Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Καλά τα έγραψε ο Αριδάς

Καλά τα έγραψε ο Αριδάς

livadeia poulman

livadeia-poulman

nikolaouΔεν ξέρουμε αν είχε διαισθανθεί κάτι, ή για ποιο λόγο το έγραψε ο Παναγιώτης Αριδάς, αλλά… δικαιώθηκε. “Ποτέ μη πέφτεις στο επίπεδο του ηλίθιου θα χάσεις γιατί εκεί είναι ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΣ!!!

Αυτό είχε γράψει πριν από δύο ημέρες ο έμπειρος τεχνικός στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Και κατά πως φαίνεται, δικαιώθηκε.

Ανεξάρτητα από τις επιμέρους αφορμές, που προκάλεσαν το σοβαρότατο επεισόδιο, με συνέπεια την αναβολή του αγώνα της Λιβαδειάς με το Αιγάλεω, το γεγονός είναι ένα: Για πολλοστή φορά κάποιοι “ανεγκέφαλοι” πλήγωσαν το ελληνικό μπάσκετ και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό. Θέλουμε να πιστεύουμε δε, ότι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οι τραυματίες. Γιατί αυτό είναι το μείζον. Οι ζωές των ανθρώπων για όσους το λησμονούν.

Το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Τρίγκα έγραφε το απόγευμα τα παρακάτω:
“Ένας αγώνας Β’ Εθνικής ανάμεσα στη Λιβαδειά και το Αιγάλεω αποτέλεσε την αφορμή για να δούμε σκηνές που μόνο θλίψη προκαλούν. Κι αυτό γιατί λίγη ώρα μετά την άφιξη της αποστολής των Βοιωτών στο γήπεδο, περίπου εκατό χούλιγκαν επιτέθηκαν σε παίκτες και προπονητικό επιτελείο προκαλώντας μάλιστα τον τραυματισμό του φροντιστή της ομάδα στο κεφάλι (σ.σ.: δέχθηκε πέτρα).

Όλα ξεκίνησαν όταν οι φιλοξενούμενοι αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο τους. Λίγες στιγμές πριν μπουν στο γήπεδο για να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια, άνθρωποι της Λιβαδειάς καταγγέλλουν πως έγινε “ντου” από περίπου εκατό άτομα με σκοπό τον προπηλακισμό τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όλο αυτό το σκηνικό συνοδεύτηκε από ρίψη αντικειμένων (πέτρες, μπουκάλια, λοστούς) με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.

Η άμεση κίνηση των Βοιωτών είναι να επιβιβαστούν εσπευσμένα στο λεωφορείο με αποτέλεσμα να γλιτώσουν το λιντσάρισμα. Κάποιοι εκ των παικτών της ομάδας δέχθηκαν μερικές ψιλές στην προσπάθεια να μπουν στο λεωφορείο, ενώ ο φροντιστής φέρει τραύματα στο κεφάλι του από τα αντικείμενα που έπεφταν “βροχή“.

Πέρα από αυτό (αν και είναι το λιγότερο αυτή τη στιγμή), οι χούλιγκαν κατάφεραν να πάρουν τσάντες και παπούτσια των παικτών του Παναγιώτη Αριδά, οι οποίοι μέσα στην αναμπουμπούλα δεν μπόρεσαν να προφυλάξουν τα πράγματά τους.
Οι παίκτες της Λιβαδειάς επιβιβάστηκαν σε ταξί και πήραν το δρόμο της επιστροφής προς την πόλη της Βοιωτίας”.

Στο ίδιο ρεπορτάζ καταγράφεται και δήλωση του Παναγιώτη Αριδά: “Από το 1976 που βρίσκομαι στα γήπεδα δεν έχω ξαναδεί παρόμοιες καταστάσεις. Το “ζούγκλα” είναι πολύ λίγο για να περιγράψει αυτό που έγινε. Ευτυχώς δεν προλάβαμε να μπούμε στο γήπεδο. Αν μπαίναμε, θα είχαμε νεκρούς”.

Περιμέναμε την “άλλη άποψη”, όπως επιβάλλει η δεοντολογία, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά ο Παναγιώτης Αριδάς δεν μπορούσε να είναι ευφάνταστος. Δεν είχε δώσει ποτέ τέτοια δείγματα στην πολυετή διαδρομή του στον ελληνικό αθλητισμό. Το αντίθετο… Έχει ξεχωρίσει για την λεβεντιά και την παρρησία του.

Το επίσημο Αιγάλεω μίλησε δις για τον επικεφαλής (και όχι… επικεφαλή, κύριοι, που συντάσσετε ανακοινώσεις) της αστυνομικής δύναμης και δεν δέχτηκε ότι τα “καλόπαιδα” προέρχονται από τον δικό του πυρήνα οπαδών, επιπλέον μίλησε για “μεμονωμένοπεριστατικό.

Ένσταση: Ένα αυγό… μπορεί να σπάσει τζάμι; Λέμε εμείς τώρα. Πάντως, η διοίκηση του Αιγάλεω δεν αποκλείει το γεγονός και αναφέρεται σε προβοκάτσια.

“Η διοίκηση του Αιγάλεω Α.Ο ενημερώθηκε από τον επικεφαλή της αστυνομικής δύναμης ότι έγινε ένα μεμονωμένο περιστατικό (ρήψη αυγών) από ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ την ώρα που η αποστολή της Λιβαδειάς προσπάθησε να κατέβει από το πούλμαν.

Στην αντίληψη μας δεν υπέπεσε αλλά ούτε και μας αναφέρθηκε ότι προκλήθηκε ζημιά στο πούλμαν της φιλοξενούμενης ομάδας ούτε ότι κλάπηκε προπονητικό υλικό.

Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε ανάμειξη φιλάθλων μας είναι καθαρή “ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ” διότι την ίδια ώρα ευρίσκοντο στο δημοτικό γήπεδο Αιγάλεω “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” όπου η ομάδα ποδοσφαίρου έδινε κρίσιμο αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον “Αστέρα Βάρης”, έγραψαν στην ανακοίνωση.

Ντετέκτιβ δεν είμαστε. Ούτε δικαστές είμαστε. Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι. Είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να δεχτούμε και τις δύο απόψεις. Το μόνο σίγουρο είναι το… αυτονόητο: Δεν πάμε καλά! Ειδικά, αν συνυπολογίσει κανείς τι συνέβη και σε άλλα γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου, μόνο σήμερα… Τι συνέβη συνολικά σε διάφορα γήπεδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει πάψει προ πολλού ν’ αποτελεί γιορτή για τον Έλληνα (ή όποιας άλλης εθνικότητας) οπαδό ή φίλαθλο. Οι “υπεύθυνοι”, σε μία χώρα, που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Η ηλιθιότητα δεν νικιέται… Είναι ασυναγώνιστη. Καλά τα έγραψε ο Αριδάς στο facebook.

Mόνο, που “ηλίθιοι” δεν είναι μόνον όσοι νομίζουν ότι προκαλώντας βία γίνονται πιο μάγκες. Είναι και εκείνοι της συντεταγμένης Πολιτείας, που επενδύουν στην βία και προκαλούν την πόλωση, με την ατολμία και την ατιμωρησία τους. Όπου Πολιτεία, όχι μόνοι όσοι κυβερνούν, αλλά και όσοι φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, που με την σειρά τους επενδύουν στην μπαχαλοποίηση και στο χάος

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…