Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Καθοριστική αγωνιστική

Καθοριστική αγωνιστική

Kolossos Ikaros Gagaloudis

Kolossos-Ikaros-Gagaloudis

Προτελευταία (25η) αγωνιστική για την Basket League ΟΠΑΠ η οποία θα πραγματοποιηθεί με… δόσεις καθώς τα πέντε ματς θα γίνουν την Πέμπτη (24/04) και τα υπόλοιπα δύο την Τρίτη (29/04) λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των “αιωνίων“.

Και αν μέχρι την πέμπτη θέση τα πράγματα μοιάζουν λίγο πολύ παγιωμένα, από κει και κάτω γίνεται χαμός. Τόσο για την είσοδο στα πλέι οφ όσο, κυρίως, και για τη μάχη της παραμονής με τα περιθώρια να έχουν στενέψει πολύ πλέον. Αν ο Πανελευσινιακός νικήσει τότε κλείνει εισιτήριο και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν στην Α1 και οι Ηλυσιακός, Ίκαρος υποβιβάζονται ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν.

Πέμπτη 24 Απριλίου

Πανιώνιος – Απόλλων Πάτρας
Ο Πανιώνιος έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση και θα παίξει χωρίς άγχος τις τελευταίες δύο αγωνιστικές που θα αποτελέσουν και την κατάλληλη προετοιμασία για τα πλέι οφ. Οι “κυανέρυθροι” θα παραταχθούν χωρίς απώλειες και παίζοντας εντός έδρας έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα για να πάρουν το ροζ φύλλο. Αν όμως μπουν χαλαροί τότε θα έχουν πρόβλημα απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα, ο οποίος έχει πάρει μεγάλες εκτός έδρας νίκες φέτος απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και γενικότερα παίζει καλύτερα μακριά από την Πάτρα. Πάντως φρόντισε να πετύχει και μια μεγάλη εντός έδρας νίκη την προηγούμενη αγωνιστική σε βάρος της Κηφισιάς ενώ έχει και το επιπλέον κίνητρο της διατήρησης του εντός τροχιάς πλέι οφ.
Κλειστό: ΚΓ Νέας Σμύρνης
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης-Καλδίρης-Μπίκας (Αγγελόπουλος)

ΚΑΟΔ – Πανελευσινιακός
Ο ΚΑΟΔ προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και έχει χάσει σημαντικό έδαφος όσον αφορά την κατάληψη της έκτης θέσης. Το ζητούμενο είναι η επιστροφή στις νίκες όσο το δυνατόν συντομότερο και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Η έδρα του θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το δυνατότερο σύμμαχο. Ο Πανελευσινιακός μετά τη βαρύνουσας σημασίας νίκη απέναντι στα Τρίκαλα πήρε βαθμολογική ανάσα και βλέπει πιο ευοίωνα την παραμονή του στην κατηγορία. Δεν παύει όμως να καίγεται για τη νίκη ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον στόχο του.
Κλειστό: ΔΚΓ Κραχτίδης
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Πουρσανίδης Γ.-Βαρδάλος (Ασλανίδης)

Ηλυσιακός – ΠΑΟΚ
Ο Ηλυσιακός χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Δημήτρη Κουστένη με κατακερματισμένο ρόστερ μετά τις συνεχείς φυγές παικτών θα προσπαθήσει να υπερβάλλει για ακόμα μια φορά εαυτόν και να βγάλει την τελευταία σπιθαμή ενέργειας της στο παρκέ ώστε να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της. Βέβαια την περιμένει δύσκολο έργο απέναντι στον δυνατό ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να καπαρώσει και μαθηματικά την τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας.
Κλειστό: ΔΓ Ιλισίων
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Πηλοϊδης-Μπήτης-Διαμαντης (Παλάτος)

Άρης – Τρίκαλα
Ο Άρης μετά τη νίκη στη Χαλκίδα εναντίον του Ικάρου, σκαρφάλωσε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα για να παραμείνει εντός οκτάδας και να αγωνιστεί στα πλέι οφ. Τα Τρίκαλα έχοντας εξασφαλίσει εδώ και μερικές αγωνιστικές την παραμονή τους στην κατηγορία στοχεύουν σε όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.
Κλειστό: Nick Gallis Hall
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Γκόντας-Γκούμας-Ξενικάκης (Δροσόπουλος)

Ίκαρος Χαλκίδας – Κολοσσός Ρόδου
Ο Ίκαρος παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί όσον αφορά τη μάχη της παραμονής υποδεχόμενος τον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα του Θανάση Γιαπλέ πρέπει να νικήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια οπωσδήποτε αλλά και πάλι η παραμονή δεν είναι στα χέρια της καθώς χρειάζεται ήττες από Ηλυσιακό και Πανελευσινιακό. Ο Κολοσσός, από την άλλη, έχει κλείσει ήδη εισιτήριο για την Α1 της επόμενης περιόδου και θέλει να κλείσει με θετικές εμφανίσεις την χρονιά.
Κλειστό: ΔΑΚ Κανήθου:
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Αφεντουλίδης – Πουρσανίδης Κ. (Κορασίδη)

Τρίτη 29 Απριλίου

Nέα Κηφισιά – Ολυμπιακός
Η Κηφισιά είχε ζορίσει αφάνταστα τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ και για λίγο δεν πήρε τη μεγάλη νίκη. Δύσκολα να καταφέρει και τώρα την έκπληξη αλλά σίγουρα θα θέλει να φανεί ανταγωνιστική κάνοντας ένα δυνατό τεστ εν όψει των πλέι οφ. Η απομάκρυνση του Ντάριους Γκάρετ (“Τέλος και επίσημα ο Γκάρετ“) θα αποτελέσει σημαντική απώλεια για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δοκιμάζει διάφορα σχήματα εν όψει των τελικών της Α1 ή του φάιναλ φορ (αν καταφέρει να κάνει την υπέρβαση).
Κλειστό: ΚΓ Ζηρίνειο
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Παπαπέτρου – Μαλανδρής- Θωμόπουλος (Καρούσης)

Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο
Σε παρόμοιο μήκος κύματος με τους “ερυθρόλευκους” θα κινηθεί και ο Παναθηναϊκός με το ροτέισον να έχει τον πρώτο λόγο και την ελπίδα αμφότεροι οι αιώνιοι να δώσουν το παρών στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνο. Το Ρέθυμνο προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και δύσκολα θα καταφέρει να τερματίσει το αρνητικό σερί στο ΟΑΚΑ. Στόχος της ομάδας του Γιώργου Καλαφατάκη, η προετοιμασία για την επικράτηση εναντίον του Ηλυσιακού την επόμενη αγωνιστική και η διεκδίκηση μέχρι τέλους (αν και δεν έχει πολλές ελπίδες) της εισόδου στα πλέι οφ.
Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Τανατζής – Δεσλής – Τζαφλέρης (Ορφανός).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …