κάνεις αυτό“.

Ο πολύπειρος Τζένεραλ Μάνατζερ των Χιτ, δεν νιώθει προδομένος όμως και μάλιστα δηλώνει πανέτοιμος να χτίσει από την αρχή, σχεδόν, ομάδα πρωταθλητισμού:

“Eίμαστε έτοιμοι για την πρόκληση. Θα είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί στην Ανατολική Περιφέρεια. Νιώθω υπέροχα αυτήν την στιγμή, καθώς υπέγραψε ο Κρις, ο Ουέιντ το έχει κάνει ήδη όπως και ο Ουντόνις (Χάσλεμ). Έχουμε τον πυρήνα του “οικοδομήματος” μας και ξεκινούμε από κει”.

Η ανταγωνιστικότητα θα διατηρηθεί αλλά το θέμα είναι αν η ομάδα του Μαϊάμι θα έχει την οικονομική ευελιξία να κινηθεί για κάποιο μεγάλο όνομα το καλοκαίρι του 2016 που η free agency θα είναι εξίσου “καυτή”.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε την ομάδα και για το μέλλον“, κατέληξε ο Ράιλι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…