Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δεν παίζουν οι παραδόσεις”

“Δεν παίζουν οι παραδόσεις”

alvertis cska

alvertis-cska

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έδωσε το σύνθημα για πρόκριση στη Μόσχα στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι παίκτες του θα κάνει κατάθεση ψυχής στον τελευταίο αγώνα της σειράς:

“Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε. Έγινε ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε όπως κρίθηκε στην παράταση. Τα παιχνίδια αυτά μας δυναμώνουν και μας κάνουν να πιστεύουν σε μας. Είμαστε στο 2-2 και θα πάμε στη Μόσχα για την πρόκριση. Πάμε να κάνουμε κατάθεση ψυχής, αγωνιστικότητας και μπάσκετ. Ελπίζω να κάνουμε αυτό που θέλουμε”, τόνισε αρχικά ο τεχνικός του “τριφυλλιού” και συνέχισε:

“Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο παρκέ. Όσο για τον αγώνα, έγινε πραγματική μάχη. Ισορροπήσαμε τα ριμπάουντ και αν είχαμε βάλει κάποια σουτ θα τελείωνε πιο εύκολα. Τελείωσε όπως τελείωσε κι αύριο αναχωρούμε για Μόσχα“.

Για την ανατροπή του 2-0 και την αντίδραση της ομάδας του επισήμανε: “Αν έχεις βιώσει και δει κάποιες καταστάσεις, γιατί δεν ήρθα από αλλού, γνωρίζω πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδιά. Ναι, οι παίκτες έχουν ψυχή, πάθος, τα δίνουν όλα για την ομάδα. Έχουμε πού δρόμο μπροστά μας. Υπάρχει ποιότητα και ταλέντο, αμυντικά και επιθετικά. Το ότι ο Λουκάς παίζει και παίζει καλά δεν είναι κάτι καινούριο. Όλοι έδωσαν τα πάντα απλά έφερα ένα παράδειγμα”.

Για την αστοχία των Κάρι και Μπράμος μέχρι στιγμής στη σειρά (σ.σ. έχουν μαζί 1/22 τρίποντα) ανέφερε: “Ίσως να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση στα σουτ. Δεν χρίζει επιστημονικής εξήγησης. Όταν ο Μπράμος έβαλε 7/7 τρίποντα ή 5/5 και πάλι δεν ήθελε εξήγηση. Δεν τρέχει τίποτα. Χίλιες φορές να είναι μόνοι τους, χίλιες φορές θα σουτάρουν”.

Όσο για το ότι δεν έχει γίνει ποτέ ανατροπή από 0-2 σε 3-2, τόνισε: “Αν πιστεύαμε στην παράδοση καλύτερα να καθόμασταν εδώ. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε αύριο στη Μόσχα, να δουλέψουμε κάποια πραγματάκια και να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο για τη νίκη. Αν ήταν έτσι θα σταματούσαμε στο 2-2. Δεν παίζουν οι παραδόσεις”.

Για τα 35 λεπτά που αγωνίστηκε ο Διαμαντίδης στο αποψινό ματς κατέληξε: “Ό,τι προβληματισμό και αν έχουμε τον αφήνουμε στην άκρη. Τα πράγματα εξελίσσονται τόσο γρήγορα που δεν υπάρχουν περιθώρια για σκέψη. Σίγουρα ο Δημήτρης έπαιξε πολύ και ο Ράιτ φορτώθηκε νωρίς με φάουλ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…