Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Καλύτεροι την Πέμπτη” (vid)

“Καλύτεροι την Πέμπτη” (vid)

bartzokas osfp kaod

bartzokas-osfp-kaod

Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μάχη από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας δουλεύουν πάνω στα λάθη της ομάδας και είναι έτοιμοι να παρουσιαστούν καλύτεροι στο δεύτερο παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουν ό, τι τους αναλογεί, σύμφωνα με τον προπονητή των “ερυθρολεύκων”, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα κόουτς:

Ποια πράγματα θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός διαφορετικά;
Δεν μας εξέπληξε το ματς, η Ρεάλ είχε τεράστιο κίνητρο λόγω μεγάλων φιλοδοξιών αλλά και του κινήτρου από πέρυσι. Είχαν μεγάλη ενέργεια, έβαζαν τα χέρια τους παντού, έκαναν και flopping όπως είδατε. Στην επίθεση είχαμε 15 λάθη εκ των οποίων τα 11 γίνανε κλεψίματα και δώσαμε πόντους στη Ρεάλ, ενώ άλλοι 12 πόντοι προήλθαν από μακρινά σουτ που δεν βάλαμε τα χέρια μας στη μπάλα, τα οποία περιμέναμε και θέλαμε να τους οδηγήσουμε σε ντρίπλα. Δείξαμε ανέτοιμοι για ένα παιχνίδι πλέι οφ με τέτοια σημασία και τέτοια ιδιαιτερότητα. Πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι αποφασιστικοί σε άμυνα και επίθεση, να κάνουμε τα φάουλ που μας αναλογούν και να βάλουμε στην εξίσωση περισσότερους παίκτες με καλή απόδοση, γιατί κανείς δεν έχει κερδίσει εδώ με την απόδοση που είχαμε εμείς.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει γρήγορες επιθέσεις στο τρανζίσιον και να ελέγξει το ρυθμό;
Σίγουρα μπορεί. Είχαμε κακό ξεκίνημα και έχει να κάνει με την ταχύτητα της Ρεάλ που μπορεί να σε σοκάρει, όχι μόνο στον αιφνιδιασμό αλλά και στο πέντε εναντίον πέντε. Για παράδειγμα το πρώτο καλάθι του Γιουλ, αυτός έφτανε στο ντράιβ και οι δύο παίκτες της αδύνατης πλευράς κοιτούσαν αλλού. Κάναμε μια συνάντηση στο ξενοδοχείο και νομίζω θα παρουσιαστούμε καλύτεροι αύριο. Πάντως δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας τον Στράτο που έχει 38 πυρετό, όπως είχε και χτες και μπορεί να ήταν λάθος μου που τον χρησιμοποίησα, υπολογίζοντας την εμπειρία και την κλάση του, ωστόσο, μετά τον τραυματισμό του και με την αρρώστια του δεν κατάφερε να προσφέρει.

Μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός περισσότερο τα κακά διαστήματα της Ρεάλ;
Το τρωτό σημείο της Ρεάλ έχει σχέση και με τη δική μας αντίδραση, καθώς παίξαμε καλύτερη άμυνα και στην επίθεση είτε είχαμε γρήγορο τρανζίσιον ή μεγάλη υπομονή, κυκλοφορώντας τη μπάλα και μας βοήθησε πολύ ο Πρίντεζης στο low post, όμως, το 48-41 που πήγαμε στα αποδυτήρια μας αδίκησε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να επιμένουμε. Ακόμα κι αν κάνουν ξέσπασμα, δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε γιατί όσο εύκολα παίρνουν διαφορές, μπορούν να τις χάνουν κιόλας με τον τρόπο που παίζουν. Εφόσον ξεπεράσουμε την επιθετική τους άμυνα, έχουν τρωτά σημεία στα οποία μπορούμε να επιτεθούμε.

Υπάρχει ποσοτικό πρόβλημα;
Σίγουρα και χτες θα θέλαμε περισσότερους παίκτες σε καλή μέρα. Είναι δύσκολο αυτό το γήπεδο και αυτή η ομάδα με τον τρόπο που παίζει, καθώς έχουν από το 1 μέχρι το 4 παίκτες που είναι καλοί στο ντράιβ, σουτέρ και δημιουργοί και έτσι πρέπει να τα μαρκάρουμε όλα, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει.

Βολεύουν κάποιον οι εντάσεις που δημιουργούνται μέσα στο ματς;
Σίγουρα δεν βολεύει εμάς, καθώς και στο πρώτο ματς που έγιναν τέτοια περιστατικά, “χάλασε” το μυαλό μας. Για να το χειριστείς και να μην εκνευριστείς από τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, ενώ κάποιοι παίκτες μας δεν έχουν την εμπειρία να ξεπερνούν τέτοια περιστατικά. Δείξαμε σήμερα μια ενότητα με τέτοιες φάσεις για να δούμε πώς δρουν αυτοί και να μην επηρεαζόμαστε. Έτσι είναι το παιχνίδι, είναι άξιοι εκτίμησης και σεβασμού, μάχονται με όποιους τρόπους μπορούν και μπράβο τους. Εμείς πρέπει να δείξουμε πιο έτοιμοι για όλα αυτά.

Δηλώσεις παραχώρησε και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος στάθηκε στην τρομερή δυναμική της Ρεάλ, ωστόσο, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός ως Πρωταθλητής Ευρώπης είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για πρόκριση.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σλούκας:

Όπως φάνηκε και στο πρώτο ματς, η Ρεάλ δείχνει πολύ δυνατή στην έδρα της. Τι μπορεί να βγάλει ο Ολυμπιακός με την πλάτη στον τοίχο;
Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εικόνα που μπορούσαμε να δείξουμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή και το φαβορί για τον τίτλο. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης και θα διεκδικήσουμε ό, τι μπορούμε.

Οι χειριστές της μπάλας έχετε και τη μεγαλύτερη πίεση και θα έχετε εκτελεστικό και οργανωτικό ρόλο. Θα είστε πιο έτοιμοι;
Είδαμε τις αδυναμίες στην τακτική, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πιο έτοιμοι, να μένουμε συγκεντρωμένοι και να μην χάνουμε τον έλεγχο του ρυθμού, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ενώ πρέπει να κρατήσουμε τη Ρεάλ κάτω από τους 80 πόντους.

Σας επηρέασε το flopping; Σίγουρα δείξαμε να επηρεαζόμαστε αρκετά. Ειδικά το Ρέγες έπεφτε όλη την ώρα κάτω, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες, πρέπει να το ξέρουμε και να τις αντιμετωπίσουμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…