Κεντρική Αρθρογράφοι Ψαράκης Νίκη ίσον πρόκριση

Νίκη ίσον πρόκριση

lasme pao osfp euroleague

lasme-pao-osfp-euroleague

psarakisΘρίαμβο ο Ολυμπιακός στη Μάλαγα, πατατράκ ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη, αλλά ελέω Αρμάνι Μιλάνο οι δύο “αιώνιοι” βρίσκονται στον ίδιο παρανομαστή. Κερδίζουν την επόμενη εβδομάδα, Εφές στην Πόλη οι “ερυθρόλευκοι“, Μάλαγα στο ΟΑΚΑ οι “πράσινοι” και προκρίνονται στα πλέι οφ. Έτσι απλά.

Με τη μεταξύ τους αναμέτρηση την τελευταία αγωνιστική να έχει πολύ μικρότερη σημασία από το προ λίγων ημερών αναμενόμενο, αφού απλά θα κριθεί η τελική τους κατάταξη στην (για τον νικητή) και (για τον ηττημένο) θέση στον 5ο Όμιλο.

Από εκεί και πέρα, όμως, αν δηλαδή δεν έρθει το 2/2 για τους εκπροσώπους μας στη 13η αγωνιστική, η κατάσταση μπλέκει. Ο Ολυμπιακός, αν χάσει στην Πόλη, θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για να προκριθεί, εκτός και αν Φενέρ και Ουνικάχα χάσουν έστω ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια τους. Και αν για την Ουνικάχα είναι πιθανό (εκτός με ΠΑΟ, εντός με Μιλάνο) για τη Φενέρ είναι πιο δύσκολο (εκτός με την αδιάφορη Λαμποράλ, εντός με την αδιάφορη Εφές).

Για τον Παναθηναϊκό πιθανή ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Μάλαγα θα είναι -σχεδόν- καταστροφή. Και λέμε σχεδόν, γιατί για να προκριθεί θα πρέπει να νικήσει στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική και η Μάλαγα να χάσει εντός από την αδιάφορη Αρμάνι. Αν, δε, η Μάλαγα κάνει το 2/2 (σε ΟΑΚΑ και Ανδαλουσία), τότε ο Παναθηναϊκός θα προκρίνεται μόνο με νίκη στο ΣΕΦ, με την προϋπόθεση να μην έχει χάσει με πολλούς πόντους από τους Ισπανούς. Και το εξηγούμε…

Υπάρχει η περίπτωση να ισοβαθμήσουν στους 21 βαθμούς Ολυμπιακός (νίκη επί της Εφες, ήττα από τον ΠΑΟ), Παναθηναϊκός (ήττα από την Ουνικάχα, νίκη στο ΣΕΦ) και Ουνικάχα (2/2 νίκες), μαζί και η Φενέρ, η οποία όμως αυτόματα βγαίνει από το κάδρο όντας χειρότερη σε όλες τις ισοβαθμίες (και με τους τρεις παραπάνω αντιπάλους της).

Τότε και οι τρεις αυτές ομάδες θα έχουν από 2-0 νίκες στα μεταξύ τους ματς (2-0 ο Ολυμπιακός τη Μάλαγα, 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, 2-0 η Μάλαγα τον Παναθηναϊκό) και όλα θα κριθούν στις διαφορές πόντων στα μεταξύ τους ματς.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο +31, ο Παναθηναϊκός στο -12 και η Μάλαγα στο -19. Αυτό σημαίνει πως αν ο Παναθηναϊκός χάσει μέχρι και με 3 πόντους από την Ουνικάχα στο ΟΑΚΑ θα χρειάζεται νίκη έστω με ένα πόντο στο ΣΕΦ (ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Ουνικάχα με το Μιλάνο) για να προκριθεί.

Για κάθε πόντο πάνω από τρεις (3) που θα χάσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ισπανική ομάδα, άλλους τόσους θα πρέπει να κερδίσει στο ΣΕΦ για να προκριθεί κόντρα σε έναν αδιάφορο Ολυμπιακό. Δηλαδή, αν οι “πράσινοι” π.χ. χάσουν με 6 πόντους, πάνε στο -18, η Μάλαγα στο -13 άρα θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να νικήσει με 6 στο ΣΕΦ.

pinakaki83

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ψαράκης

Δειτε επισης

Οι συμμαχίες της γκαστρωμένης κάλπης

Έληξε η θητεία της διοίκησης της ΕΟΚ υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στις 31 Μαρτίου 2021 και…